| 31957319 a întrebat:

Crede si nu cerceta?
Ce parere aveti?

21 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Unde este scris? Biblia scrie,, cercetati toate lucrurile si luati ce este bun''.

| Inferno a răspuns:

"Cauta si vei gasi."
"Crede si nu cerceta?"
Am putea spune ca este inca una dintre contradictiile biblice, insa nu este asa. "Crede si nu cerceta." nu apare in Biblie si nici nu are origini crestine. Nu mai tin minte exact autorul citatului, stiu doar ca este vorba de un filosof ce a trait prin 120.

| imale a răspuns:

Aiurea

| Hopefree a răspuns:

Aceste cuvinte sunt asemanatoare cu a manca si a nu vedea ce mananci.Intotdeauna,pentru orice lucru spus trebuie sa fie si o baza solida care sa confirme verigiditatea acestuia.

| anonimg a răspuns:

Biblia spune:
"Cercetati Scripturile" (Ioan.5:39) si
"Cercetati toate lucrurile..." (1Tesaloniceni.5:21)
"Dar cine isi va adanci privirile...va fi fericit in lucrarea lui." (Iacov.1:25)

| milan9 a răspuns:

Expresia nici nu e "creştină" şi nici nu aparţine creştinismului, ci unui filosof roman necreştin, Celsus (sec. II-III)...

| AvalohAlyn a răspuns:

Aceasta afirmatie NU PROVINE DIN MINTEA SI GURA unui om CRESTIN ci de la un om pagan care nu avea nicio treaba cu religia.Nu scrie in Sf.Scriptura nicaieri aceasta fraza.Deci nu trebuie sa o credem.Doamne ajuta!

| AvalohAlyn a răspuns:

Si inca ceva:Omul trebuie sa CUNOASCA, chiar Hristos ne-a indemnat sa o facem dar sa nu Il respingem.Stiinta vorbeste despre CUM a facut Dumnezeu lumea iar religia despre natura si despre cum e Dumnezeu!

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Parere buna, toti stiu ca exista Dumnezeu oricum, sunt fara scuza!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Nu este nicidecum încurajat de Biblie (Romani 12:2).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sint Toma necredinciosul.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Crezind neconditionat poti fi manipulat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu cerceta si vei muri prost si necredincios si necunoscator.sigur.

| Calininio a răspuns:

Crede si nu cerceta e sinonim cu ramai prost si taci.

| AlbaAura a răspuns:

Riscam mai puțin sa avem dezamagiri marturisind ca nu știm sigur anumite lucruri, decat inchipuindu-ne ca știm cu certitudine ceea ce nu cunoaștem decat cu probabilitate.

| IulianDornianu61 a răspuns:

Salut
La inmormantare preotul o intreaba pe Maria:
- Vrei sa-l **** inainte sa-l bagam inauntru?
Ea explodeaza in hohote de plins:
- Asta era vorba lui Ion, in fiecare seara...

| m2704 a răspuns:

Sunt de parere ca se refera la manipulare.La a fi educat de alti si de ceea ce ti se spune.A fi subordonat.

| consilierultau001 a răspuns:

Adica sa crezi in Dumnezeu si nu incerca sa cauti dovezi ale existentei Lui, cum ar fi probe arheologice sau mai stiu eu ce. Crede doar si vei fi mantuit (mai sice scriptura.)

| victor987 a răspuns:

ala care a zis o probabil incerca sa manipuleze

| ApaMineralaAcidulata a răspuns:

Asta inseamna credinta. Iti amintesti scena vindecarii orbului? Ei bine, Iisus a fost rugat de acesta sa-l vindece, iar Iisus l-a intrebat "Crezi, tu?". Orbul a raspuns ca da, iar Mantuitorul a zis "credinta ta te-a vindecat". Orbul a crezut pur si simplu, fara sa ii arate o "magie/minune" asa de-a gata. So, sunt de acord cu citatul tau.

Întrebări similare
Întrebări recente