Ar fi ridicol sa existe fantasmagoria aia expusa in biblie. Dumnezeul tau e mult mai plauzibil ca dementul pervers din biblie.
Dragul meu, singurul tip de Dumnezeu care ar putea exista este cel diferit de Biblie.
Ca ala a lui Neale Donald Walsch nu?
E diferit de Biblie.ce mai vrei? Dar tin minte ca nici pe ala nu-l agreai.
Biblia este o carte profunda, iar daca o studiezi atent, ajungi sa il cunosti mai bine pe Dumnezeul Bibliei.Este iubitor, bun, iertator, drept, intelept, exact cum ai spus ca il consideri tu pe Dumnezeu. 1Ioan4:8
Ia spune tu, de Iisus Christos ai citit? Fiindca El e figura centrala a crestinismului si cel mai important din crestinism..Practic El, Iisus e DUMNEZEU intrupat..si nu i se poate reprosa nimic Lui. legat de viata Lui pura,curata,fara pata,plina de virtuti,vindecari miraculoase, invieri(de exemplu al lui Lazar) si mai ales propria Lui inviere, jertfa Lui pentru fiecare om in parte
Inainte sa zici despre Dumnezeul homofob, denaturat si mai stiu eu ce, citeste te rog despre Viata lui Iisus si mai ales Noul Testament..sunt multe carti despre viata lui Iisus aparute si existente in librarii deci nu uita ca Iisus este TOTUL,El este Calea,Adevarul si Viata si El si Tatal sunt UNA(precum El a zis) si chiar Lui Iisus nu i se poate reprosa nimic,dar absolut nimic.
Multi sunteti amagiti de Vechiul Testament dar uitati de viata,faptele, invataturile, jertfa si Invierea lui Iisus si mai ales personalitatea pura si DIVINA a Sa.
Nu te lasa sa cazi in ateism doar pentru ca Biserica din zilele noastre nu mai e ce era odata sau citind Noul Testament, eu zic sa Il studiezi pe Iisus, sa Il cunosti si sa incerci sa ai o relatie personala cu El(relatie om-Creator).
Iisus chiar merita studiat si apreciat.
D-zeul din biblie nu are cum sa existe, deci daca chiar este vreun creator, atunci cu siguranta ar fi altul. Dar cum am putea sti ceva despre el? Sau cum am putea sti daca nu cumva sunt mai multi creatori? Tu ai respins zeul biblic pentru ca nu ti-a placut, si ti-ai inventat propriul tau zeu. Practic, ai pus bazele unei religii in care crezi doar tu. Daca ai reusi sa-i convingi si pe altii ca zeul tau e real, si sa-ti raspandesti credintele, ai vedea cum ia nastere o religie. Aproape toate religiile mari din istorie au inceput asa, de la un singur om, sau un grup restrans de oameni. Care e diferenta dintre zeul inventat de tine si cel inventat de ei? Niciuna. Sunt la fel de imaginari, si nesustinuti de vreo dovada. Acesti zei nu sunt altceva decat personificarea unor dorinte umane. Cine-si doreste un zeu tiran, inventeaza un zeu tiran. Cine-si doreste si vrea sa creada intr-un zeu bun si iubitor, inventeaza un zeu bun si iubitor. Insa in ambele cazuri vei fi la fel de departe de adevar.
Ce ramane in final e ca nu exista vreo dovada stiintifica clara care sa ne sugereze existenta vreunui creator. Intr-o astfel de situatie, singura abordare cu adevarat inteligenta e sa nu crezi intr-un creator, cel putin pana cand vor aparea unele dovezi in acest sens. Si nu ai de ce sa te temi de ateism. Ateismul si agnosticismul sunt cele mai echilibrate si rationale pozitii pe care le poate avea un om in epoca moderna in care traim. Nu degeaba gasim atatia oameni de stiinta in aceste doua categorii. Totul indica faptul ca acolo unde avem o populatie educata, prospera, sau cu un IQ ridicat, numarul ateilor si agnosticilor va fi mai mare decat in randul populatiilor mai slab educate, sarace, sau cu un IQ mai mic. Tocmai de aceea gasesti mult mai multi atei in tarile dezvoltate si civilizate ale lumii decat in cele sarace si ramase in urma. Dar orice vei alege sa faci, lucrul esential e sa nu incetezi sa fii curios si sa-ti pui intrebari in legatura cu tot ceea ce te inconjoara.
In primul rand cel expus in Biblie nu are nicio legatura cu vreun dumnezeu.
A fost un simplu colonizator in carne si oase.Detinea ceva tehnologie avansata si cam atat.
Esti liber si independent,sa citesti ori nu,sa intelegi si sa cuprinzi atat cat poti,si cat te ajuta inteligenta,si sa te urci ipotetic, oricat vrei de sus calcand pe cate cadavre de prosti vrei, ori de credinciosi, fiindca asta au facut cei multi cu cei putini, intodeauna de-a lungul istoriei, numa ca au pierdut din vedere esentialul.Si asta e o mica foarte mare problema, este marea clipa care hotaraste vesnicia unui om.larga este calea pe care apuca toata lumea dar e aglomerata rau de tot si e plina de stralucire,inteligenta,bogatie,distractie,rautate,prefacatorie,grandomanie. Cealalta cale insa,e mai anevoiasa,in panta,trebuie urcat, si e cate un om pe ici pe colo, la distanta de zile intregi, si ce fericire cand se ajunge OM, cu OM.pe amandoua important e capatul, destinatia.problema e,ca nu merg in aceeasi directie.una e dreapta si luminoasa,da nu te intereseaza unde duce,cealalta urca,e plina de verdeata, de soare, de frumusete naturala, are indicatii si stii si capatul, dar nu crezi in ceia ce spun niste oameni.insa mergi cu gloata de oameni pe calea ta. draguta? la capat poti da vina pe cineva, pentru ce ti se va intampla? eu nu cred.