"Martorul" Vela cere dovezi cu profetiile mincinoase...
Martorii lui Iehova s-au hazardat să profeţească data sfârşitului lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii "profeţiei" legate de anul 1914, secta a început să propovăduiască că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat un Regat în ceruri (de unde şi până unde această imaginaţie bogată!?!).
După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918.
Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ!?! În acest sens, secta a strâns bani şi a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei(!) pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!
Presedintele Knorr a renuntat la falsa "profeţie" că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Evident, el este cel care s-a stabilit în luxoasa vilă!
Knorr a "refăcut calculele" si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică şi aproximativ un milion de membri au plecat.
Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a ţine aprins zelul şi entuziasmul adeptilor.
Potrivit Scripturii, profetia neîmplinită este caracteristica de bază a unui profet mincinos (vezi Deuteronomul 18, 21-22).
a cata oara sa iti explic treaba asta. Nu a fost vorba de nici o profetire. Doar au calculat pe baza Bibliei cand urmau sa aiba loc acele evenimente. Nu a fost vorba de nici un sfarsit al lumii. Totul pe baza Bibliei, calcule. Apoi, pe atunci nici nu era cultul Martorii lui Iehova. Da, au fost si niste erori la calcule, insa nu a fost vorba de nici o profetire. Biblia a dat detalii despre evenimentele urmatoare, iar ei erau curiosi cand vor avea lor, urmand indicatiile din cartile Daniel, Ezechiel, Apocalipsa ai alte detalii minore din alte carti biblice. Pica si asta de pe lista. Nu poti invinovati cultul pentru erorile care au fost cand nici nu era fondat. Din nou, foloseste-te si de wikipedia cand vrei sa ma ataci
Si vezi ca nu tot e adevarat din ce afirmi tu. Probabil iar ai dat copy/paste, fara sa judeci si sa te documentezi de la sursa. Legat de anul 1914, nu stii procedura si versetele care duc la anul acela, dar stii sa spui ca e gresit. Alta dovada de falsitate si minciuna.
Si acum nu face pe uitucul, cand te-am injurat de mama? Arata-mi si mie, vreau sa stiu si eu, chiar is curios. Asta in cazul in care nu e iar o minciuna te pricepi sa ataci si sa te prefaci ca nu stii nimic dupa. Iti mai arat un verset cu indemnurile lui Pavel sau ale lui Isus? Recunoaste ca ai mintit legat de subiectul asta, si nu ma acuza de ceea ce nu am facut.
M-am exprimat doar metaforic. Scuze daca s-a inteels altceva... Doream sa spun doar ca fiecare generalizare a faptelor sau acuzatie nedreapta referitoare la invataturile de credinta este receptata de mine ca fiind un lucru intentionat, ostentativ si profund jignitor...
Nu se intampla intotdeauna, dar ma refer la situatiile in care se intampla...
Iar acele situatii au generat o reactie mai acida si din partea mea (cu referiri la "secta" spre exemplu).
Feedback-ul meu e generat de reactiile tale necalibrate
Si al meu la fel. Eu vreau pace. Nu te judec si nu ma iau de punctul tau de vedere, si astept ca si tu sa nu ma judeci si sa nu te mai iei de punctul meu de vedere. Sunt multi useri care au comentat impotriva invataturilor ortodoxe, insa m-a deranjat ca doar pe mine m-ai vazut dintre toti. Nu-i deloc placut sa fi tratat astfel, oaia neagra, doar pentru ca ai o alta religie. Vreau sa ma respecti, lasand la o parte invataturile contrare. E mult mai important sa aratam iubire fata de oameni decat invatatura religioasa. Doar nu ma mai judeca si nu te mai lua de mine pentru ca-mi exprim liber punctul de vedere. De dragul pacii promit ca ma voi gandi la tine cand voi raspunde la vreo intrebare, astfel incat sa nu te jignesc. Stii bine ca astept acelasi lucru din partea ta. Ce rost au certurile? Nu face mai mult bunastarea? Nu ma mai trata cu partinire, doar pentru ca vreau sa devin un martor dedicat. Ori te iei de toti care is impotriva invataturilor ortodoxe, ori nu te lua de nimeni. Deci? Incetam cu toate discutiile astea tampite si facem pace? Ne respectam unul-altuia punctul de vedere, fara sa ne atacam si sa ne judecam pentru diferentele dintre ele? Eu vreau pace. Scuze pentru ofensarile aduse de pana acum, cu stiinta si fara stiinta.
Da, daca esti manipulat inseamna ca esti "prost". Deschide-te si vei deveni manipulator. Religiile in general se bazeaza pe un cod etic, pozitiv. Daca exagerezi si spui ca religia, oricare ar fi ea, e facuta intentionat pentru a face rau, esti incult. Imi pare rau daca jignesc lumea, dar consider ca asta este realitatea. Trebuie sa fii realist, nu extremist.
Pe mine poti sa ma injuri, stai linistit. Dar nu mi se pare corect sa ma faci "nesimtit" doar pentru ca indraznesc sa aduc argumente. In fata acuzelor nedrepte fata de Biserica Fiului lui Dumnezeu voi ramane intotdeauna "dator" insa...
Pe de alta parte, sa stii, nu esti singura persoana cu care am intrat sau intru in controverse. Aici pe TPU este inevitabil acest lucru la tot pasul.
Diferenta dintre useri este aceea ca uneori aroganta ii determina pe o mica parte dintre ei sa nu mai tina cont de exagerari, de generalizari , si de faptul ca se iau extrem de usor de crestinism (ma refer la invatatura crestina, nu la iresponsabilii care au calcat-o in picioare).
Si cum tu nu poti publica aici pe TPU fara sa te iei de crestinism, exista doar doua variante:
- sa intelegi ca eu sunt in legitima aparare atunci cand aduc argumente, argumentand faptul ca acuzatiile sunt neintemeiate. Este tocmai varianta in care intelegi faptul nu am nimic personal cu tine...;
- sau, sa continui aducand jigniri, considerand ca ar fi ceva personal de impartit. Asta nu ar corespunde adevarului insa...
Clar, is dezamagit complet de tine. Nu ai inteles nimic din ce ti-am scris pana acum. Is curios daca vei continua sa faci comentarii pe ascuns sau pe fata cu jigniri, gen "iehovistul VelaJohnny" sau alte vorbe aiurea. Cica ma iau de crestinism ...in fine, n-are rost sa ma apuc sa dezbat subiecte, cu tine mereu o dau in certuri. Treaba ta, actiunile tale momentan ii afecteaza si pe cei din jur, dar in viitor vor fi strict doar a ta.