Nu are nici un efect. Este doar o inventie inventata de preoti pentru a mai lua un banutz in plus
Noi trebuie sa ne sfintim sufletul nostru nu casa!
Dar spune-mi tu mie de ce apa sfintita nu se strica niciodata, poti sa o lasi si 10 ani ea tot nu se strica, oare nu pentru-ca este sfintita i-a gandeste-te, pune tu apa sfintita intr-o sticla si mai pune una intr-o sticla dar pui apa normala si sticlele le lasi o luna una langa alta si dupa o luna o sa vezi ca apa normala e stricata iar cea sfintita e ca in prima zi i-a gandeste-te putin.
Pai daca are busuioc in ea cum sa se strice? ))
Alte raspunsuri ar fi...apa se sfinteste cu crucea de argint si acest metal are efecte antibacteriene.Argintului i se adauga busuiocul care la randul lui are astfel de proprietati.
- apa este tinuta de catre preoti in vase de argint. Argintul are proprietatea de a purifica chimic apa.
Acum poate intelegi de ce apa "sfintita" nu se strica. vai cat pot preotii sa va duca de nas
Navarre salut daca e murdar pe jos are efect mai ales apa cu busuiocul numai faci curat popoa e un fel de femeie de facut curat mai ales dupa sarbatori / cine are chef sa faca curat dupa sarmale serios eu il invit pe popa sami spele si pisica ca uraste apa ar fi bine sa mearga si la tigani pe camp sa de-ie si pe aia cu apa ( apropo n-am virgula)
Pu-ne tu apa cu busuioc intr_o sticla si apa sfintita sa vezi ca ambele se mentin / busuiocul are propietati de pastrare a apei sa fie curata
Se mai scoala cite un adormit @bliss 20 si spune ce il taie mintea :
Nu are nici un efect. Este doar o inventie inventata de preoti pentru a mai lua un banutz in plus
Urzi23 in dialog :
Prin Biblia mea din 1913 scrie cam asa :
Preotul să ia apă sfântă într-un vas de pământ; să ia ţărână de pe podeaua Cortului şi s-o pună în apă.
Apoi :
Pe ce se bazeaza Sfintirea caselor Ortodocsilor :
In Vechiul Testament, Dumnezeu insusi porunceste lui Moise folosirea untdelemnului sfintit impreuna cu alte mirodenii „pentru sfintirea prin ungerea cu acesta a tuturor lucrurilor destinate cultului: "Sa ungi cu el cortul adunarii, chivotul legii si toate lucrurile din cort, masa si toate cele de pe ea, sfesnicul si toate lucrurile lui, jertfelnicul tamaierii, jertfelnicul arderii de tot si toate lucrurile lui, baia si postamentul ei. Si sa le sfintesti pe acestea si va fi sfintenie mare; tot ce se va atinge de ele se va sfinti." (Iesire 30, 23-25).
Apoi :
Aici este vorba de mirul cu care nu aveau voie sa se unga decat lucrurile din templu si preotii,
Apoi :
In Noul Testament se aminteste ungerea celor bolnavi cu untdelemn de catre preot, in numele Domnului: "Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului (Iacov 5, 14)
Apoi :
Eu zic sa te faci om de treaba ca il tirii pe bietul @navare in ratacire
Apoi :
Apa Sfintita si sfintirea caselor Ortodocsilor are temei in Dumnezeiestile Scripturi
Raspuns =DA
Apoi :
Ia uite "domle" bliss20 cu @navare se pupa in piata independentei Pina si @navarre schimba parul "Foarte frumos,, spus'' :Noi trebuie sa ne sfintim sufletul nostru nu casa! " Dar @navarre nu va schimba naravul asa de usor
Eu chiar credeam altceva de tine dar se vede ca esti roman ai ignore
Urzi23 in dialog :
Te oftici ma ca eu sunt baiat destept, incearca si invata de la mine.Eu am facut referire strict la Dumnezeiestile Scripturi deoarece am informatie girla pe internet si eu stiu sa o filtrez deoarece ma duce mintea.
Apoi :
Ai sarit si la un coleg de breasla un ateu consacrat negru in cerul gurii @raymusic, ce ai ma cu omul?
Apoi :
Tu din felul tau nu ai curajul raspunderii ai pus un filmulet cu lolozila si ai zis ca este vorba de mine uitind ca lolozila este negru pe burta si in cerul gurii.
Apoi :
Sper ca ai vazut ca nu ma deranjez cu refuzatii de soarta si nici macar nu am raportat deoarece tu esti incadrat automat la "Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac"
Bliss20
Urzi23 in dialog :
Prin Biblia mea din 1913 scrie cam asa :
Preotul să ia apă sfântă într-un vas de pământ; să ia ţărână de pe podeaua Cortului şi s-o pună în apă.
Urzi23 in dialog :
Inca astept daca vrei pun si pagina din Biblie poate vrei sa numar cite rinduri?
Apoi :
Uite ca o fac Pag 123 pe partea stinga rindul 29 acolo pomeneste de apa "santita" chestie de limba de acum 100 de ani.
Apoi :
?
Ps :
Eu zic sa o stergi cu aia mici la colindat si pe drum sa meditezi.
Am uitat sa te intreb ce mai face martanul persan furat de popa Am admirat pe atunci compasiunea ta pentru bietul motan
Data trecuta am lasat neterminata discutia pe tema asta, dar revin.
In primul rand, expresia "infuzie la rece"e gresita in ceea ce priveste aghiasma.Pentru a realiza o infuzie la rece, planta trebuie sa stea in apa cel putin 8 ore, ca principiile active din planta sa poata difuza in lichid.Nu-i cazul aghiasmei,unde busuiocul atinge simbolic apa,este imersat si scos imediat din apa.
Partea cea mai importanta este slujba de sfintire,unde preotul il roaga pe D-zeu sa sfinteasca apa, lucru care se si intampla.
Faptul ca urmatoarele tale afirmatii sunt fie:
"Nu exista Dumnezeu!"
Fie:
"Sfintirea e de fapt autosugestie!", nu schimba cu nimic realitatea.Pe lumea asta nu exista numai ce vrei sau ce crezi tu.
Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn in numele Domnului (Iacov 5, 14)- nu are nici o legatura cu apa.
De ce se pune busuioc in apa daca e sfanta? De ce preotul ia bani pe lucrul asta?
PS: Mie nu mi se pare o lauda sau o gluma faptul ca un preot de la o manastire cunoscuta FURA. Biblia ne invata sa nu glumim cu pacatul
Vezi ca esti incurcat ca vulpoiul in garduri =))
Apoi :
Probabil la tine cind vine pastorul sa te unga cu ulei, vine bunica cu tigaia din bucatarie, sa ia de acolo, vezi sa nu fi intins aia mici cu piine =)) sa nu te alegi cu frimituri pe frunte si sa nu se rastoarne tigaia pe covor
Ps :
Acum sper ca ai inteles ce am vrut sa spun aici :http://www.TPU.ro/......l-sa-va_1/
Apoi :
Vezi ca am pomenit si numele tau
Dumnezeul adevarat,nu cel mitologic,a dorit sa lase oamenilor un mijloc, o modalitate vizibila si palpabila prin care sa-si manifeste puterea vindecatoare, ca pana la urma asta e toata tarasenia cu aghiasma.Vindeca de boli, in primul rand sufletesti, dar si fizice.Eu am asistat de multe ori la slujba de sfintire a apei,si te asigur sincer ca n-are nici in clin si nici in maneca cu prepararea unei infuzii la rece, la care am "asistat", de asemenea.
Aghiasma este un ritual sacru. Te rog nu il duce spre profan atribuindul cu o afacere.
Sunt sigur ca preotul care a luat 10 lei, (desigur daca i-a primit, caci multi fac milostenie si nu-ti i-au bani) este bogat si are puterea economica de a conduce lumea si de a ne manipula.
Trezestete! Miliardarii americani ar putea "cumpara" si vinde toata cultura romaneasca materiala, manelistii conduc ferrari si sunt ascultati de mai toata lumea, fotbalistii dau cu piciorul intr-o bila, iar cantaretii baga tate si buci in clipuri.
Cine sunt cei care ne i-au banii si ne manipuleaza?