| FilosofulDepresiv2022 a întrebat:

Craciun fericit si binecuvantat tuturor.Intrebare pentru crestini(sau alte religii, dar important este sa credeti im ceva). Credeti ca lectura romanelor fantasy gen Harry Potter sau Stapanul Inelelor este imorala si instiga la ocultism?

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Lectura aia e relaxantă. Și atât!

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu. Stăpânul Inelelor a fost scrisă de un creștin devotat. Este chiar o opera scrisa în spirit creștin.

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

"Stăpânul Inelelor" nu cred, mai ales că autorul era un catolic conservator.
"Harry Potter", de pe altă parte...

| FilosofulDepresiv2022 explică (pentru Niciunnumedeutilizator):

Si J.K. Rowling este catolica.Ce crezi ca este in neregula cu Harry Potter?

| doctorandus a răspuns (pentru FilosofulDepresiv2022):

... si anti-transgender.

| Theo94 a răspuns:

"...instiga la ocultism?"
Ce e rau la ocultism? Cel putin din punct de vedere religios (crestin ortodox)?
Cred ca stiu raspunsul dar vreau sa aud si alte pareri.

| FilosofulDepresiv2022 explică (pentru Theo94):

Ocultismul este unealta diavolului.In Biblie, vrajitorii sunt condamnati. Este scris în Biblie: Deuteronom 18:9-13. “După ce vei intra în ţara pe care ţi-o dă Domnul, Dumnezeul tău, să nu te înveţi să faci după urâciunile neamurilor acelora. Să nu fie la tine nimeni care să-şi treacă pe fiul sau pe fiica lui prin foc, nimeni care să aibă meşteşugul de ghicitor, de cititor în stele, de vestitor al viitorului, de vrăjitor, de descântător, nimeni care să întrebe pe cei ce cheamă duhurile sau dau cu ghiocul, nimeni care să întrebe pe morţi. Căci oricine face aceste lucruri este o urâciune înaintea Domnului; şi din pricina acestor lucruri va izgoni Domnul, Dumnezeul tău, pe aceste neamuri dinaintea ta. Tu să te ţii în totul totului tot, numai de Domnul, Dumnezeul tău.”
Insa cu Harry Potter este altceva!

| pombar a răspuns:

Cand o sa intelegi valoarea cacatului vei afla si raspuns la respectiva intrebare

| Davidddddd a răspuns:

Nu. Știu romanele Harry Potter pe de rost iar seria Stăpânul Inelelor e o capodoperă. Cărțile fantasy au o "magie" a lor pentru că în timp ce le citești, dacă ai imaginație, poți ușor să aluneci în lumea lor. Doar să ai grijă ca citindu-le, să nu ajungi să disprețuiești realitatea și oamenii din jur și să îi consideri inferiori. Legat de ocultism, am citit ceva chestii pe internet dar nu cred că au legătură cu romanele respective. Sunt cărți cu niște personaje și aventuri create de niște oameni înzestrați cu o imaginație foarte bogată. Nu trebuie să o dăm imediat în extreme.