Mentalismul nu este ceva real si aceasta notiune a aparut dupa venirea Mantuitorului.
Cea mai veche astfel de reprezentație înregistrată a fost făcută de magicianul Girolamo Scotto în 1572, deci cu mult dupa venirea Mantuitorului.
Atunci iluzionsimul nu era atat de avansat cum este in prezent.
In trecut nici nu stiu daca puteai sa faci o moneda sa dispara.
Si faza cu Iisus si mersul pe apa, nu cred ca Iisus a pus sticla pe apa ca sa calce pe ea.
In trecut psihicul omului nu era inteles atat de bine cum este in prezent. Acum se stiu multe lucruri despre modul de gandire al omului si este mult mai usor sa il induci in eroare. In trecut nu se stiau prea multe lucruri, era aproape imposibil sa induci un om in eroare cu precizia cu care se spune ca Mantuitorul a indus atat de multi oameni.
Ai dreptate cand afirmi ca iluzionismul nu era asa de avansat ca lumea sa-l poata percepe, dar pot sa te contrazic cand spui ca nu ar fi putut fi mentalist deoarece iluzionismul nu se studia atunci; pai chiar daca nu se studia atunci, mereu de-a lungul istoriei a existat un om care si-a depasit gradul de gandire al cotidianului de atunci; un exemplu bun ar fi Aristarh din Samos (n. 310 î.Hr. – d. 230 î.Hr.) care a fost primul am care a afirmat ca pamantul se invarteste in jurul soarelui...(sper ca intelegi ce vreau sa spun prin aceasta comparatie)
1.Credeti se scrie fara cratima.
2.Ce a reusit sa faca Iisus, nimeni nu a mai reusit pana acum.
3.Intrebare de 2 bani.
Am si eu o intrebare de asta.
Raspuns:Nu!
El a si VINDECAT!
Lasa-l pe Gog in lumea lui de magicieni, iluzionisti si mentalisti!
Da, dar in functie de parerea ta, tu judeci raspunsul ca fiind unul bun sau unul "varza" prin insasi (nu incepeti toti indoctrinatii sa va scrieti opinia) demonstrezi asta Prin urmare, ai deja o imagine creata pentru orice raspuns s-ar da Deci nu vad ce ar putea sa te surprinda la o parere.
P.S. Ti-am lasat mesaj
Si ce fel de parere te-ar putea face sa-ti analizezi raspunsul? Daca esti 100% sigur de parerea ta si crezi ca ai dreptate, sunt 0% sanse sa existe vreo portita prin care vreo parere sa te poate face sa-ti analizezi propriul raspuns. Pentru a putea sa se intample ce ai zis mai sus, ar trebui sa te indoiesti si sa nu fii sigur de cel putin o parte din raspunsul tau. Pentru asta trebuie sa te analizezi. Parerea mea este ca nu ai lasat acel loc despre care vorbesc si de aceea nu raspund
Daca ai sti cum gandesc oamenii (si asta e valabil pentru toti oamenii), te-ai speria
Ce sa fie metalist? nu.era evreu, si acum este fiul lui Dumnezeu, cuvantul intrupat, mantuitorul neamului omenesc in general si al fiecaruia care accepta si crede asta in special.
Mentalismul este o categorie a iluzionismului care imită citirea gândurilor, predicția, controlul minții, telepatia, telechinezia, percepția extrasenzorială.
In sfarsit un om care stie sa citeasca si pe deasupra mai si gandeste spre deosebire de alti...
Crezi ca pe vremea aia erau atatea genuri muzicale? dar totusi ar fi o optiune sa fii fost manelist ca a facut prea multi cocalari pe lumea asta..serios,imi imagiinez pe Dumnezeu cu acordeonu in brate
Nu este o definitie tocmai completa, un mentalist poate influenta gandurile oamenilor, iar pentru acea vreme cand oameni chiar nu stiau de aceasta ramura a iluzionismului, pentru ei a insemnat un impact major, si poate din aceasta cauza s-a nascut divinitatea cunoscuta sub numele de Iisus; (tot ce am spus este o presupunere)
anonim_4396 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: