| martzian a întrebat:

Credeți că pasajul din 1 Tesaloniceni 5:20-22 justifică acuzația că ni se cere, ca și creștini, să "credem și să nu cercetăm"?
"Nu disprețuiți profețiile, ci cercetați toate lucrurile și păstrați ce este bun! Feriți-vă de orice rău!" (NTR 1 Tesaloniceni 5:20-22)

6 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu ne indeamna sa cercetam toate lucrurile si sa luam ce este bun. Noi trebuie sa credem ca El este Atotputernic si la El toate lucrurile sunt cu putinta.

| 4b a răspuns:

Iar prostia ''crede si nu cerceta''...Domnul ne indeamna la alta actiune, asa ca sa punem mana pe studiuwinking

| IonutCG90 a răspuns:

Salut, am citit o mare parte din Biblie, și am citit de 2 ori Noul Testament. Biblia mi se pare mult mai atroce si plină de erori. Noul Testament este un mod simplificat și îmbunătățit al Bibliei. Creștinul a avut, are și va avea întodeaună cât va exista această umanitate cea mai creativă și constructivă minte, și asta tocmai datorită faptului că a cercetat mereu ADEVĂRUL și l-a pus în PRACTICĂ.

| Razvanel93 a răspuns:

Nu! Nu ni se cere sa nu cercetam! Dar un om care nu are foarte multe cunostinte si vede la televizor ca Universul s-a creat singur iar acel om incepe sa cerceteze de exemplu pe internet poate fi manipulat si mai grav poate deveni ateu. E doar parerea mea personala.

| martzian explică (pentru Razvanel93):

Ca sa iti spun sincer... eu tocmai in urma esecurilor stiintei de a-mi da raspunsuri am renuntat la ateism. Nu sunt nici pe departe un cretin care spune "hai sa renuntam la stiinta" ca nu ne trebuie, ci doar ca stiinta, care ne este atat de folositoare, nu poate duce spre alte concluzii decat cele ce indica la Creator.

| IonutCG90 a răspuns (pentru martzian):

Foarte bine punctat.