1) Religia creștină te învață să dai Cezarului ce este al Cezarului, (dar ce este al Cezarului?) & să întorci și celălalt obraz & că este un păcat să vrei să cunoști == Adam și Eva nu l-au ascultat pe Dumnezeu și a mâncat din mărul, care îi făcea să cunoască, și că asta se numește păcatul adamic, sau păcatul originar.
În felul acesta, devii un dobitoc, pe care te vor călca în picioare și casta parazitară și mizerabilă a prelaților și vei accepta, fără să te revolți, toate mizeriile conducătorilor vremelnici.
2) Ești prost informat, un pictor adevărat, trebuie să cunoască reacțiile fizico-chimice ale culorilor și materialelor de pictură cu care lucrează.
3) Dacă tot faceți religie, la artă plastică, ar trebui să vă explice și normele, de pictură bisericească, dar precis, că nu vi se explică la religie, așa ceva.
4) Ai foarte multă nevoie de matematică, fizică, chimie și biologie și de lucrul cu calculatorul, ca plastician.
Asta ca să poți citii diverse cărți utile: despre degradarea compușilor macromoleculari sub influența radiațiilor solare, oxigenului, ozonului,; despre reacțiile fizico- chimice ale pigmenților utilizați, despre tehnologia sticlelor, despre fizico-chimia compușilor siliciului, despre reacțiile pigmenților cu Ca(OH)2, despre reacțiile pigmenților cu cimenturi, despre colorarea cimenturilor, despre topirea și prelucrarea metalelor și aliajelor metalice șamd.
Cărți de Anatomie artistică și perspectivă etc.
Ca să îți faci o bază de date, cu pozele desenelor și tablourilor pictate de tine, trebuie să te pricepi să lucrezi cu baze de date.
Dacă faci statui tot ai nevoie de calculator, dar utilizarea calculatorului la statui este foarte complicată și necesită cunoștințe foarte avansate privind proiectarea asistată de calculator.
Pentru mozaic iar ai avea nevoie de calculator și cam pentru orișice care înseamnă artă plastică sau decorativă ai nevoie de calculator. Sau nu ai nevoie de calculator, că pe vremea lui Michelangelo nu erau calculatoare.
Dar te poți ajuta mult, în cea ce faci, dacă știi, să lucrezi teribil de bine, cu un calculator.
1) După o oră de religie pe săptămână, nu se moare, atâta vreme cât nu te lași contaminat de „mizeria" respectivă.
Voi faceți o anume religie și intoxicarea cu o singură religie este în esență, o mizerie.
Dacă ați învăța ne partizan, ceva gen :
„ Istoria credințelor și ideilor religioase",
deci ceva similar, cu cartea în trei volume de Mircea Eliade,
să zic, că eventual, ar fi ceva util, pentru cultura generală.
Dar prezentarea unei singure ramuri religioase, drept Adevăr Absolut și prezentarea altor religii și credințe drept mizerii, este o îndobitocire curată.
Cei care predau o religie anume, așa fac, că fiecare prelat aruncă cu tone de noroi, la adresa oricărei alte credințe, diferită de cea în care lastră el.
2) Muraliștii mexicani, erau majoritar de stânga, și în acest sens, au lucrat majoritar frescă și nu pictură de șevalet, ( care murea neștiută de alții, în casa unuia, suficient de bogat, care avea banii necesari, să cumpere tabloul respectiv. ) tocmai ca să poată vedea câți mai mulți lucrările lor.
Se gândeau la o revoluție, care de fapt, nu a mai fost, dar au lăsat un mesaj pentru generațiile viitoare : „ Revoluția va continua."
Și în plastică, în artele plastice și decorative, este necesară „ o revoluție ", iar lucrul cu calculatorul va avea importanța sa, că îl va ajuta mult, pe plastician, în munca sa.
Din punct de vedere politic (cu bataie pe termen lung), este cea mai importanta materie.
Inca de la aparitie, religia, oricare ar fi ea, a fost cel mai bun mijloc de manipulare in masa.
Gandeste-te putin: daca reusesti sa faci o gramada de lume sa creada in existenta unui personaj imaginar si intr-o existenta dincolo de cei 2m de pamant de deasupra, vei putea sa-i faci pe acei oameni sa creada absolut orice altceva. Si, pentru clasa conducatoare, asta e cel mai important lucru.
Gandeste-te numai la faptul ca toti pupatorii de moaste care pierd zile si nopti stand la cozi absurde, care isi iau chiar si concediu de la serviciu pentru asta, nu-si mai pun niciun fel de intrebari. Nu-i intereseaza ce pun maine pe masa, nu-i intereseaza daca "ala micu' " si-a facut temele sau daca nu gasesc un loc de munca.
Sintagma "asa a vrut Dumnezeu" a devenit explicatia oficiala pentru absolut orice: de la cresterea pretului painii pana la incalzirea globala.
Cine mai doneaza bani la biserici si cum mai primesc bani de la buget bisericile, daca nu sunt copii indoctrinati de mici?
Religia e opțională. În schimb dacă vrei să faci mate, fizică și chimie te poți muta la un profil real oricând.
Te contrazic nu-i esti obligat sa mergi
Păi și eu ce am zis? Religia e opțională.
@Grimus Poți face o cerere la secretariatul școlii pentru a te retrage de la religie dacă nu vrei să participi la ea.
In scoala nu e optionala
Ba cum să nu fie?
http://www.desteptarea.ro/religia-optionala-in-scoli.html
Ți-aș fi dat linkul exact către articol, doar că nu-mi amintesc acum și mi-e lene să caut.
Ma bucur atunci laura
E buna, asa demonstreaza existenta lui Dumnezeu si mai imparte noutati pentru cei care sunt ortodocsi si nu merg la biserica.
''E buna, asa demonstreaza existenta lui Dumnezeu si mai imparte noutati pentru cei care sunt ortodocsi si nu merg la biserica. ''
Religia nu inseamna crestinism, daca de maine s-ar invata in scoli doar despre islam ar insemna ca se demonstreaza existenta lui allah?!
Daca tu numesti asta demonstratie, inseamna ca e cea mai prosta incercare de a demonstra ceva pe care am vazut-o pana acum.
Elevul trebuie pregatit pentru sportul national care va deveni in viitor pupatul de moaste si plecaciunile in fata popilor. In alta ordine de idei, religia e complet inutila in scoli in forma actuala, o istorie a religiilor predata de cineva impartial ar fi super, insa tot sub forma optionala. Evident ca, politicienii nostri fiind mereu cu capul pe sub sutana la pupat... moaste... nu se va schimba nimic in bine in directia asta prea curind.
Religia in scoli s-ar vrea a avea rol in educatia copiilor. Rol moralizator, etc.
Doar ca, lucrurile au degenerat(erau inca din start). Si o iau la vale.
Consider ca in forma actuala, in scoli orele de religie sunt inutile. Si nu doar inutile si neavenite, ci si uni-directionate si subiective. Sa analizam un pic ceea ce afirm. Se prezinta o singura religie. Ca se prezinta numai una singura, e o chestie, dar se face si un lobby neobosit, insistent si aproape fanatic pentru aceasta. Daca s-ar prezenta lucrurile echidistant, ca la literatura(scriitorul cutare, poetul cutare, opera cutare, romanul cutare), ca la matematica(teorema cutare, demonstratia cutare), ca la geografie(tara cutare, podisul cutare, muntele cutare), sau ca la alte materii, ar fi ok, toti elevii ar avea cate ceva de invatat. Mult, putin, profund sau superficial, ar avea de invatat. Plus ca din fiecare religie s-ar desprinde tot felul de pilde, pe care, elevii le-ar putea urma(cele pe care le simt ei in sine ca li se potrivesc). Iar asta fara sa fie prezentate dogmatic, ca acum.
Ca este o forma continua de manipulare in masa si de intentie de depersonalizare, elevii nu au de unde sa stie(adultii, chiar daca ar sti/intui, nu recunosc, iar in cele mai multe din cazuri habar nu au si nici nu cred asa ceva).
Sa se mai si dea note la religie?! Pfua! Pt ce?!
Ma lasa rece!
Dar nu mut.
Pregătește elevul să fie manipulat, să ajungă un c*cat, sclav! Așa îl pregătește...
De ce?
Pai daca nai pic de credinta tu la cine te inchini?
Dar de ce ar trebui sa ne inchinam?! Ar trebui aduse si ofrande cumva?! Trebuie sa avem o credinta in vreo divinitate, a carei existenta nu este palpabila si nu poate fi demonstrata decat prin "barbi" si vorbe?! Pai nu mai bine ma inchin zeului Enel, ca imi furnizeaza energia electrica de care am nevoie?!
Faci cum vrei dar eu iti sugerez sa nu crezi in zei...
Dumne-zeu. Nu este tot un zeu?! Etimologia cuvantului "dumnezeu" cam care crezi ca este?
Prefer sa ma inchin la Ozzy Osbourne, Schopenhauer, Dali...macar stiu ca ei sunt/au fost si au facut/zis chestii interesante.
Sincer in clasele mici(1-4) este importanta, dar dupa aia mi se pare o prostie, materia asta ar trebui sa fie optionala, numai cine doreste, aceasta contribuind la media de final( numai la cei care aleg sa face acest optional )
Materiile enumerate de tine iti antreneaza gandirea si dezvoltarea mentala, sociala, profesoonala,... rolul religiei este cultivarea iubirii, bucuriei, veseliei, păcii, răbdării, bunătăţii, blândeţei, dorinţei de a face binele, fidelităţii, modestiei, înfrânării...si lista continua.ce zici, e importanta religia?
Dar cine iubeste cum a zis isus?
Ei na?!
De la ceea ce s-a vrut si pana la ce a rezultat este cale lunga. Dar chiar si asa, exista nenumarate semne de intrebare, majore. De cand s-a inventat religia.
Si oricum, orice elev de azi este un potential enorias de maine. Si orice potential enorias este un potential propavaduitor al dogmelor religioase si totodata un potential "sponsor".
Datorita dogmelor si diferendelor religioase s-au iscat si inca se mai isca razboaie in lume. Sa inteleg ca este importanta religia?!
Si vrei sa insinuezi ca noi, astilalti nu ne-am cultivat dragostea, veselia, bucuria, rabdarea, bunatatea, blandetea, s.a., fiindca nu am avut ore de religie in scoala si fiindca parintii/bunicii nu ne inghesuiau prin biserici sa balosim pe icoane si moaste?!
Ne lasi cu propaganda asta " comerciala"?!
Oricine poate invata ceea ce ai enumerat la randu-ti, si fara religie. Dar daca tu poti afirma ca nu, te lasam cu nino-nino, in pace si bucurie.
Tot la orele de religie ti se cultiva curajul, aplombul, preotul te invata sa scrii un vers pentru iubitul tau(lasa-l pe Iisus sau Dumnezeu, ca nu la ei ma refeream!), numai sub patrafir iti recunosti greselile si cauti sa le indrepti, s.a.m.d?! Daaa, este vital sa avem religie in scoli, ihim! Altfel ce-o sa se aleaga de copiii nostri si de lumea asta, nu?!
frato întreabă: