| RAY a întrebat:

Conform creștinismului 5 miliarde de persoane vor arde vesnic in iad indiferent daca au fost buni sau nu, tu daca ai fi un creator cum ai judeca creatia ta?

"Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, pentru că mânia lui Dumnezeu rămâne peste ei" [10] și 2 Tesaloniceni 1: 8-9 (NIV): "Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]

Răspuns Câştigător
| brokxy a răspuns:

Deci vrea sa zica ca unii oameni de prin colturile lumii care nu au auzit chiar niciodata de Dumnezeu si nevinovati se inchina la alti zei cu care au crescut de mici chiar daca au fost cei mai buni oameni vor arde in Iad. Biblia e o minciuna frate.E facuta de musulmani.e crestina dar.Cand iubesti pe cineva il lasi liber nu il fortezi sa te urmeze sau sa faca tot ce vrei tu.Eu daca as fi creator i-as lasa liberi. Daca nu ma aleg pe mine bine si ce daca. Adica si asta cu apocalipsa e o minciuna. Creezi niste fiinte, spui ca ai murit pentru ei ca tu ii iubesti (ghilimele)si dupa ii distrugi total, pentru ca ii iubesti nu?

| RAY explică (pentru brokxy):

"Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]

| iurii75 a răspuns (pentru brokxy):

Asta e părerea ta, ai dreptul la ea. Dar, dacă ai avea doi copii, unul te ascultă, respectă, face ce spui, și altul te ignoră, dărâmă tot ce ai făcut tu, îi face probleme și necazuri celuilalt... Cum ai proceda?

| RAY explică (pentru iurii75):

Dar de ce faci propaganda mincinoasa, e vorba ca toti care nu au auzit de iisus, toti care nu cred in iisus, care nu il accepta pe iisus, indiferent de fapt vor arde pe vechi in iadul vesnic

| iurii75 a răspuns (pentru RAY):

De unde ai luat "propagandă minciunoasă"?

Din biblie martorule

16 Fiindcă[h] atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Lui Fiu[i], pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică. 17 Căci Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. 18 Cel ce crede în El nu este judecat; însă cel ce nu crede a şi fost judecat, pentru că nu a crezut în Numele singurului Fiu[j] al lui Dumnezeu. 19 Şi judecata este aceasta: lumina a venit în lume, dar oamenii au iubit mai mult întunericul decât lumina, pentru că faptele lor erau rele. 20 Căci oricine face răul urăşte lumina şi nu vine la lumină, ca să nu i se expună faptele. 21 Dar cel ce lucrează potrivit cu adevărul vine la lumină, ca să i se arate faptele, fiindcă sunt făcute în Dumnezeu.

Irelevant. arată în ce constă "propaganda" de care mă acuzi.

Te acuz de blasfemie, interpretare aiurea a versetelor din biblie in favoarea ta

„Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

și deoarece atîta vorbă de "nedreptatea lui Dumnezeu" -aceiași întrebare și ție.
Ai doi fiii, ai construit o casă superbă și i-ai cazat în ea. Unul te respectă, te ascultă, are grijă de casă, face ce-i spui. Și celălalt te desconsideră, ignoră ce zici, dărîmă casa, îi produce necazuri celuilalt și te mai și calomniază. Sunt fii tăi și e normal că-i iubești. Totuși cum vei proceda? Ce vei face?

știu ce scrie la ioan 14:6, ce legătură are cu subiectul.

Dovedește că e "interpretare aiurea", eu ți-am arătat că și celelalte versete susțin ideea pe care am enunțat-o.

și deoarece atîta vorbă de "nedreptatea lui Dumnezeu" -aceiași întrebare și ție.
Ai doi fiii, ai construit o casă superbă și i-ai cazat în ea. Unul te respectă, te ascultă, are grijă de casă, face ce-i spui. Și celălalt te desconsideră, ignoră ce zici, dărîmă casa, îi produce necazuri celuilalt și te mai și calomniază. Sunt fii tăi și e normal că-i iubești. Totuși cum vei proceda? Ce vei face?

omule ce intrebare indiota e asta,daca nu crezi in iisus indiferent de fapte ma intelegi indiferent de fapte ajungi in iadul vesnic,raspunsul e in biblie ma,dar ce rau va face cei care nu cred in iisus? eu citind istoria aflu ca crestini au macelarit pe alti nu invers, daca dumnezeu asta era corect datea naibi o invatatura universala nu interpretabila, daca nu era interpretabila nu erau atatea religi crestine, omule eu nu mi as baga copilul in iadul vesnic daca nu ma respecta, ai gandire de asta, pacat de copilul tau si de ce tata are

Omule nu vrei sa recunoști ce scrie in biblie,dar in biblie scrie clar,dar tu o blasfemezi cum ai chef,acum vi cu dar aia sunt de vina ca aia sunt rai, zau ma toti hindusi, budisti, non religiosi, atei sunt rai dar voi sunteti sfinti

Dacă sărim la alt subiect (focul iadului) alergăm după doi iepuri și nu prindem nici unul.O lăsăm entru altă discuție. S-o scoatem la capăt pe aceasta.

Omule, poți răspunde la întrebare sau nu?
Faptul că pseudo creștinii au măcelărit pe alții și chiar și între ei e altă treabă.

60 răspunsuri:
| RAY explică:

"Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, pentru că mânia lui Dumnezeu rămâne peste ei"

| RAY explică:

Ignor numi pierd eu timpul cu toti dogmatici, ignoranti, limitati care nu inteleg un verset biblic

| temporarPE5minute a răspuns (pentru RAY):

Tipic pentru tine! Când nu poți răspunde la o întrebare sau nu poți argumenta - "salvarea" ta e "ignorul"! Ca un pici de la grădiniță!
Ți-aș sugera să te înveți inițial să te înveți ați expune clar și logic ideile. De obicei ceea ce vreai să întrebi sau afirmi e altceva decât ceea ce scrii. Uneori și fără sens.
Versetele pe care le-ai citat arată clar că cei care nu ascultă, nu vor, și nu cred -"vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică " (și nu povestea cu iadul).
(problema e formularea ta - cifra de 5 miliarde și afirmarea că sunt pedepsiți și cei care n-au avut de unde să audă.)
Referitor la întrebarea simplă la care n-ai fost în stare să răspunzi.
Dacă nu faci nimic ( cum ziceai - eu nu mi as baga copilul in iadul vesnic daca nu ma respecta,) - ești un tată rău și îl nedreptățești pe fiul bun care suferă din cauza celui rău. Un tată bun și drept și-ar ocroiti fiul de celălalt (e fiu și ăla dar s-a dezis singur prin comportamentul său)
Neutru nu poate fi nimeni, e ca și cum ar zice -"ok, nu fac probleme fratelui, nu stric casa, dar nici nu face ce spune tatăl și nici nu-l recunoaște drept tată și proprietar al căsii, chiat îl defăimează și-l consideră un "nimeni"! Și în acest caz Tatăl e îndreptățit să-i dea valiza și hulubii și drum bun din casă!
Doar că altă "casă" nu este, și plecarea din casă e tot moartea.
De aceia toți cei care nu-l ascultă, nu-l cunosc și nu cred vor primi pe drept " o distrugere veșnică"!

" Cand vorbim de rautate crestina cica sunt pesudo-crestini )))))))))))))))))" - dacă citeai Biblia nu te mira/amuza lucrul acesta!
Tit 1:16 Ei declară public că îl cunosc pe Dumnezeu, dar îl reneagă prin lucrările lor,
matei 7:21 Nu oricine îmi zice: «Doamne, Doamne» va intra în regatul cerurilor, ci acela care face voinţa Tatălui meu care este în ceruri. - cu siguranță, măcelurile, de multe ori și între cei care se declară creștini, și de ei pe alii - nu sunt voința Tatălui.
De aceia celor care se declară creștini dar fac voia tatălui lor diavolul li se va spune - matei 7:23 Şi totuşi, atunci le voi mărturisi: Niciodată nu v-am cunoscut! Plecaţi de la mine, voi, lucrători ai nelegiuirii!

Nu te obosi să răspunzi, sau să dai ignor,(că asta poți), oricum nu mai intru pe acest cont.
Fii sănătos! laughing

| RAY explică (pentru temporarPE5minute):

"Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, pentru că mânia lui Dumnezeu rămâne peste ei" [10] și 2 Tesaloniceni 1: 8-9 (NIV): "Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]

repeta naibi versetele alea pana le intelegi, nu ai inteles nimic martorule cu doua conturi

| RAY explică:

Cand vorbim de rautate crestina cica sunt pesudo-crestini )))))))))))))))))

| anonimg a răspuns:

"Isus, fiindcă știa că Tatăl Îi dăduse toate lucrurile în mîni, că dela Dumnezeu a venit și la Dumnezeu Se duce, Rom — Ioan 13:3
4. S -a sculat dela masă, S'a desbrăcat de hainele Lui, a luat un ștergar, și S'a încins cu el. Rom — Ioan 13:4
5. Apoi a turnat apă într'un lighean și a început să spele picioarele ucenicilor, și să le șteargă cu ștergarul cu care era încins. Rom — Ioan 13:5
6. A venit deci la Simon Petru. Și Petru I -a zis: "Doamne, Tu să - mi speli mie picioarele?" Rom — Ioan 13:6
7. Drept răspuns, Isus i -a zis: "Ce fac Eu, tu nu pricepi acum, dar vei pricepe după aceea." Rom — Ioan 13:7
8. Petru I -a zis: "Niciodată nu - mi vei spăla picioarele!" Isus i -a răspuns: "Dacă nu te spăl Eu, nu vei avea parte deloc cu Mine." Rom — Ioan 13:8

| AC4S4 a răspuns:

Un judecator nu te judeca pentru ce ai facut bun, ci pentru ce ai facut rau. Nu ar fi nedrept sa te judece si pentru ce ai facut bun?

Răspuns utilizator avertizat
| RAY explică (pentru AC4S4):

Judecatorul asta numit iisus va trimite 5 miliarde de persoane in iadul vesnic indiferent de cat bun esti,Hitler e in rai bine mersy ca doar a fost catolic, papa la iertat de pacate, in schimb evrei vor arde pe vechi in iad ca nu au crezut in iisus, vezi de ce evrei rade de voi, ca mesia asta e insati HITLER pentru ei, cum sa crezi in asemenea personaj diabolic care te trimite in iad ca nu ai crezut in el, Iahve o fi el psihopat dar nu te trimite in iadul vesnic

| RAY explică (pentru RobertG101):

Hitler e in rai ca doar era catolic, dar evrei arsi de el sunt in iadul vesnic, asta e iubirea lui iisus =falsul mesia

| AC4S4 a răspuns (pentru RAY):

Așa înțelegi tu? A fost Hitler născut din nou? Nimeni nu ajunge în Împărăția lui Dumnezeu fără să fie născut din nou. Hitler nu a avut roadele Duhului. Nu orice spune că e creștin ajunge în Rai.
După cum am spus, nu ajungi în rai/iad pe baza faptelor făcute. Când un criminal merge la judecată nu îi spune judecătorul că nu îl pedepsește, că el a făcut o grămadă de fapte bune mai demult.
Ajungem în rai nu datorită faptelor, ci datorită harului lui Dumnezeu.

După cum am spus, nu ajungi în rai/iad pe baza faptelor făcute. Când un criminal merge la judecată nu îi spune judecătorul că nu îl pedepsește, că el a făcut o grămadă de fapte bune mai demult.
Ajungem în rai nu datorită faptelor, ci datorită harului lui Dumnezeu.

si eu nu am spus la fel? ba da,nu ajungi in rai ca esti bun,nu,ajungi in rai daca crezi in iisus simplu,nu vad ce atata filozofie, papa avea dreptul de a ierta pacate asa cum au si preoti, desigur omule ca nu conteaza ce fapte ai facut in trecut daca ai omorat un om, logic da aloooooooo iisus te trimite in iad ca nu ai crezut in el, un judecator nu te judeca ca nu ai crezut in doctrina lui, intelegi ideea, vorbim de un dictator, cei care sunt impotriva mea iadul vesnic e de ei

Citeste Biblia, vei intelege de acolo ce e de inteles.

Din biblie sunt versetele, toti atei indiferent de cat de buni, rai sunt vor arde pe vechi in iad, nici o alta religie nu este atat de diabolica ca crestinismul

Toti hotii, indiferent de cat de buni au fost, vor primi o pedeapsa de la judecator. Asa este drept.
Diferenta este ca Isus poate si vrea sa ne salveze. Nu inteleg de ce ignorati salvarea si va ganditi doar la iad.

Esti amuzant, asa spune si un dictator -eu nu inteleg de ce va ganditi la ce puteti pati daca nu imi respectati vointa, bine iisus al tau te trimite in iadul vesnic, nici un dictator nu face asa ceva nici o alta religie din lumea asta

Vrei sa spui ca nu meritam pedeapsa?

Man tu vei merge in raiul tau indiferent de ceea ce vei face egal, eu voi merge in iad indiferent de cat de bun sunt ca nu sunt crestin, ce pedeapsa merit eu, ca imi folosesc creierul zau, deci acel creator daca e, mi-a dat ratiunea ca apoi sa ma arda pe vechi misto

Si eu merit pedeapsa. Chiar si apostolii, chiar si sfintii parinti meritau pedeapsa. Dar au crezut in Hristos. Nu conteaza cat bine am facut.
Nu poti ajunge in Imparatia lui Dumnezeu decat prin Hristos, El este Calea.

Tu nuuuuuuuuuu ca cei care cred sunt lipsiti de judecata, dar copii din africa care mor de foame vor arde pe vechi in iad ca nu il cunosc pe dumnezeu

Nu poti ajunge in Imparatia lui Dumnezeu decat prin Hristos, El este Calea.

vezi ce frumos era sa spui asa de la bun inceput, da ray toti 5 miliarde vor arde pe vechi doar iisus este calea dar nu romane dar nu doar tu

Cum ai dori sa ajungi altfel in Imparatia lui Dumnezeu? Spune.
Si ce e cu numarul ala 5 miliarde? Ce legatura are?

Eu nu as vrea sa ajung in nici o imparatie fictiva,eu as vrea sa nu mor,de ce sa imi doresc sa mor ca sa am ce imi doresc? viata asta devina inutila,in loc sa apreciem viata asta ca e prima si ultima restul sunt doar credinte atat,eu numi pot imagina viata fara suferinta,este o utopie parerea mea,de asta cu toti vrem sa traim cat mai mult pentru ca asta e viata perfecta cu bine cu rele,de toate ne lovim, traim, ce imparati, ce sa faci acolo sa canti pe un norisor, pe bune asta e scopul tau ca fiinta rationala sa speri ca canti pe un norisor in loc sa isi folosesti creierul ala spre a cunoaste natura, universul

Poate vom ajunge la cunoastere desavarsita acolo, cine stie?

Daca toate raspunsurile vor fi mereu Dumnezeu nu vom cunoaste prea multe

| iurii75 a răspuns:

"Conform creștinismului 5 miliarde de persoane vor arde vesnic in iad " - de unde așa informație?

Vezi rasunsurile de mai sus

Tu aceasta afirmi în întrebare, n-au nici o treabă celelalte răspunsuri. De unde ai luat așa informație?

"Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]
"Oricine crede în Fiul are viață veșnică, dar oricine respinge pe Fiul nu va vedea viața, pentru că mânia lui Dumnezeu rămâne peste ei"

și aici se spune de 5 miliarde?

Aici se spune de toti care nu crede in iisus ca fiind mesia

Și dacă ești puțin atene vezi că e vorba de cei care nu-l cunosc pentru că nu doresc, nu că n-au posibilitate.

Vezi ca minti, nu interpreta cum ai tu chef acele verste

Nu interpretez de loc. "nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă " - de asta și nu cunosc fiindcă nu vor, nu ascultă.
Și primul verset confirmă aceasta - " dar oricine respinge pe Fiul "
Deci nu care pur și simplu n-au avut ocazia să audă (Biblia spune că va fi o înviere a celor drepți și a celor NEDREPȚI, adică vor avea ocazia să audă și să facă o alegere) ci cei care n-au dorit să cunoască.

Dar de ce tot minti aiurea, acel verset spune clar cei care nu cred in iisus vor intra in focul vesnic, cei care cred nu vor fi judecati, cei care nu cred sunt toti cei 5 miliarde de persoane, si daca au auzit omule de ce esti obligat sa crezi in iisus doar ca sa nu arzi pe vechi in iad

într-o* flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce** nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu† ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos.
* Evr 10:27; Evr 12:29; 2 Pet 3:7; Apoc 21:8; ** Ps 79:6; 1 Tes 4:5; † Rom 2:8;
9 Ei* vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică de la faţa Domnului şi de la** slava puterii Lui,

tu nu intelegi limba romana omule? toti care nu il cunosc pe dumnezeu =absolut toti si care nu asculta de evanghelia lui iisus =cei care au respins invatatura prezentata de iisus =vor arde in iadul vesnic,ce atata interpretezi aiurea, ca stii ce stii, stii sa minti aiurea ca cica nu e asa, apropo cei care vin cu invataturi noi =voi martori veti arde pe vechi in iad, ca vechea invatatura e vesnica https://www.crestinortodox.ro/......69330.html

Omule, nu mint. Nu-s de vină că nu-ți formulezi bine ideile.
Ai afirmat că sunt pedepsiți cei care n-au auzit (adică pedepsiți pe nedrept) și ți-am arătat că nu e așa. Cît privește distrugerea (și nu arderea în iad) a celor ce nu ascultă și nu cred - aștept răspunsul la întrebarea de mai sus.

2 Tesaloniceni 1: 8-9 (NIV): "Cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu și nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus, vor fi pedepsiți cu o distrugere veșnică și desființați de prezența Domnului și din slava puterii sale. "[11]

esti fanatic dogmatic, cu tine imi pierd timpul aiurea

| Octavian199 a răspuns:

De, daca Adam si Eva nu au fost cuminti.rolling on the floor

| P3d1a a răspuns:

Nu cred nici in crestinism, nici in alta religie.

Biblia a fost scrisa pe parcursul a multor secole. S-au adaugat informatii noi mereu, informatii care reprezinta obiceiurile sau credintele de pe atunci, imagineazati ca pana acum 500 de ani un om normal murea in acelasi sat sau oras in care s-a nascut, nu se calatorea. In plus nu exista incredere in straini pentru ca in general erau oameni care calatoreau pentru a insela sau fura, fara sa fie prinsi, deci nu e de mirare ca exista o credinta de genul in trecut.

Nu trebuie sa citesti biblia sa stii cum sa ajuti o persoana si cum sa ii faci rau.

| AdrianLeverkun a răspuns:

Nu va suna cunoscut textul asta? Parca si Lenin spunea bunaoara: cine nu e cu mine, e impotriva mea. Concluzia: nu conteaza daca esti om bun, daca nu esti in partidul corect pierzirolling on the floor. Mereu mi s-a parut ca profetii si dictatorii au multe in comunrolling on the floor)
P.S: CNCD ar putea sa sanctioneze o asemenea chestie. II cam discrimineaza pe ne-crestinirolling on the floor))

| RAY explică (pentru AdrianLeverkun):

Corect,doar ca Lenin nu te trimitea la tortura vesnica si puteai oricand sa te rasgandesti dar cu iisus nu, el te trimite pe vechi in iad si adio

| AdrianLeverkun a răspuns (pentru RAY):

Good point!