Biblia spune ca Pamantul este rotund... cat de prost trebuie sa fii sa crezi ca asta e adevarul?
Nu, eu in mare parte nu cred ce scrie in Biblie. Inainte de a fi scrisa a trecut prin mainile a multor scriitori care s-au nascut cu mult timp dupa moartea lui Iisus. Nu acum noi ce sa credem : ca D-zeu a creat mai intai lumina, si apoi soarele? Ca a facut dintr-un ''balegar'' omul, dupa care a mai rupt o coasta din el iar apoi a creat si femeia? Ca Noe a construit o arca in care a adunat toate speciile pamantului de la potop? D-zeu nu exista in fiinta, D-zeu nu exista ca spirit, ci El se afla in fiecare dintre noi! Tu esti propriul tau Dumnezeu, tu esti iubirea, ura si adevarul!
M-as astepta si eu ca acest "adevar pur" biblic sa nu fie contrazis de toate descoperirile stiintifice, totusi.
Nu, pentru ca adevarul pur este un concept prea abstrat si prea inalt pentru a putea fi cuprins de oameni. In orice caz biblia contine niste adevaruri, de exemplu cele de conduita din acele timpuri, acele norme fiind adevarate in concordanta cu acel timp. Insa adevarul adevarul stiintific lipseste. Chiar si din punct de vedere filosofic nu putem vorbi de un adevar pur pe care l-ar detine biblia, motiv fiind nenumaratele texte sacre care exista in afara de aceasta scriere. Sa sustragi un adevar din mai multe adevaruri perfect valabile si ele sau non-valabele tine de subiectivism.
Puritatea le-o las chimistilor, ei stabilesc daca e 99.98 sau 99.99 %.
Pentru mine e o carte pe care n-o dau pe nici un compendiu stiintific.
Salut.
Da,Biblia zice adevrul, acum tu stii cum o interpretezi si o intelegi, nu toata lumea intelege ce zice cu adevarat.
Parerea mea.
O viata frumoasa sa ai.
Peace!
Depinde de cum o interpretezi. Adica unele elemente pot fii inlocuite cu lucruri practice din viata reala. Dar altele sunt aberatii. Adica na...eu una nu prea cred ca lumea a fost facuta in 7 zile sau ca noi, fetele, am fost creeate din coastele voastre, sau ca o fecioara a nascut( e practic imposibil).
In Biblie lumea a fost creata in 7 zile, dar profa de religie a zis ca o zi poate o epoca.
Chiar daca o zi poate fii o epoca....cum a aparut acel Dumnezeu care sa creeze lumea?
Biblia reprezinta o carte de povesti si luata in serios de catre adulti.
Pana si un profesor de religie, strain, a demonstrat ca cel putin jumate din Biblie este o minciuna - nu imi amintesc articolul totusi, dar il pot cauta -
Biblia spune ca Pamantul e plat, ca betele se pot transforma in serpi, ca omoratul copiilor e un semn de credinta, ca exista vrajitoare si magi si tot asa.
Deci tu ce zici, e adevarata?
Esti in stare sa ne dai si noua citatul cu pamantul plat din Biblie?
Desigur.
"Ca să apuce pământul de colţuri şi să scuture pe nelegiuiţi de pe pământ?" (Iov 38:13)
Un cerc nu are colturi, nu-i asa?
Http://www.cinemagia.ro/......land-3525/
http://www.perfecte.ro/......lumii.html
etc
Este un mod de a spune.
Doar un homo quadratus ar intelege ca pamantul este plat.
Navigatorii stiau ca pamantul este "rotund" inainte de aparitia Bibliei.
Pamantul plat este doar un mit ateist.
Alex întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: