| SG1995 a întrebat:

Conform legendelor creștine Maria s-a născut într-o familie sarcedotă și a fost educată în templu.
Conform tradiției evreiesti, dacă o familie de preoți avea o fiică trebuia să o însoare cu un alt preot.
Conform lui Cicero, tatăl lui Iisus ar un soldat roman pe nume Patera.

De aici deduce că Maria fără doar și poate Maria a fost violată de un soldat roman în timp ce prăda templu.
Conform Bibliei prima parte a trimestului de sarcină la ținut la vara sa, Elizabeth, deci deducem că a fost renegată de familie.

Dacă într-adevăr preoții evreii își educau fiicele să devină soții de preoți capabilă să educe noua dinastia cât de educate erau aceste sau astfel spus:

De unde știa Iisus a citit ditamai în ebraică, el fiul vitreg al unui dulgher?

Conform Evangheliilor într-un Sabat Iisus a citat din Isaia, doar există o problemă ebraica pentru evrei din timpul lui Iisus, e ceea ce reprezintă azi pentru catolici, doar o limbă sacră, deoarece maselor era aramaica.

49 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru RobertG101):

Nu este asa, sigur si in Biblia matusi tale scrie ce spun eu, problema este de ATENTIA cu, care se citeste. Multi citesc Biblia aidoma cum o fac popi la liturghie, ca pe un RITUAL, nicidecum sa incerce sa inteleaga ceva din ea. Nu conteaza editia, unde spun eu scrie la fel in toate.

| SG1995 explică (pentru RobertG101):

Nu, chiar evrei calculau timpul în funcție de generațiile trecute de la Adam încoace. Conform calendarului biblic suntem în anul 5700 și ceva. De ce? Cronologia biblică nu se referea la zilele post-creație ca anii unui milieniu, ci calculau timpul de Adam la Noe, de la Noe la Avraam ș.a.m.d.

| NGheorghe a răspuns:

"dacă o familie de preoți avea o fiică trebuia să o însoare cu un alt preot."
Tu ai făcut Limba si literatura Română cu femeia de servici?
- poate ai vrut sa zici "familia preotului" deoarece nu poate exista o familie cu doi sau mai mulți preoți.
- fiicele nu se "însoară" ci se "mărită"
Apoi cu cine ai studiat Logica (dacă ai studiat-o)?
luând in considerare faptul că templul a fost "prădat" la peste 30 de ani de la moartea lui Iisus, atunci cum mai poți susține teoria "violului"?

| Mclaren12 a răspuns (pentru danut):

N-o voi lungi prea mult ca nu are sens sa schimbi astfel de argumente cu cineva care este mult prea fixat pe dogmele absurde in care crede.

"ani vechime si nici NU scrie nicaieri asa ceva"
Ba da, scrie. Se aplica ce am zis mai sus, 6000 de ani este un numar estimat pe baza informariilor din biblie, luandu-se in calcul fiecare generatie posibila de jîdani de la Adam si Eva.

"dar cred ca UR-ul asa cum spun arheologii vostri este cel mai vechi oras"
Asta crezi da, doar crezi. Daca Damascul are o datare umana, UR ce are? Datare extraterestra? Evident ca logica este sa estimezi perioada cand s-au dezvoltat civilizatii acolo, ca abia atunci o sa se numeasca oras.

"dovedeste ca intelegi ce scrie intr-o carte SPIRITUALA"
laughing
Sincer daca as avea timp, as intelege mult mai multe din biblie decat inteleg in momentul de fata si fii sigur ca habar n-ai ce-i aia spiritualitate incat sa zici ca biblia este o carte spirituala. Tocmai ca biblia condamna spiritualitatea, cum naiba sa fie ea o carte spirituala? Descrie-mi si mie ce intelegi tu prin spiritualitate si cum se reflecta ea in biblie?

"fiindca stia de peste 3500 de ani de UR"
Si care-i faza? Daca evreii care au scris biblia stiau de UR, asta nu inseamna ca vai, in biblie scrie de UR deci ii cel mai vechi oras din lume.

| NGheorghe a răspuns (pentru SG1995):

"Cronologia biblică nu se referea la zilele post-creație"
Ce prostie mai e si asta?
Oare ne poți spune si nouă acele "categori" in care împarți tu zilele sau cronologia? dacă nu sunt post creație, atunci sunt ce? si eventual sa precizezi in ce categorie apartine timpul de la Noe la Avraam?

| minrest a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Este adventist, nu penticostal; un millerit cu roba de inaltare bine calcata in dulap, care crede ca sfarsitul lumii va veni dupa ce Statele Unite vor da o lege prin care vor impune duminica ca zi libera obligatorie.

| Nilsson a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Ceea ce tu numesti „deductie logica" eu numesc o gluma proasta, sa iei doar ce iti convine din diferite surse contradictorii si neverificate pentru a trage o concluzie care nu are nici legatura cu premisele.
Plus ca Cicero nu avea cum sa scrie despre Iisus din moment ce a murit in anul 43 i.Hr., doar daca era cumva vreun profet.
Ps: citeste si obiectiile lui NGheorghe din primul lui comentariu happy

| danut a răspuns (pentru Mclaren12):

"Ba da, scrie. Se aplica ce am zis mai sus, 6000 de ani este un numar estimat pe baza informariilor din biblie, "
UNDE SCRIE, spune-mi si mie sa nu mor neinformat.
"Sincer daca as avea timp,"
Ba eu cred ca ai mult timp de "consumat" dar nu ai in teles ce citesti.

Bine, hai sa lamurim treaba ca pentru voi este GREU sa cititi macar PRIMUL verset din Biblie.
Dumnezeu a facut la inceput Universul cu stelele si planetele si tot ce exista in acesta (univers).
Pentru acest verset NU exista o datara in Biblie.
Geneza 1, 1. La început, Dumnezeu a fãcut cerurile si pãmântul.
Biblia ne spune ca pamantul era pustiu si Dumnezeu se plimba pe deasupra acestuia.
NICI aici nu suntem in masura sa fixam un timp.
De abia in al cincilea verset INCEPE datarea.
Geneza 1, 5. Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel a fost o searã, si apoi a fost o dimineatã; aceasta a fost ziua întâi.
ORICINE poate intelege ca pamantul NU are 6000 de ani ci a fost creat ODATA cu restul universului, puneti-va la contributie mintea ca de aceia ne-a inzestrat cu ea, Dumnezeu. Omenirea cu restul sistemului de viata de pe pamant are 6000 de ani, asta e cu totul altceva.

Uite aici:
https://isgenesishistory.com/does-the-bible-speak-to-the-age-of-the-earth/

"For instance, the Jewish historian Josephus, writing around 94 A.D., used this process to calculate the age of the earth as less than 6, 000 years old."

Dreptul lui la opinie.

De unde "SE STIE"? Sti tu pe cineva cu varsta asta (30.000 de ani) care sa confirme aceasta SUPOZITIE?

Pai tu ce parere ai? De ce nu are dreptate? Analiza a facut-o pe baza bibliei.

Si cine ne "confirma" vechimea acelor obiecte?

Deoarece noi oamenii suntem supusi unei analize cronologice.