| RazzMTB a întrebat:

,,Creationismul este, in esenta, pozitia conform careia toata stiinta moderna, 90% dintre oamenii de stiinta, si 98% sintre biologi, toate departamentele de biologie ale universitatilor majore, toate publicatiile de stiinta, academiile de stiinte ale lumii si fiecare organizatie stiintifica importanta din lume gresesc in ceea ce priveste originile si dezvoltarea vietii... Dar un trib de pastori de capre din epoca bronzului a inteles exact cum sta treaba." - Chuck Easttom (Informatician american specializat in securitate cibernetica, criptografie, calcul cuantic si ingineria sistemelor).

Ce parere aveti?

13 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Creationismul este teza conform careia univesul, viața isi datorează existenta actiunii deliberate a unui Creator.
Stiinta se ocupa de interrelatiile dintre timp, materie si spatiu, de legile prin care acestea sunt legate. Prin faotul ca stinta a sescoperit ca unuversul are un incepyt si-a dovedit si pripriile lumite. Stiinta aduce dovezi materiale, face experimente pentru a sescoperi legi.E imposibil sa aduci dovezi matrriale pentru ce era inaunte de materie, pentru ce a cauzat materia, aoaritia universului nu o poate nimeni prin experiment. Am citit o carte desore primele trei minute ale universului si s-a cakculat si secunda inainte de care nu putem sti nimic.
Indiferent ce sonvingeri as in orivinta origunii univerului si a vieti(ca a existat o entitate inteligenta, constienta de sine care a planificat totul sau ca nu) e o chestiune de alegere nu de stiinta.

| RazzMTB explică (pentru ania):

Aparitia universului se explica prin fluctuatiile cuantice in stadiul de valente superioare sau inferioare, ce imi zici tu acolo e pistol cu apa laughing

| ania a răspuns (pentru RazzMTB):

Fluctuații cuantice, orice, numai sa ne reducem la tacere constiinta care ne reaminteste dureros ca suntem responsabili cu viata noastră in fata Creatoruluu nostru.

| RazzMTB explică (pentru ania):

Constiinta nu e o dovada a unui creator, ci a evolutiei sociale si biologice... incet, incet o sa spui ca stiinta si educatia sunt impotriva prietenului vostru imaginar laughing laughing si chiar sunt

| mODIN a răspuns:

Ca Chuch Easttom e batut in cap, ce alta parere putem avea rolling on the floor

| RazzMTB explică (pentru mODIN):

Asta nu e un argument, ci un atac ad hominem...te credeam mai destept

| mODIN a răspuns (pentru RazzMTB):

Ai cerut parere, nu argumente. Daca vrei sa-ti etalezi abilitatile rationale imbatabile, macar foloseste cuvintele in mod corect.

Totusi, nu ai justificat, de ce e batut in cap? ca nu crede in misticismele voastre de care se ocupa psihiatria?

| mODIN a răspuns (pentru RazzMTB):

Pentru inceput, e un programator sponsorizat de CNN, dar el isi da cu parerea legat de religie.

| RAY a răspuns (pentru RazzMTB):

Cei mai mari atei sunt la conducerea biserici,băieți ți au seama că totul e o poveste dar dacă sunt fraieri,aia cu credință în Dumnezeu nu cred de fapt, a crede e degeaba, dacă nu faci fapte ești ipocrit, eu mereu am ajutat oameni cum am putut, ăștia nu îți dau un pahar cu apa

E cam adevarata parerea lui

| RAY a răspuns:

Minți și iar minți, Dumnezeu este o stare de spirit nu ceea ce blasfemați voi acolo, oameni de știință ce cred ei e treabă lor, eu care lucrez că technician IT pot crede in zâna măseluță, ce fac eu timpul liber e treabă mea, Dumnezeu este interpretat diferit și simțit diferit, așa că minți

| KovacsB a răspuns:

Nimeni nu are vreun interes sa-ti spuna cum stau lucrurile cu adevarat. Exista o versiune oficiala pentru creduli ca tine sau una religioasa pentru alt tip de creduli.