Vorbim de adulţi neîndoctrinaţi religios sau eliberaţi de îndoctrinare, da?
Poate...o bruscă criză de stupiditate extremă.
Mi-a plăcut link-ul. :))
http://youtu.be/ld_tg4W7Hf8
Da. nu am noima. profit de atata bunatate, vreau sa te imbratisez dar nu merit sa fac asta*figura dramatica*
trebuie sa ma duc la opt la scoala haha
omoara-ma
noapte buna!
Incearca sa citesti mai multe povesti cu privire la NDE si vei reusi sa incepi sa crezi in ceva.
NDE - experienta mortii iminente.
Si... cum ai citit despre NDE?
Tu... ti-ai golit ceasca inainte sa incepi sa citesti despre NDE?
Banuiesc ca stii faza cu ceasca, calugarul si invatatul. Ceasca reprezentand mintea. Ma rog, exista diverse variante pe tema asta.
De ce faci atacuri la persoana? Crezi ca asa o sa il convingi? "Argumentul cu ceasca" poate fi folosit sa apere orice pozitii. De genul: "de ce nu crezi ca toata omenirea a fost ajutata si a interactionat cu extrateresti?", "Nu crezi ca un cristal de cuartz te vindeca de cancer?", etc.
Ai incercat? Din cate stiu nu toti crestinii cred ca e un foc etern "acolo jos". Chiar daca ar crede, eu unul n-as considera un astfel de zeu vrednic de cinste si inchinare. Gandeste-te cati oameni practic nevinovati ar fi acolo. Si ar arde si arde, ca au ales ceva gresit din cauza ca acel zeu nu le-a dat evidenta suficienta!
Mai rau, acest argument esueaza dat fiind ca si Islam are acelasi concept de Iad. Si argumentul tau suna pentru un ateist al fel cum cineva fundamentalist islamic (ce probabil nu intelege islamul) ar zice: "ca sa intelegi paradisul trebuie sa faci dragoste cu cateva virgine in serie, ca sa vezi ca Alah iti va oferi mult mai multe - cateva zeci, asa cum ne zice Marele Profet, pace fie peste el".
Exista bucatar si exista si plante si animale ce si-au sacrificat din esenta lor ca sa fie mancarea posibila. Da, pot sa iti confirm, daca tu vei pune bucate, pot sa zic ca exista bucatar, si dat fiind ca teoretic te-as cunoaste, probabil ca as zice ca bucatarul e dumneata sau sotia (daca sunteti casatorit) dumneavoastra. Dar n-as zice ca e un Dumnezeu care taie ceapa, sau decojeste cartofii, sau sapa pamantul.
Reformuleaza... vrei sa zici ca daca ateii zic ca nu cred intr-un Dumnezeu, ca el exista? Iti zic personal, nu cred ca o fiinta de asemenea magnitudine exista, dar daca ea exista, daca citim Biblia sau vedem ce avem in imprejurimi, acel "bucatar" este mai degraba macelar, si noi suntem oile ca in Psalmul 23.
Mai citeste odata ce am scris inainte sa afirmi de atacuri la persoana.
Poti sa reusesti sa te uiti pe link-ul urmator ca sa intelegi despre ce vorbesc:
http://www.delaomlaom.ro/2013/10/ceasca-plina-cu-ceai-istorioara-budista/
Poti sa incerci fenomenul EVP... ca sa intelegi ca ar mai putea fi si altceva dincolo... Pe urma, alegi ce cale simti ca te atrage.
Exact ca eram in tema cu acest argument, si de aceea ti-am zis ca poate fi folosit pentru orice pozitie. Incearca sa il formulezi pentru orice (alt) cult sau convingere si ai sa vezi ca merge, excluzand ca inlocuiesti cuvantul "maestrul... " cu orice "proponent", de exemplu gandeste-te ca ar fi "profetul", sau "apostolul". A "iti goli mintea" nu e un argument din acest motiv: oamenii vor sa invete, si vor scoate orice este contradictor in afara.
Daca este argumentul pentru teism ce cere ca sa iti golesti mintea, probabil ca acest argument arata ca piramidologia este adevarata, trebuie doar sa cercetezi mai mult, si sa vezi ca Nasa si azi ascunde ca sunt piramide pe Marte!
Bun, fac o corectie: nu ai vrut sa ataci persoana si imi pare rau ca am zis asta (in ideea ca eu te-am atacat)! Sper doar intelege ca argumentul nu merge pentru ca poate fi folosit pentru absolut orice pozitie (inclusiv ateism).
Nu am citit chiar asa. M-am si uitat la video-uri cu marturiile unor oameni.
Important ar fi sa te uiti un pic si sa vezi ca mai este ceva pe dincolo. Pe urma poti sa continui mai departe.
Banuiesc ca ai inteles ca in cele din urma nu exista ceva generic ci cat de cat generic.
Faptul ca Dumnezeu nu poate fi cuprins de simturile sau de mintea noastra, nu este o dovada de neexistenta Lui; ui si tu, in natura sunt o groaza de lucruri, mult mai mici decat Dumnezeu, care, cu toate acestea raman o enigma atat pentru savanti cat si pentru profani; nu este logic sa tagaduim existenta Lui numai pentru faptul ca nu-L putem intelege.
Numa' bine
Focul e deja aprins si sunt singurul care stie asta!
adevarul exista in ciuda religiilor diferite. nu poate fi distrus totusi omul poate sa respinga valorile sub pretextul minciunii. si apoi orice valoare il va judeca si in final executa. intr-o zi iti poate incepe iadul, iadul sunt ceilalti, iadul e peste tot.
iar salvarea e dincolo de nebunia autista a hedonistilor.
ma relaxez sa vad hedonisti care merita sa sufere.
"ma relaxez sa vad hedonisti care merita sa sufere."
Esti serios? Crezi ca cineva merita sa sufere o vesnicie?
Serios, l-as arde pe Hitler poate 5 ani, poate 10, dar o vesnicie? L-as inchide (daca te gandesti doar la o separare) intr-o inchisoare poate pentru 1000 de ani, dar pentru o vesnicie?
Crezi ca un dumnezeu ar fi drept sa arda/tortureze mental/sau cum crezi ca e iadul pe cineva pentru o vesnicie? Te rog cauta oameni ce s-au ars, cateva secunde sau minute si ai sa vezi ce oribil e ceea ce zici!
Daca as avea de ales, prefer un dumnezeu ce anihileaza... nu de alta dar stiu ca acel zeu nu e psihopat ce cauta razbunare eterna pentru pacate temporale si temporare!
Cred in iertarea universala
gandul asta imi da doar razbunarea momentana. nu pot sa iti spun ca acea constiinta a mea care ma arunca de pe fata pamantului priveste si lumea in care traiesc. pentru ca eu nu primesc decat durere universala pe care nu o pot vindeca cu nimic decat cu razbunare
Am raspuns eu odata la o intrebare despre ce sunt NDE-urile. Tu chiar ai incredere intr-un creier privat de oxigen?
Nu am zis daca tu crezi sau nu in iertarea universala.
Intrebarea (intrebarile) e:
" Esti serios? Crezi ca cineva MERITA sa sufere o vesnicie?"
Religia nu reprezinta doar povestile cu Noe din raspunsul premiat, ci insasi chestiuni de ordin moral si veridic (despre descoperire a adevarului) care au o aplicabilitate directa in viata reala. Nimeni nu iti interzice sa fi ateu, dar exista oameni care au atins o anumita varsra (peste 50 de ani) si care nu mai pot fi mintiti sau furati pentru ca te descopera foarte usor si foarte repede... aceste abilitati si le-au putut dezvolta deoarece au fost mintiti si furati farte des, abuzati foarte mult, etc. Pe scurt, ei au pierdut chiar si 40 de ai din viata ca sa invete proceduri de comportament ce se pot invata din biblie in 1-2 ani, de ex:
videoclipul premiat dureaza 5 minute iar distractia incepe cam dupa 20 de secunde cand se aud rasete pe fundal.
Din acel moment un profitor are exact 4 minute sa isi faca treaba pentru ca atentia ta este distrata. Intotdeauna ca sa fii furat trebuie sa existe un spectacol care sa-ti distreze atentia de la lucrurile pretioase. Tu daca mergi la politie sau la oricine altcineva si spui ca ai fost furat in timp ce te uitai la spectacole, sau la filme pe youtube atunci toti vor rade de tine, si iti vor spune ca nu vei prinde niciodata hotul (a trecut era vechiului testament cu lectiile de acolo pentru ca atunci hotii neprinsi furau ca sa se imbogateasca- in ziua de azi hotii neprinsi fura exact ca sa iti dovedeasca nu ii poti prinde)
De ce sa isi bata lumea capul sa te converteasca pe tine:
- pe de-o parte, daca nu inveti de la inceput niste proceduri si reguli ("poruncile" biblice sunt "reguli" dar sunt traduse prin cuvantul "porunca" exact ca sa te simti un sclav si ca sa te supui naiv unor sefi religiosi numiti pastori, preoti, etc a caror scop este sa te controleze ca sa te fure cu acte in regula)... deci daca nu le stii atunci tu esti cel care te lasi prada talharilor, criminalilor, depravatilor, si le vei invata singur pe propria piele pierzand ani, foarte multi ani.
Fara reguli in viata ta si politia te fura, avocatii te tradeaza, judecatorii te inseala... si nu ma refer doar la cei care au acest serviciu ci si la prietenii tai si la neamurile tale care te ajuta la cercetari ca si politisti, te reprezinta si iti da sfaturi ca avocatii; iar sfaturile sunt cu atat mai bune cu cat ii informezi foarte bine - si asta inseamna sa te expui si mai mult pericolelor viitoare. Chiar ai comentat alaltaieri ca nu iti place "iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti", dar daca ajungi in fata unui judecator(repet: nu neaparat in tribunal, poate fi si seful tau sau directorul unei firme) atunci totul depinde de voita lui, (cu toate ca tu ai probe ca ai fost furat, hartuit, abuzat, inselat pe față...) pentru ca este foarte simplu sa arati ca tu, de fapt:
- nu ai fost furat ci ti-ai pierdut si lucrurile si memoria,
- tu ai fost hărțuit sau abuzat sexual, dar tot tu esti de vină pentru ca esti cel care l-a intarâtat
-tu ai fost lovit criminal si ai suferit rani grave dar iarasi tot tu esti vinovatul deoarece tu esti cel care a initiat atacul.
...regula ii simpla: uibeste pe dusmanii tai si nu riposta pentru ca dusmanii sunt enorm de curajosi de vreme ce sunt pe o mână si cu judecatorii adevarati, adica ei sunt falsi dar tribunalul este o cladire statala si oficiala, si asa cu indulgenta, intr-un tarziu vei avea ocazia sa descoperi aceasta relatie ascunsa a lor si atunci le poti zice, cat se poate de calm: "tu n-ai fost un curajos ci o carpa de spalat pe jos".
Partea a doua si alt motiv pentru care nu ar trebui nimeni sa se oboseasca sa converteasca un asa zis ateu, este, pentru ca daca esti tu insuti un talhar, criminal si depravat atunci toata discutia ta este de spectacol ca sa distragi atentia. Tinand cont, din alt raspuns de al tau, de faptul ca este foarte usor sa intuiesti ca 25000 de violuri sunt exagerat de multe, iar daca chiar sunt reale atunci scopul a fost cu totul altul - de vreme ce crestini nu au niciun verset care sa indemne la violenta sociala, dar tu continui discutia pana intr-un loc in care consideri ca si eu sunt vinovat de ele deoarece am citit o carte.
"Tinand cont, din alt raspuns de al tau, de faptul ca este foarte usor sa intuiesti ca 25000 de violuri sunt exagerat de multe, iar daca chiar sunt reale atunci scopul a fost cu totul altul "
Cred ca iti place sa ma scoti din context!
Contextul era plangerea a 33 de crestini ce vor fi ucisi in Coreea de nord, iar comparand cu masacrele facute de crestini de Srebrenica sau cele din Iasi, trebuie sa vezi ca cel putin unii suna ipocrit!
Alt context a fost ca nimeni n-a omorat in numele credintei crestine, si masacrul (a 8000 de musulmani + 25.000 violuri) de la Srebrenica este un contraexemplu atat recent cat si evident!
Vrei alte masacre facute de crestini romani? "Eat this":
http://en.wikipedia.org/wiki/1941_Odessa_massacre
Lasand la o parte asta, raspunsul premiat a fost pentru primele linii, nu ultimele.
La final, vad ca pui ipocrizia atacatorilor ca ei nu inteleg Biblia.
Te rog citeste Biblia si ai sa vezi cate abuzuri sunt in ea. Daca ti-o citez eu, zici ca sunt partinitor, dar citeste-o tu si vezi daca ai:
- violatorul daca violeaza o virgina, o va lua de sotie
- violatorul daca violeaza o femeie casatorita, este omorat ca a incalcat proprietatea altui barbat! Daca ea nu striga suficient de tare, e si ea omorata!
- cauta orice masacre comandate divin
- oricate ori Dumnezeu ucide: canaaniti, amoniti, egipteni, evrei
- cati inca va mai ucide (de exemplu citeste Apocalipsa)
si multe altele!
"Partea a doua si alt motiv pentru care nu ar trebui nimeni sa se oboseasca sa converteasca un asa zis ateu, este, pentru ca daca esti tu insuti un talhar, criminal si depravat atumci toata discutia ta este de spectacol ca sa distragi atentia."
Ateismul si sistemul juridic pleaca cu prezumtia de nevinovatie. Nu stiu sa fi talharit pe cineva, dar stiu crestini sa fi ucis si violat (se pare ca tu nu stii nici unul!) Prezumtia de vinovatie e non-sens crestin!
Sa iti zic cateva versete de "violenta sociala", si ca sa nu ma obosesc cu unul, am sa iti dau 1000, mai exact 1317 compilate de cineva: http://skepticsannotatedbible.com/cruelty/long.html
Esti sigur ca nu e nici unul?
Sa convertesti un ateu e o misiune imposibila! E ca si cum ai vrea sa treci o batrana strada, fara ca ea sa vrea.
Un adolescent tanar si mai ales un adult si -a format propiile convingeri, au propiile idei si va foarte greu de convins!
Cred ca mai usor ar fi invers (si cred ca au fost cazuri)Un credicios sa devina ateu!
Majoritatea crestinilor sunt prea cu scaun la cap si sensibili sa creada ca exista un loc in care mananci excremente.
da dumnezeu ar putea sa iti faca miliarde de lucruri teribile dar iti cere doar sa mori. mori odata pentru ca iadul esti tu. nu e vorba de iadul etern. gresit. iadul esti tu si lumea care te elibereaza de orice conceptie cum ca ai fi tu copilul lui d-zeu, in care cei mai puri sunt murdariti, in care realizezi ca esti intr-un mare mormant fara iesire cu sacosele kaufland in mana pline de sucuri sanatoase si mancare inteligenta.
tu raspunzi de sinele tau. ceea ce faci tu insuti din sinele tau decide unde mergi, sentinta ti-o vei da tu tie asupra faptului ca nu ai putut sa iti iei eternitatea. iadul incepe aici cu struguri si disperare si continua dupa moarte pentru ca vei fi mereu al tau! deci nu imi pasa ce-ti face dumnezeu tie, imi pasa ce-ti faci tu, si majoritatea oamenilor ar trebui sa moara in rahat
E foarte simplu. Daca s-ar gasi niste dovezi clare care sa indice faptul ca toti oamenii se trag din Adam si Eva, si ca femeia a fost facuta din coasta barbatului. Sau daca s-ar gasi o dovada cum ca potopul lui Noe a existat, si ca toate animalele pe care le vedem azi se trag din acele perechi salvate de Noe. Daca s-ar descoperi ca Universul nu are decat 6000 de ani, si ca evolutia nu este adevarata. Daca am avea dovezi despre astea, atunci orice ateu intreg la cap ar trebui sa creada in d-zeul descris in biblie.
bleakk întreabă:
recedaniel3 întreabă: