| Mircea08 a întrebat:

Considerati ca in Biblie s-au facut modificari? Puteti da exemple?

18 răspunsuri:
| Mircea08 explică (pentru RAY):

Tipul ala nu este informat, sau este, dar vrea sa dezinformeze pe altii prin omiterea unor versete > de ex. - el spune ca Dumnezeul Vechiului Testament nu putea fi acelasi cu cel din Noul Testament deoarece testamentele sunt radical diferite. Este adevarat ca testamentele sunt radical diferite, dar este scris ca in Testamentul Vechi Dumnezeu a dat niste minime indrumari, si era necesar ca acestea sa fie minime datorita "impietririi inimii lor". Noul Testament este normalul, si nu inteleg de ce oamenii critica acest normal si tin neaparat sa fie anormali

| RAY a răspuns (pentru Mircea08):

Omule tipul ala e savant care a invatat teologia de 40 de ani, ai citit vreodata biblia de la capat la coada? logic ca sunt diferente uriase intre dumnezeu vs iisus

Foarte multi savanti sunt in slujba unor bogati si lucreaza pentru ei si nu pentru binele omenirii - ce incredere pot avea in ce spun acei savanti. Rachetele nuceare au fost descoperite de niste ciobani in timp ce mulgeau oile? De ce nu au descoperit motivul pentru care omul vede color? Raspund tot eu - nu poate deoarece nu era necesar pentru evolutie sa vezi color, era sufcient alb-negru. Cum sa evolueze ceva intr-o directie pe care nu o cunoaste? de unde i-a trecut prin cap ochiului ca ar fi bine sa vada color?
Nici eu nu stiu daca exista Dumnezeu, dar vad dovezi la tot pasul ca o inteligenta din afara a creat tot ce vedem in univers. Stiinta doar descopera ce a creat Dumnezeu. Atractia gravitationala a fost descoperita de stiinta nu creata

Mai omule tu stii ce inseamna teologia? https://ro.wikipedia.org/wiki/Teologie
un preot invata teologia,fara teologie nu ai cum sa fi preot, ce scrii tu acolo sunt aiureli, cei care studieaza biblia si istoria ei sunt teologi, savanti sunt platiti de biserica sau sunt voluntari, scrii multe aiureli

Ce importanta are teologia? Teologia nu are nimic cu Evanghelia. Evanghelia este scrisa de Iisus si teologia de sinod. Cei care pun in practica invatatura lui Iisus se numesc crestini, iar cei ce invata teologia se numesc teologi.
Stii ca preotii nu cunosc Evanghelia? ei cunosc doar dogma religiei lor, adica :
"Mai pe larg, dogmele sunt cuprinse in Sf. Scriptura si in Sf. Traditie sau Predanie (in scrierile Sf. Parinti, in hotararile dogmatice ale soboarelor ecumenice si in cartile rituale ale Bisericii); sistematizate si documentate sunt cuprinse in Dogmatica (stiinta si cartea dogmelor). Mai pe scurt sunt cuprinse in Catehism."
(Ce sunt si de unde avem dogmele? - Crestin Ortodox)
Citeste cu atentie ce invata preotii, si spune daca asta a spus Iisus sa invatam

Ce a spus iisus omule? iisus nu a scris nimic

A propovaduit Evanghelia, adica tot ce este scris in noul testament

Repet ce a scris iisus? noul testament a fost scris de catre niste anonimi

Luca 20:1 Într-una din acele zile, când învăţa Isus norodul în Templu şi propovăduia Evanghelia, au venit deodată la El preoţii cei mai de seamă şi cărturarii cu bătrânii
Matei 4:17 De atunci încolo, Isus a început să propovăduiască şi să zică: „Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape."
Matei 11:1 După ce a isprăvit de dat învăţături la cei doisprezece ucenici ai Săi, Isus a plecat de acolo, ca să înveţe pe oameni şi să propovăduiască în cetăţile lor.
Marcu 1:39 Şi S-a dus să propovăduiască în sinagogi, prin toată Galileea; şi scotea dracii.

Nu el a scris asta

El a spus, iar apostolii au scris ce a spus El, iar Iisus a spus ceea ce Dumnezeu L-a trimis sa spuna

Iisus a spus mergeti in lume si provaduiti ceea ce v-am spus nu a spus faceti o noua religie sau sa imi faceti biografia

Corect, asa a spus, iar daca au facut ceva gresit vor fi judecati, dar eu cred ca si-au indeplinit misiunea atata timp cat au lasat o invatatura foarte buna

| Steregoi a răspuns:

S-au facut modificari asa cum au falsificat aia picturile lui Picasso. happy

| Mclaren12 a răspuns:

Din cate stiu, de vreun secol termenul Yehova/Yahve a fost inlocuit cu Domnul/God. Probabil batea la ochi prea tare ca zeul crestinilor este de fapt si zeul evreilor.

| Mircea08 explică:

Dumnezeu ne cere sa fim normali, pana si legile statului ne cere acelasi lucru. Atat Dumnezeu cat si legile statului au incriminat lucrurile anormale cum ar fi crima, furtul, violul, etc. Dumnezeu incrimineaza chiar si lucruri cum ar fi mania, iutimea, defaimarea, minciuna, lucruri pe care statul nu le incrimineaza dar sunt totusi anormale.
Eu inteleg ca satanistii nu sunt de acord nici cu ce spune Dumnezeu si nici cu legile statului, dar nu inteleg de ce, cei care sunt adeptii stiintei, critica normalitatea. Are stiinta vreo vina, sau cei care vorbesc in numele stiintei au o problema?

| Holiday a răspuns (pentru Mircea08):

"Dumnezeu ne cere sa fim normali, pana si legile statului ne cere acelasi lucru. Atat Dumnezeu cat si legile statului au incriminat lucrurile anormale cum ar fi crima, furtul, violul, etc."

Legile au aparut cu mult timp inainte sa apara spiridusul tau in scena. Si inainte de inventarea lui existau legi in comunitati. Nu mai e cazul sa amintim ca existau civilizatii mult mai dezvoltate decat inventatorii spiridusului, evreii, care functionau dupa legi. Evreii pana la urma erau doar niste barbari raportat la alte popoare. Nici macar crestinismul nu a fost inventat de ei, doar cu ajutorul unor evrei, si nu ma refer la Isus sau apostoli aici, si culmea, a fost creat tocmai impotriva lor.