| Inferno a întrebat:

Credeti ca atunci cand Einstein il definea pe Dumnezeu ca fiind "expresia slabiciunii umane" se referea la slabiciunea psihica sau la cea fizica?

10 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Definitia lui e expresia rebeliunii lui regretabile fata de creator.

| Holiday a răspuns:

Psihica.

| halogen001 a răspuns:

Cea psihica laughing

"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein

| CostinAlamariu a răspuns:

În ce carte, interviu sau articol a spus Einstein asta?

| Inferno explică (pentru CostinAlamariu):

Intr-o scrisoare adresata lui Eric Gutkind, in 03.01. 1954.
Tot acolo Einstein martiriseste ca, in opinia sa, Biblia nu reprezinta mai mult decat o "colectie de legende primitive".

| CostinAlamariu a răspuns (pentru Inferno):

Mersi de raspuns, nu e nicio surpriza parerea lui Einstein avand in vedere ca era evreu

| CIaudiu a răspuns:

Psihica clar. Uita-te in tara asta doar cati tampiti religiosi care habar n-au pe ce lume traiesc avem.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru CIaudiu):

Cred ca expresia "cine nu este ca mine este tampit sau nebun"s-a "nascut" in Romania.

| pacatosulBogdan a răspuns:

Poate se referea la slabiciunea lui. Ma gandesc ca, sa-ti dai cu parerea despre o persoana pe care in acelasi timp o negi, sunt semne de boala, ceva de genul bolii psihice de care sufera activistii atei/anti-crestini de pe acest subforum "Religie", care spumega non-stop despre "zeul crestin".

| Inferno explică (pentru pacatosulBogdan):

Evident ca Einstein nu il nega pe Dumnezeu ca si concept.
Si evident ca formularea mea nu este foarte precisa: Einstein nu il defineste efectiv pe Dumnezeu ca fiind intr-un anumit fel. El defineste conceptul de Dumnezeu.