"Considerati ca atitudinea romanilor de a astepta sa le puna alt cineva totul pe tava este un motiv pentru care religia este inca un factor important in societate?"
Şi asta. Însă, mai degrabă, consider că faptul că religia este încă un factor important în societate este un motiv pentru atitudinea românilor de a aştepta să le pună altcineva totul pe tavă.
Si religia, dar nu e cel mai important factor, educatia e capul de afis. Noi reinvatam libera initiativa dupa o dictatura comunista in care activitatea prestata de individ era dirijata si i s-a inoculat ideea ca el primeste de la partidul stat.
Altele sunt motivele.
Poate cand o sa mai cresti, daca ai sansa, o sa intelegi mai multe.
Clar, e mult mai convenabil asa. Noi niciodata nu am stiut sa luam problemele in propriile maini si sa facem ceva. Tot timpul am asteptat de la altii. Nu avem delco incredere in puterile noastre. Suntem slabi si prosti. Asteptam sa ne pice totul mura-n gura, chiar din cer daca se poate.
Ai gresit, nu suntem slabi si prosti. Suntem slabiti si prostiti.
In fine, nu stiu daca altii sunt de vina si-n ce masura. Dar principalii vinovati suntem noi, poporul. Rezultatul e acelasi oricum. E usor sa dam vina pe altii.
N-am spus ca dau vina pe altii, spun doar ca romanii sunt atat de delasatori incat ar fi in stare sa astepte de la Dumnezeu apa, mancare si bani....si acesta mi se pare motivul pentru care il acceptam pe Basescu ca presedinte si-l lasam sa putrezeasca in Cotroceni.
Faptul ca avem convingeri si respect nu inseamna ca asteptam sa ne pune cineva totul pe tava. Si crestinii muncesc ca si ateii.
Hopa! Faci o confuzie.Traditiile sunt cele ce ne definesc ca Romanai. Cum pizza ii defineste pe italieni, Cazaciocul pe rusi....Traditiile romanesti sunt dansurile populare si portul, specific fiecarei zone geografice. Atitudinea noastra delasatoare nu este data de traditii.
Traditiile religioase, ca frica de d-zeu si superstitiile.
Da-mi tu mie un exemplu in care romanii au incercat sa faca ceva ca sa le fie mai bine.
Bine, acum e clar ca romanii sunt mai predispusi sa se inchine unui singur mare conducator asa ca unui zeu. Mentalitatea asta a ramas in Valahia si in Moldova mai ales de pe vremea domnitorilor absolutisti. Acum cu Basescu n-am ce zice. L-am ales presedinte de 2 ori pentru cate 5 ani, sa-si duca mandatul la bun sfarsit si apoi mai vedem daca se gaseste cineva mai bun ca el. Nastase si Geoana nu cred ca erau niste variante mai inspirate in orice caz.
Nu stiu ce sa spun...as inlocui politica cu un sistem bazat numai pe Constitutie iar legile noi sa fie adoptate din variantele celorlalte tari, poporul votand care sa fie cea adoptata.
Normal ca poporul ar trebui sa aleaga, ca altfel n-ar fi democratie. Dar din pacate de politicieni tot ai nevoie, si atunci apare problema daca pe acei politicieni ii intereseaza de tara si de popor sau nu. Pana la urma e vorba de mentalitatea fiecarui popor. Un popor cu mentalitate buna are si politicieni pe masura (uita-te la nordici sa zicem). Dar noi nu suntem asa.
Jardelin întreabă:
anonimadinAlba întreabă:
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: