Daca nu-mi amintesc gresit, stiu ca este o porunca care le interzice evreilor sa incerce sa intre in contact cu mortii. Din asta cred ca se poate deduce ca exista un fel de viata dupa moarte si in vechiul testament.
Acum nu stiu fix un verset, dar acesta este deductibil din faptele apostolilor cand spunea ca Petru si Pavel au spus fariseilor ca au fost arestati pentru ca vesteau invierea mortiilor pentru judecat crez avut in comun cu farisei, pe cand sanduchei nu.
Insa vechiul testament nu sustine viata dupa moarte. Ei spun ca: Mortul nu e constient. E mai complicat acesta credinta, dar avand in vedere faptul ca erau popoare destul de primitive sigur credeau in viata dupa moarte numita Seol. Acest crez s-ar putea sa fie imprumutat de la egipteni.
Moaștele lu' Paraschiva au efect http://www.youtube.com/watch?v=CCR_gmrWop4
In Vechiul Testament, nu este foarte amintita viata de dupa moarte.
Intr-unele locuri scrie ca se vor duce in Sheol, care este vazuta de obicei ca locuinta a mortilor, iar uneori ca iad.
"Şi mulţi dintre cei care dorm în ţărâna pământului se vor scula, unii la viaţă veşnică, iar alţii spre ocară şi ruşine veşnică." (Daniel 12:2)
Iar Mantuitorul, cand a spus pilda despre bogatul nemilostiv, a spus ca saracul Lazar, dupa ce a murit, a fost in Sanul lui Avraam, de unde a putut, sa il vada pe bogat, care era in suferinta.
Nu ma intereseaza noul testament si vechiul testament
Bun raspuns
Doar doua raspunsuri? Ce trist. si eu care credeam ca voi afla raspunsul la aceasta intrebare!
DeProfundis99 întreabă: