Toată lumea vorbește mereu despre pedeapsă și Dumnezeu la un loc și pe urmă cică eu sunt ăla nașpa când le zic că ei sunt credincioși din frica...
Care ar fi osinda pentru ca esti realist si vezi perversitatea extrema de care da dovada dumbniedzaul crestin? Pai osinda e ca esti liber sa profiti de ceea ce ai in avantajul tau fara a te gindi la tot felul de prostioare mistice. Acum, serios, gindeste-te ca ai un acvariu plin de soareci/hamsteri. Vezi printre ei bolnavi, vezi invalizi care se chinuie, vezi unii mai slabi torturati de cei puternici. Ii vezi cum mor de foame si incep sa se manince intre ei. Ai puterea sa opresti tot, dar tu stai si privesti. Te amuza. Poate iti faci si una mica, excitat de ceea ce vezi. Asta e dumbniedzaul crestin.
În mod normal ca și creștin sa îl urăști pe Dumnezeu nu înseamnă altceva decât.
1.ori nu ești creștin ci doar te dai.
2.ori ai o supărare pe moment și nu mai judeci limpede,sau ca ai și un liber albitru.
Din punct de vedere habodnic, cică mori, te chinui etc.Din puncte de vedere a normalității toate lucrurile astea se vor analiza.
Și Isus a fost urat de oameni și ne crezut, dar nu s-a pus sa ii schingiuie, ci ia ajutat la greu și le-a demonstrat cine e, ce poate și ca exista.
Da, dar dacă nu ne schimbam atitudinea pana la moarte, nu avem cum sa ajungem în rai urandu-L tocmai pe Cel ce l a creat.
Păi cred că prima și a doua merg mână în mână, oricum nu credeți ce spun eu pe aici că vă vorbesc de God ăsta, sunt cred că în final o fanatică și eu sau un fariseu, dar clar pe God uneori îl urăsc. Nu mă înțelege totuși nici greșit, spun uneori, pentru că totuși dacă nu am prea cine știe ce și totuși nu renunț la luptă pe lumea asta, cred cu toate acestea în El și mă agăț de El. Uneori am impresia că doar El mi-a mai rămas în lumea asta mare, dar străină. Dar nu-i înțeleg toate legile și uneori da, mă înfurie la propriu când văd că alții au vieți mai interesante și eu nu. Când alții chiar se pot iubi iar eu nu.
Nu e de vina Dumnezeu dacă tu nu ai anumite chestii sau alții au o viata mai interesanta.Din perspectiva mea Dumnezeu îți dă mai multa cai pe care sa te duci, sau din care sa alegi si in funcție de ce carare alegi aia culegi cum se spune.
Nu poate sa ți se dea toate de-a gata, sau sa ți se ofere pe tava, trebuie sa mai și meriti, sa mai și faci câte ceva.
"Dar dacă cineva, fie băştinaş, fie străin, păcătuieşte cu voie, huleşte pe Domnul: acela va fi nimicit din mijlocul poporului său, căci a nesocotit cuvântul Domnului şi a călcat porunca Lui; va fi nimicit şi îşi va lua astfel pedeapsa pentru nelegiuirea lui.
Când erau copiii lui Israel în pustiu, au găsit pe un om strângând lemne în ziua Sabatului.
Cei ce-l găsiseră strângând lemne, l-au adus la Moise, la Aaron şi la toată adunarea.
L-au aruncat în temniţă, căci nu se spusese ce trebuiau să-i facă.
Domnul a zis lui Moise: „Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără."
Toată adunarea l-a scos afară din tabără şi l-a ucis cu pietre; şi a murit, cum poruncise lui Moise, Domnul." (Numeri.15: 30-35)
În concluzie, pedeapsa cu hula împotriva lui Dumnezeu era moartea. Hula împotriva lui Dumnezeu însemna încălcarea oricărei porunci a lui Dumnezeu (inclusiv a poruncii a 4-a care se referă la ziua de odihnă).
Domnul Hristos a fost condamnat de oameni tot pentru hulă, pentru că S-a făcut pe Sine Fiul lui Dumnezeu.
"Isus tăcea. Şi marele preot a luat cuvântul şi I-a zis: „Te jur, pe Dumnezeul cel Viu, să ne spui dacă eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu."
„Da", i-a răspuns Isus, „sunt! Ba mai mult, vă spun că de acum încolo veţi vedea pe Fiul omului şezând la dreapta puterii lui Dumnezeu şi venind pe norii cerului."
Atunci marele preot şi-a rupt hainele şi a zis: „A hulit! Ce nevoie mai avem de martori? Iată că acum aţi auzit hula Lui.
Ce credeţi?" Ei au răspuns: „Este vinovat, să fie pedepsit cu moartea." (Matei.27:63-66)
Noi nu trebuie să ne gândim ce pedeapsă se dă pentru un anumit păcat. Pentru că până la urmă orice păcat oricât de mic și de neînsemnat ar fi el în ochii noștri, ne exclude din cer.
Și de fapt noi toți ne naștem în natură păcătoasă; asta înseamnă că toți ne naștem cu ură, și vrăjmășie față de Dumnezeu. Nu este o alegere aceasta, ci este pur și simplu natura noastră omenească. Și dacă Dumnezeu nu ne condamnă, atunci nici oamenii nu trebuie să ne condamne.
Dumnezeu nu dorește o slujire din frică, ci din dragoste. El are răbdare cu noi o viață întreagă ca să devenim conștienți de dragostea Lui, și în acest fel caracterul nostru să fie schimbat când privim la El.
El ne iubește și n-a cruțat nici chiar pe Fiul Său de la moarte pentru răscumpărarea noastră.
Noi nu avem dreptul să "tăiem și să spânzurăm", adică nu avem dreptul să condamnăm pe cineva pentru vreun păcat anume. Singurul lucru pe care poate să îl facă o biserică este să își exprime repulsia față de păcat până acolo încât să excludă pe acel om din biserică, și să nu mai fie membru al acelei biserici -daca omul a comis un păcat grav sau dacă continuă să trăiască în păcat. Dar omul are voie și are dreptul să meargă la biserică în continuare și să fie iubit de toți oamenii, chiar și de către aceia care l-au exclus. (Cât despre oamenii recalcitranți care tulbură liniștea publică, vor fi dați afară cu forța dintr-o biserică, chiar și de către jandarmi dacă este nevoie. Dar nu vorbim acum despre astfel de cazuri).
Cu regret o spun că ortodoxia nu merge intocmai după Biblie, și de aceea nu pot pune semnul egal între Biblie și ortodoxie. Și sunt multe biserici creștine care nu merg după Biblie.
Când este vorba de a pedepsi vreun membru pentru un păcat anume, oricât de grav ar fi el, fiecare biserică își tratează membrii ei așa cum crede de cuviință, după cum a hotărât conducerea ei. Dar asta nu înseamnă că și pedepsele sunt și biblice. În trecut, cine căuta să vorbească împotriva bisericii catolice, era condamnat la moarte. Deci pedepsele ei se puteau scuza că ar fi fost biblice potrivit Vechiului Testament. Astăzi biserica catolică își cere scuze pentru atrocitățile pe care le-a comis în trecut.
Pe scurt, dacă un om înjură sau urăște pe Dumnezeu este dreptul lui să o facă. El va fi cel mult exclus ca membru din biserica din care face parte, dacă aparține vreunei biserici. Nu se poate pune nicio condamnare asupra acelui om. Problema va fi doar între el și Dumnezeu. Și să fii sigură că astfel de lupte ducem toți zilnic, mai mult sau mai puțin. Fiecare "de ce" și fiecare nemulțumire din partea noastră este o acuzare, o învinuire, o judecată adusă lui Dumnezeu. Aceasta este o problema personală strict între noi și Dumnezeu. Omul nu are ce căuta să intervină să acuze un al om în astfel de cazuri.
Osânda?
Ajungi în tabăra adversă la foc, smoală și pucioasă.
Am uitat - și la hidrogen sulfurat.
Dzeul ăsta iartă criminali, violatori și pedofili, dar ție iți e frică de pedeapsă pentru că l-ai urât puțin?
Pai clar e iadul, adică noi suntem vinovații, nu Dumnezeu. El ne poate da tot ce e mai bun, dar merităm? Asta e și problema. În plus, marea majoritate a oamenilor nu Îl caută pe Dumnezeu, nici nu le pasa de El. Asa am fost și eu pana acum aproape 2 ani. Dar am început eu sa Îl caut pe Dumnezeu, sa citesc Biblia mult, sa ma rog, sa încerc sa Îl cunosc atât cât reușesc. Crede ma, viata mea e atât de buna acum... Nu sunt scutita de necazurile astea pământești, dar bucuria mea este ca L am cunoscut pe Dumnezeu, ca e Dumnezeul meu, ca e alături de mine MEREU și ca ma va duce în raiul Său. Altceva mai minunat ce poate fi? Sa știi ca ai un Dumnezeu care te ajuta cu ORICE ai avea nevoie! Dacă îți e foame, îți dă mâncare, dacă n ai cu ce sa te îmbraci, îți dă haine, dacă ești bolnav te vindecă, dacă vine un război în țara ta, te apară, te apară de hoți, criminali, de duhuri rele... Cu El nu ai de ce sa te temi, El e STÂNCA TA!
Prin urmare, de să Îl acuzăm pe El ca avem viata cum o avem? Dacă am fi apropiați de Dumnezeu am fi fericiți! Problema e la noi, nu la El. El e drept, nu greșește niciodată. În plus, e grav sa Îl urâm, ca El ne a creat, adică, mna.
Șocant!
Mă cam sperie ce susții dumneata aici
Am cam cerut socoteli Domnului în ultimul timp. Iar de ceea ce spui cu sensul vieții, la dracu (îmi scuzi limbajul) dar sincer asta mă înfurie maxim, eu de 27 de ani mi-am căutat sensul vieții, tocmai și de aceea părea că nu vreau să mă implic într-un domeniu anume, dar să le încerc cumva pe toate, pentru că vreau să simt că ceea ce fac aduce un bine umanității, să simt că contez, dar nu am simțit asta în cei 27 de ani, de existență. Tocmai de aici și cearta mea cu Dumnezeu.
Iar Dumnezeu m-a trimis în învățământ când eu semnalez constant că totuși nu mă atrage, că parcă nu e de mine. Și chiar nu-mi simt sensul prin faptul că predau la 20-30 de elevi.
Ce să mai spun atunci de celelalte laturi existențiale prin care chiar bate vântul. Deci eu ce să înțeleg din asta?
Cum să nu fiu supărată pe Tatăl ăsta, când, hai nu zic nu, a avut El grijă de mine, până la urmă am supraviețuit și cu puținul ăsta și cu traumele din copilărie, ba ultima traumă, lipsa jobului m-a făcut oarecum să-mi întorc chipul către El, dar iar mă simt frustrată de ceea ce-mi oferă El.
De fapt cred că asta este întreaga cheie, mie persoana mea și viața mea nu-mi plac, nu știu dacă asta se leagă și de invidie, dar mereu am simțit că alții au vieți mai frumoase și nu mă refer doar de aspectul material, că ăia au și eu nu aș avea, ba material în ultimul timp mi-a cam dat și mie, ba chiar atât de mult de nici nu mai am loc în casă, de câte obiecte am dar am simțit nu știu, că ceilalți au experiențe mai wow, că sunt mai frumoși (și iar nici aici nu mă refer la strict frumusețea fizică, ci la un tot de om), creierul meu merge pe ideea, alții sunt frumoși, eu sunt nașpa și de aici vin toate celelalte frustrări, simt că oricât m-aș lupta și aș încerca și eu să adun, tot nu o să am viața aia frumoasă a altora
Dar da, legat de nemulțumire, chiar am experimentat-o pe propria-mi piele. Vorba aia, proverb sau ce-o fi, o trăiesc prin propri pori și chiar prin propriul corp. În liceu slăbisem, de la 100 la 80 de kg, pentru mine personal era un vis devenit realitate, mă simțeam ok, dar când anturajul meu a observat asta și mai ales motivată dar și impulsionată de alții să continui cu slăbitul, mă chinuiam psihic deja ca să slăbesc, îl acuzam pe God că de ce nu-mi dă și mie să mai slăbesc, că de ce nu mă ajută mai mult să mai slăbesc și vreau să spun că atunci chiar făceam sport mult și aveam grijă la ce mâncam, apoi am simțit de la finele liceului până la plecarea de la facultate, că vorbele acelea de ocară ale Domnului s-au întors, m-am îngrășat dublu, și de cât aveam prima dată în copilărie, până să slăbesc, acum mă chinui de ani buni și ceva se întâmplă mereu ca eu să nu mai slăbesc, chiar nici tiroida nu mă ajută prea mult în acest moment. Ba sincer, în momentul actual, simt că singurul lucru bun pe care mi l-a dat God o fost boala asta, însă nici de asta nu mă lasă să mă duc mai repede. Dar nici sensul nu mi-l dă. Eu una nu l-am descoperit nici azi.
Romani 6:23
"Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viața veșnică în Isus Hristos, Domnul nostru."
Romani 9:20
"Dar, mai degrabă, cine ești tu, omule, ca să răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Nu cumva vasul de lut va zice celui ce l-a făcut: „Pentru ce m-ai făcut așa?"
Cand ai ganduri de deznadejde, ganduri negative sau suicidare, sa stii ca ele sunt de la satana, vrajmasul oamenilor care de la inceput a fost ucigator de oameni si este tatal minciunii, asa cum ne spunea Mantuitorul Iisus Hristos la Ioan 8:44! Alunga pe diavolul cu semnul Sfintei Cruci si cu rugaciunea "Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine, pacatoasa!". Nu te gandi la osanda, gandeste-te ca dupa necaz vine si bucurie, dupa rastignire, vine Invierea, dupa viata aceasta trecatoare si plina de suferinte si de unele placeri efemere, vine viata vesnica pe care trebuie s-o castigam prin straduinta si prin silinta spre binele poruncit de Dumnezeu! Nu te gandi sa-L urasti pe Dumnezeu si sa te desparti de El, ceea ce ar insemna suferinta vesnica, ci gandeste-te cum sa te impaci cu El, cum sa pui inceput bun pocaintei tale si cum sa castigi Imparatia pe care El a pregatit-o pentru noi! N-am suferit noi mai mult decat Mantuitorul Hristos, prin care toate s-au facut, si care a suferit umilinte si patimi oribile si Crucea, dar El n-a tinut seama de ocara ei ci cu moartea pre moarte a calcat si a daruit viata celor din morminte. Ce inseamna pentru tine o viata mai buna? E plin cimitirul de unii care au fost bogati, au avut vieti indestulate si s-au bucurat de placeri si si-au luat mangaierea lor pe pamant, dar in iad n-au poate nici un varf de deget de apa, ca-n pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar. Intestuleaza-te cu ce ai! Cauta cele duhovnicesti si pe cele trupesti va da Domnul sa le ai si pe ele! Catehizeaza-te! Citeste Noul Testament, dupa Biblia Ortodoxa; citeste Invatatura de credinta ortodoxa! Cauta un preot ortodox duhovnic si spune-i necazurile tale, marturiseste-te la el, si el iti va da sfaturile cele mai bune, ca are harul lui Dumnezeu! Si eu am necazurile mele, dar nu trebuie sa dam satisfactie diavolului, adica vrajmasului mantuirii noastre! Pe Dumnezeu trebuie sa-L iubim, ca El ne-a facut si El are grija de noi, si ne poate da viata vesnica, daca lucram binele poruncit de El!
Daca ne luam dupa oameni, vom avea de SUFERIT, mai DEVREME sau mai TARZIU, pentru ca OMUL este INSELATOR!
Daca citim cu ATENTIE Cuvantul Domnului, noi suntem avertizati de EL,
si acolo Domnul Dumnezeu ne VREA BINELE si ne avertizeaza, sa NU NE INCREDEM in om/in oameni,
ci sa ne incredem in Domnul Dumnezeu, pentru ca AJUTORUL VINE DE LA EL!
Ieremia 17:5
Aşa vorbeşte Domnul:
Blestemat să fie omul care se încrede în om, care se sprijină pe un muritor şi îşi abate inima de la Domnul!
De ce sa ne INCREDEM in Dumnezeu?
Pentru ca suntem CREATI de EL, numai EL, cunoaste INIMA NOASTRA si numai EL stie ce este BUN, si ce este BINE pentru NOI!
NUMAi Domnul Dumnezeu, poate IMPLINI inima noastra, numai EL o poate BUCURA!
De ce?
Pentru ca inima omului este CREATA de Domnul Dumnezeu!
OMUL muritor si trecator, nu ne poate ajuta, pentru ca omul muritor, nu cunoaste INIMA TA si nu cunoaste NEVOILE si NECESITATILE TALE!
OMUL muritor, ne poate INVATA, ne poate MOTIVA,
intr-un mod/intr-un fel care mai TARZIU,
va aduce DEPRESIE si SUFERINTA in viata noastra!
DECI, ce vrea Domnul Dumnezeu de la TINE,
de la MINE si de la FIECARE OM in PARTE?
Sa NE INCREDEM in EL!
Proverbe 3:5
Încrede-te în Domnul din toată inima ta
şi nu te bizui pe înţelepciunea ta!
SA ii OFERIM Lui Dumnezeu, o sansa, ca EL, sa ne arate ca EXISTA cu ADEVARAT!
Oamenii au pareri si sfaturi diferite, in SCHIMB Domnul Dumnezeu are pentru noi un viitor si o nadejde!
Dumnezeu este TATAL nostru, pentru ca am fost creati de EL.
In calitate de TATA, Domnul Dumnezeu ne DORESTE BINELE si EL doreste in MOD PERSONAL sa INTRE IN VIATA NOASTRA si sa ne FACA MULT BINE!
Unde gasim scris acest lucru IMPORTANT in Cuvantul Lui?
Oare chiar ne DORESTE Dumnezeu NOUA MURITORILOR, BINELE?
Oare chiar are Dumnezeu pentru noi, un VIITOR pregatit?
Familie, servici, MANTUIRE?
DA, Alexandra, Dumnezeu doreste, tanjeste, sa ne faca BINE si sa intervina in viata noastra!
Chiar daca sunt un OM pacatos si nu cred in EL si am frustrari la adresa Lui?
DA, chiar daca esti un OM PACATOS si ai frustrari la ADRESA Lui si la adresa Cuvantului Lui, EL doreste sa ne FACA BINE!
EL in calitate de TATA, tanjeste sa ne binecuvanteze, sa intre in viata noastra, sa aiba o relatie personala si intima cu noi si sa ne AJUTE!
Gasim oare in Cuvantul Lui, scris, ca EL doreste sa ne faca bine si ca are un viitor pregatit pentru noi?
DA, scrie CLAR in Cuvantul Lui, ca el are un PLAN si un viitor pentru fiecare SUFLET in parte!
Ieremia 29:11
Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi’,
zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.
Dumnezeu ne VORBESTE foarte CLAR si FOARTE SIMPLU ne explica, ca EL a pregatit pentru NOI un VIITOR,
o SPERANTA VIE si o nadejde pentru noi!
Unde este problema, de ce nu avem parte de acest viitor, de ce nu avem parte de ajutorul Lui Dumnezeu TATAL in viata noastra?
Din cauza ca noi TRAIM IN PACAT, zi de zi, noapte de noapte si STAM cu spatele SPRE EL, spre Dumnezeu!
Nu ne INTERESEAZA de EL!
Asta este ADEVARUL si REALITATEA!
Chiar daca ne DOARE si ne DERENJEAZA aceste CUVINTE, asta este realitatea!
Vorbim despre EL, dar cand este vorba sa citim Cuvantul Lui,
NU CREDEM in Cuvantul Lui, nu ii OFERIM nici o SANSA, ca EL sa ne arate ca EXISTA, ca EL sa se descopere in mod personal pentru viata, inima si sufletul NOSTRU!
Unde este PROBLEMA?
Problema este la noi, problema este la individ, adica la OM!
Problema este ca OMUL din ziua de azi, NU ARE NEVOIE de Domnul Dumnezeu, NU Il CAUTA pe Dumnezeu, nu citeste Cuvantul Lui!
OMUL din ziua de azi este interesat de poftele trecatoare din ziua de azi!
Spre exemplu, o mare parte din tinerii din ziua de azi:
-ei nu sunt interesati de Dumnezeu
-ei sunt interesati sa caute si sa gaseasca fete cu care sa faca sex si dupa sa le faca destrabalate si sa isi bata joc de ele, sa le umileasca.
-multi tineri in ziua de azi, sunt interesati sa se IMBOGATEASCA INSTANT, sa isi cumpere haine si o masina scumpa.
Nu sunt interesati sa urmeze o facultate si sa studieze, nu sunt interesati sa se dezvolte pe plan mental, psihic si profesional!
Nu sunt interesati sa urmeze o specializare.
In schimb, arunca banii parintilor, la pariuri sportive, cu gandul ca se vor imbogati instantaneu!
In loc sa mearga la scoala si sa invete, stau pe Youtube si cauta tot felul de oameni mincinosi ( vorbitori motivationali)
care sa ii invete cum sa FACA bani si sa se IMBOGATEASCA!
Si iar arunca banii parintilor pe CURSURI de MARKETING, cu gandul ca vor face o caruta de bani, pentru BMW!
Dupa ce arunca banii pe un curs de MARKETING, in momentul cand incep sa vizualizeze ACEL CURS, au un MARE SOC,
NU INTELEG NIMIC, nu sunt CAPABILI sa inteleaga NIMIC!
Si imediat ARUNCA vina, nu este pentru ei ACEL domeniu!
In momentul cand nu inveti la scoala nimic, nu asimilezi nimic, normal ca nu poti intelege ANUMITE domenii, anumite specializari!
Fiecare specializare, fiecare domeniu, are la baza, anumite discipline, materii.
Anii tineretii lor trec, ei viseaza si tot viseaza, la bani multi, la masini scumpe, la femei si dintr-o data,
se trezesc la varsta de 30/40 de ani, fara nici un viitor, viitorul este FABRICA, 3 schimburi, salar de 4500 ron.
Multa munca, salar mic, stres MAXIM, foarte putin timp liber si un salar de MIZERIE!
Asta ii realitatea si ADEVARUL, cu care foarte multi oameni se confrunta, dupa o anumita varsta!
Si dupa SURPRIZA, il BLESTEAMA pe Dumnezeu, ca ei SUFERA si nu au AVUT NOROC IN VIATA!
Cultul ortodox, nu te PEDEPSESTE, ci pur si SIMPLU te UMILESTE ca si OM, prin metodele care le au la baza!
In REALITATE, cultul ortodox, are la baza INVATATURI LUMESTI, care nu sunt ACCEPTATE de Domnul Dumnezeu.
Sunt o URACIUNE si o SCARBA inaintea Lui Dumnezeu!
AGHEASMA - adica apa sfintita, este o MARE PACALEALA!
Nu este o practică Nou -Testamentală!
Nicăieri pe paginile Noului Testament nu este menţionată agheasma, adică apa sfinţită, în sensul în care este azi aplicată.
Aceasta nu a fost practicată de Domnul Isus, de apostoli sau de primii creştini.
Agheasma NU CURATA SUFLETUL OMULUI, cum cred foarte multi oameni!
Este O MARE MINCIUNA, O MARE INSELARE, bineinteles pentru OMUL RELIGIOS!
Dumnezeu NU DORESTE sa ne osandeasca la MOARTE!
Noi SINGURI ne osandim la MOARTE VESNICA, daca nu DORIM, sa ne INTOARCEM la EL, adica la Fiul Lui si sa implinim Cuvantul Lui!
NE osandim SINGURI la moarte, cand BARFIM pe aproapele NOSTRU, cand IL JUDECAM, cand il BATJOCORIM, cand FACEM MISTO de el.
OMUL se osandeste SINGUR la moarte, SINGUR isi face RAU cu MANA LUI!
Omul se OSANDESTE la MOARTE prin cuvintele lui!
Dumnezeu doreste sa ne INTOARCEM la EL, sa ne IERTE si sa ne BINECUVANTEZE cu MANTUIRE!
Draga Alexandra, atata timp cat noi incercam sa ne facem SINGURI un VIITOR, cu siguranta vom ESUA, vom claca!
Cel mai IMPORTANT sa incepem cu Domnul Dumnezeu, sa IL CAUTAM, sa ne IMPACAM cu EL, prin Fiul Lui.
Si Domnul Dumnezeu, va interveni in viata noastra in MOD PERSONAl, ne va binecuvanta cu un PARTENER, pentru familie, ne va ajuta si pe plan PROFESIONAL!
Luca 12:31
Căutaţi mai întâi Împărăţia lui Dumnezeu, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.
Care lucruri le vom primi pe deasupra, lucrurile de care avem nevoie, un servici, o familie...
TOTUL este in MANA Lui Dumnezeu, doar OMUL sa il caute si sa il ia in SERIOS!
Sa citesti cu ATENTIE, Pilda fiului risipitor
Cand un fiu sau o fica, se intorc la Dumnezeu, Dumnezeu binecuvanteaza acel fiu, acea fica!
Si se ingrijeste de nevoile lui!
Putem AVEA MULTE FRUSTRARI la adresa Lui Dumnezeu!
DAR Domnul Dumnezeu nu este VINONAT, cand noi esuam, EL nu este vinovat pentru ca noi nu REUSIM, dintr-un ANUMIT punct de VEDERE!
Incearca sa numai citesti fel si fel de carti, ca nu te ajuta cu NIMIC!
Trebuie sa iti faci un plan, sa iti reorganizezi, organizezi VIATA!
Incepe cu Biblia si fa in asa fel, sa il GASESTi pe Domnul Isus.
Nu trebuie să inventezi propria metodă de a-L căuta pe Dumnezeu, căci El Însuși a spus:
Ieremia 29:13-14
Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima.
Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, zice Domnul
Du-te la facultate si studiaza o SPECIALITATE, un domeniu care iti place, care te atrage, care te pasioneaza!
-Renunta la filme pornografice.
Du-te afara si alearga.
Renunta la mancarea care contine foarte multi hormoni.
Incearca sa mananci sanatos.
Apocalipsa 3:20
Iată, Eu stau la uşă şi bat.
Dacă aude cineva glasul Meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el, cu Mine.
Asa zisul dumnezeu biblic, Yhwh dupa cum zice chiar cartea de pobesti religioase Biblia a fost un zeu venit mai tarziu pe care parintii unora nu l-au cunoscut.Se estimeaza ca in acea perioada planeta noastra a fost locuita de aproximativ 200 de elohimi tradus eronat dumnezeu.Fiecare administra un teritoriu mai mare sau mai mic in functie de posibilitati. Yhwh a mostenit un mic popor de evrei, asta a fost mostenirea lui.Si era tare suparat, ca era si orgolios si iute la manie si razbunator asa cum il descrie Biblia.
Eu as adauga ca avea si ceva probleme psihice.
A fost un ucigas si un mincinos din prima zi:
29 Să nu pregeţi să-Mi aduci pîrga secerişului tău şi a culesului viei tale. Să-Mi dai pe întîiul născut din fiii tăi.
Ezechiel 20:25-26
25 Ba încă le-am dat şi legi cari nu erau bune, şi porunci prin cari nu puteau să trăiască.
26 I-am spurcat prin darurile lor de mîncare, cînd treceau prin foc pe toţi întîii lor născuţi; am vrut să-i pedepsesc astfel, şi să le arăt că Eu sînt Domnul.
Fals, fals, fals. Nu e mincinos și niiv ucigaș, cei fi tras aspru la răspundere pentru cuvintele tale. Si El e dintotdeauna, dinainte sa fi existat lumea asta. În plus, e cel mai minunat, e atât de bun! Nu ar trebui sa vb despre ceva ce nu cunoști