Pai in primul rand, astia care au citit Biblia se cred mereu superior si se cred Sfintii de pe lume. Diferenta dintre bine si rau nu o face oricine, trebuie sa fi foarte inteligent, poate sa fi trecut si tu prin niste experiente potrivite ca sa-ti dai seama.Mai pe romaneste : Tre' sa te gandesti.
Am mai spus-o si ma repet, daca avem nevoie de o carte, chipurile sfanta, sau de un dumnezeu care sa ne spuna ceea ce e moral sau imoral, corect sau incorect, rau sau bun ori adica ceea ce este evidetn ori daca avem nevoie de o perioada( Decembrie- perioada cand trebuie sa fim mai buni{aceasta sintagma este de obicei insotita de o grimasa tampa}) care cere imperios savarsirea faptelor bune inseamna ca suntem foarte involuati.
Ciudata afirmatie, stiam sa le deosebesc pe cele doua de cand eram mic, si creca si tu si altii.
Daca privim istoria popoarele care nu au citit biblia au fost cele mai pasnice ciudat nu?
Cand o sa poata face diferenta dintre Dumnezeu din vechiul testament si cel din noul testament o sa poate face si aceasta diferenta cu adevarat.
Tot ce voi scrie aici va fi doar o parere personala. 80% din cei care citesc Biblia, nu o inteleg, o citesc din curiozitate, lipsa de ocupatie, sau cred ca daca o vor citi vor gasi ''adevarul''. 10% cred ca Biblia e o minciuna, o facatura. iar ceilalti 10%, au impresia ca inteleg ce scrie acolo, ma intreb cum inteleg atata timp cat nu gandesc rational? Astia care cred ca o inteleg, cred ca pot face diferenta dintre bine si rau, se cred oameni speciali, oameni ''insemnati'' de asa numitul Dumnezeu. Desigur 5% din ei dupa ce dau de necaz, au si uitat ce scrie acolo, si arunca toata ''credinta'' la gunoi. Repet, e doar o parere personala.
Ce tare! I-ai intrebat pe crestini, nu-i asa? Si sunt cativa spamisti postaci care toata ziua nu fac altceva decat sa abereze - zici ca sunt astia de la PNL - care ti-au dat un raspuns de dragul fundei... Da-le domnule, funda, sa doarma fericiti!
Guys, get a life!
Nu tata lumea stie sa faca aceasta diferenta...e mult de ''calculat'' si uneori, operatia esueaza.
Sanatate
Nu e suficient sa citesti Biblia pentru a putea face diferenta intre bine si rau si aceasta pentru ca trebuie s-o intelegi si s-o aplici pentru a putea cultiva discernamant spiritual.Si din raspunsuri se vede cine se straduieste sa aplice si cine nu. 2Timotei3:16
Li se pune pe creier ideea aceea de milostenie ipocrita si, dintr-o data, ei le cunosc pe toate.
Cam asta ar fi apogeul explicarii. Patetic...
RAY întreabă: