Vai "sublime",te-ai pripit cu raspunsul. Intrebatorul ne-a pus la incercare spiritul de observatie,pentru a ne dovedi cat de mici si neajutorati suntem,din start.
Eu zic ca,pentru a-i putea da un raspuns cat mai apropiat de dorintele domniei sale,trebuie sa ne zbatem si sa analizam mai intai rationamenul sau cand a formulat geniala dilema.
Intrucat, recunosc ca oricat m-am chinuit nu am reusit sa ma dumiresc, indrasnesc sa cer urmatoarele lamuriri, la care daca te consideri macar si partial incuiat ca mine, subscrii.
1.Inceputul m-a derutat! "Copii" vrea sa insemne ca se adreseaza copiilor ca varsta biologica; celor ramasi inca la mintea copiilor,desi poate au trecut decenii de atunci; ambelor categorii,considerand ca mental sunt "acelasi drac" (cum s-ar exprima un credincios pacatos); sau considerandu-ne pe toti un fel de pupile ale domniei sale,ne mangaie parinteste pe crestet,alintandu-ne cu apelativul "Copii"?
Pana nu stim la care din aceste categorii s-a gandit,nu cred ca putem aborda problema,fara a risca un calificativ de "irelevant",sau mai rau :analfabet, penibil, idiot, lipsit de judecata, si alte "delicatete" de acest gen.
2.Nu ni se spune,de asemenea, daca D-zeu este privit din punctul de vedere al unui credincos, sau al unui necerdincios, aspect foarte important, chiar determinant pentru felul in care poate fi relationat Acesta (D-zeu) in "complexitatea spatio-temporalo-divin" (ca sa fac legatura si cu geniala sa intrebare anterioara).
3.De asemeni,si in privinta Universului (scris cu "U",deci unic la parinti),nu stim daca sa-lprivim la nivelul unui credincios (aproape incult prin definitie de domnia sa), sau sa ne referim la felul in care il vad savantii, care se tot contrazic mai mereu. Unii vorbesc de universul holografic, altii ca cei de la Institute for Theoretical Physics- Canada sustin sus si tare ca Big Bang-ul este un mit, explozia acelui punct infinit de dens numit de astrofizicieni "singularitate" neproducandu-se nicodata.Au mai intervenit si cei de la Univ.Ludwig Maximilianus -Munhen- complicand si mai mult problema.
Deci,eu cred ca pana cand domnia sa nu ne va preciza ce a avut in vedere,este bine sa nu ne repezim ca "popa la colac",intrucat riscam sa fim besteliti cu "fineturile" enumerate mai sus,mai ales ca apropiindu-se Sarbatorile Pascale,domnia sa are deja o doza de suparare pe crestinii care se gandesc numai la ". miei la protap, hartane de berbec,., mirosul vomei amestecate cu Cola, Pepsi, Fanta."
Observ, cu regret in suflet,ca inca mai continui in acest fel. Se pare ca nu ai renuntat la comportamentul infantil ceea ce este regretabil. Acest raspuns se vrea practic un raspuns la observatia pe care ti-am facut-o,termenii pe care ii folosesti si modul in care abordezi problema ma fac sa cred, dar mai ales, ma fac sa sper, ca ai citit ce ti-am scris in postul precedent. Asa ca te-ai gandit sa-mi raspunzi. Cum? Adresandu-i comentariul utilizatorului sublime89, care probabil nu intelege ce legatura are raspunsul tau cu ce a spus el.
Crezi ca esti mai grozav daca-mi raspunzi indirect la postari, daca te prefacti ca ma ignori? Crezi ca ma enerveza pe mine? Te inseli.
Refuz sa mai interactionez cu dumneata, da prietene, refuz. Din partea mea, tacerea de acum si pana la sfarsit.
De acum poti scrie cat vrei si ce vrei.
Dumnezeu pentru oamenii tipici este egal cu „nu știu". „Nu știu" înainte desena curcubeele și același „Nu știu" crease toate speciile de animale. Acum știința, ce poartă numele: „Știu" desenază acum curcubeele și explică cum s-au format munții sau că era lumină înainte de a apărea pământul acum 6000 de ani.
Dat fiindă că știm o mulțime de lucruri azi, de la Big-bang, la găuri negre, sau sub-particule, Dumnezeu nu prea mai este „cel mai complex", dar e ceva relativ „banal", ce rezolvă micile goluri ce le avem încă în cunoaștere: cine a făcut viața, cineva s-a vindecat de o răceală deși n-ar fi trebuit dat fiind că nu își lua medicația; „Nu știu", ce a fost înainte de Big-Bang: „Nu știu". Dat fiind ce nu cunoaștem, Dumnezeu a devenit atât de mic, încât la muntele de cunoaștere ce îl avem, petricica lui „Nu știu" pentru cele mai multe lucruri de azi face să nu facă Dumnezeu marea chestie ce trebuie explicată, ci trebuie doar să nu mai întrebăm ceva filosofic la care să răspunem „Nu știu" și să întrebăm „De ce?" ci doar să întrebăm „Cum?" și să găsim răspunsul...
Tare mai vrei sa-i invarti pe unii mai nestiutori care stau mai prost cu logica...nu-ti merge insa cun toti. Iti voi ilustra ceea ce ai spus tu printr-un exemplu potrivit pentru tine: Daca aprinzi farurile unei masini in mers, care va fi viteza luminii? Viteza luminii in vid+viteza masinii? Adica 300 000 km/s + 80 km/h?
Alături nişte termeni total opuşi. Dumnezeu este creația omului, iar Universul este ceva clar, adevărat, evident, incontestabil. Universul este deja mult prea complex şi explicațiile biblice îl simplifică până la stadiul de "basm", ca să îl poate înțelege toată prostimea.