Întrebare recomandată | Buresbista123 a întrebat:

Credeti ca Biserica Ortodoxa Romana ajuta cetatenii romani, le face un bine?---http://www.youtube.com/......ttp?/watch

17 răspunsuri:
| Arthur a răspuns:

In ce limba o fi avand inteles " le fac e bine? "
Daca nu ai bani, de unde sa dai? Dar daca au, ai aici exemple ( care nu te vor satisface, bineinteles ) :
http://stirileprotv.ro/......oiasi.html
Din incasarile de sute de mii de lei o parte se intoarce in comunitati. Parintele Pintea de la Mavrogheni a preschimbat casa parohiala in gradinita pentru copii sarmani.
Credinta ajuta si sanatatii. Parohii cu preoti in chip de manageri au pus la punct si cabinete medicale cu tratament si consultatii gratuite cu medici adusi pe baza de voluntariat. Au aparut si adaposturi pentru femei si copii abuzati.
Fiecare mitropolie din tara finanteaza centre de ajutor pentru copii, parinti si batrani sarmani, doar ca nu toti cei aflati in nevoie stiu sa-si indrepte pasii spre ele. Oricine poate cere ajutor in fata Domnului. Cererile vor fi analizate de reprezentanti.
PROGRAME SOCIALE DERULATE:

a) programul de sprijinire a Eparhiilor în cuprinsul cărora au avut loc inundaţii, în cadrul căruia, din fondul de rezervă destinat intervenţiei de urgenţă la calamităţi au fost sprijinite Arhiepiscopia Craiovei, pentru încheierea plăţilor la casele ridicate pentru sinistraţi, şi Episcopiile Romanului şi Dunării de Jos, pentru intervenţia de urgenţă în cazul inundaţiilor din toamna anului 2007 (411.086,18 lei);

b) programul de Sfintele Paşti, organizat la Palatul Patriarhiei şi constând în oferirea de pachete cu alimente, pentru 500 de familii sărace care au în întreţinere copii şcolari, precum persoane vârstnice singure, cu venituri foarte mici (40.574,01 lei);

c) programul "Ajutor de la distanţă pentru un copil sau o familie săracă din România" având ca obiectiv prevenirea abandonului şcolar în rândul copiilor proveniţi din familii aflate în dificultate. Beneficiarii programului sunt 10 copii şi 8 familii care primesc lunar alimente, rechizite şi îmbrăcăminte (13.235,68 lei);

d) programul de burse sociale pentru tineri ale căror familii nu au posibilitatea de subvenţionare a cheltuielilor legate de studii, în scopul prevenirii abandonului şcolar - cu 5 beneficiari tineri cărora li s-a acordat o subvenţie lunară pentru plata cheltuielilor de cazare şi masă ( 8100 lei);

e) programul de sprijinire financiară a persoanelor aflate în situaţii de criză, constând în oferirea unor sume de bani la 44 de persoane, în scopul depăşirii situaţiei vulnerabile în care se aflau (prevenirea evacuării din locuinţă, a debranşării de la utilităţi, procurarea de medicamente, intervenţii chirurgicale), în valoare de 23.180 lei;

f) programul de distribuire a chiturilor igienico-sanitare şi de rechizite donate de IOCC pentru copiii din zonele inundate şi eparhiile în care se desfăşoară proiectul comun cu IOCC;

g) parteneriatul cu OIM pentru asistenţa victimelor traficului de persoane în hospice-ul din Bucureşti prin care Patriarhia Română asigură personalul calificat de asistenţă, costurile fiind suportate integral de către parteneri ( 11.009 lei);

h) programul de sprijinire a unor aşezăminte social-filantropice care funcţionează sub oblăduirea Eparhiilor din cuprinsul Patriarhiei Române: Aşezământul Sfântul Ioan Botezătorul-Vaslui( 90.000 lei).
Nu am prea mult timp amice pentru inteligentele tale postari si probleme neproblematice incluse in haosul cognitiv ce te domina generandu-ti o falsa problema exhaustiva, reprimata in alter-egoul propriu de caracterul intrisec al vizualizarii fantasmelor celui de-al treilea ochi.

| Buresbista123 explică (pentru Arthur):

Stiu cum e asta ce ai scris tu mai sus, hai ca ti iau zece lei si iti dau unu asa ca sa vezi cat de bun sunt... orice organizatie umanitare face sau ar putea face ceea ce zici tu, fara sa cearca sa crezi in ceva imaginar sau sa le cumperi lor lumanarile etc
Romania este un stat secular, ce cauta SRL ul BOR in treburile guvernului, de ce cetateni muncitori si onesti trebuie sa le plateasca acestor povestitori de basme salariile?
Rusine!

| Arthur a răspuns (pentru Buresbista123):

De ce nu ii intrebi pe muncitorii onesti? Aici pe TPU nu cred ca sunt prea multi.
Cat despre cotitele tale, ai intrebat " Credeti ca Biserica Ortodoxa Romana ajuta cetatenii romani, le face un bine? "
Iar eu ti-am dat nu " un bine " ci mult mai multe exemple ( dar nu toate nici pe departe ). Daca ai avea un pic de inteligenta ai fi postat ceva de genul : " Credeti ca lumea politica ajuta cetatenii romani? "
Dar contul tau e facut pentru cu totul alte probleme iar lumea politica inca mai inspira frica pentru unii.

Nu trebuie sa i intreb amice, scrie in CONSTITUTIE! poate nu ar strica sa arunci o privire...

| Arthur a răspuns (pentru Buresbista123):

Ce scrie, amice? Ceva despre taiatul frunzei la caini sau ce naiba mai vrei tu sa scrie legat de intrebarea asta desteapta cu raspuns gata agatat?

Bai adormitule du te ma si plimba ursul, gustere!

NOname
| NOname a răspuns:

Nu.
Sunt o adunătură de escroci şi hoţi, de o ipocrizie, nesimţire şi aroganţă incomensurabilă.

NOname
| NOname a răspuns:

Gata cu privilegiile medievale!
http://i.imgur.com/VGD5HDv.png

NOname
| NOname a răspuns:

- http://i.imgur.com/ATAqbGg.png
- http://i.imgur.com/Ig7uedN.png
- http://i.imgur.com/QwoBFKx.png
- http://i.imgur.com/L3Xl3ok.png
- http://i.imgur.com/F52hh5E.jpg

Nesimţirea lor nu are limite!

Sunt paraziţii societăţii şi, personal, nu înţeleg de ce îi tot hrănim, în loc să ne eliberăm. Chiar atât de fraieri şi masochişti am ajuns?

| milan9 a răspuns:

În eparhiile Patriarhiei Române se derulează, în prezent, 767 de proiecte şi programe sociale, din care 561 finanţate din fonduri proprii, 22 cu finanţare externă, 24 cu finanţare publică şi 160 cu finanţare mixtă.

În cadrul aşezămintelor social-filantropice şi prin intermediul programelor şi proiectelor sociale, au fost acordate 895.350 de servicii sociale unui număr de 211.495 de beneficiari unici.
Dintre acestea, 166.397 au fost servicii sociale pentru 105.717 copii din aşezămintele sociale ale Bisericii şi Statului, dar mai ales din familii sărace şi fără posibilităţi de întreţinere sau cu părinţii aflaţi la muncă în alte ţări,

40.987 - servicii sociale pentru 19.143 persoane cu dizabilităţi (deficienţe de vorbire, vedere şi auz, consumatori de droguri sau alte tipuri de dependenţe, persoane infectate cu HIV/SIDA),

640.694 - servicii sociale pentru 74.752 persoane vârstnice din aşezămintele de protecţie socială bisericeşti, din centrele sociale de tranzit şi adăposturi de noapte, bătrâni singuri, nedeplasabili, abandonaţi de familie şi cu grave probleme de sănătate,
47.272 - servicii sociale pentru 11.883 victime ale traficului de persoane, victime ale violenţei familiale, deţinuţi eliberaţi, victime ale calamităţilor naturale, şomeri.

| chelstone a răspuns (pentru milan9):

laughing Lasa-te de propaganda, dar ce produce biserica romana ca din fonduri proprii sa sustina peste 500 de proiecte sociale?!
Apoi, ce afaceri invarte biserica romana astfel incat sa-si permita sa sustina peste 700.000 de servicii sociale pentru peste 100.000 de oameni?! Pai daca pentru un singur serviciu social s-ar cheltui 1 euro, ceea ce e total absurd, s-ar duce din start din visteria BOR peste 700.000 euro, sa nu mai pun ca, probabil acest lucru se face in repetate randuri, ca doar nu te duci o data la acei oameni cu stiu eu ce si apoi spui ca le faci servicii sociale. Iar, daca ii ajuti o data pe luna, intr-un an s-ar duce peste 8.000.000 de euro asta la pretul de 1 euro fiecare serviciu, ceea ce spuneam ca e total absurd.
Ca sa ajuti un dependent de droguri printr-un serviciu social iti trebuie peste 50 euro pe luna, pretul asta e unul tras de coada, in realitate ar trebui sa fie mai mare, dar la 50 de euro pe luna pentru 700.000 de oameni ai nevoie lunar de 35 milioane euro ceea ce ar duce la cheltuieli anuale de peste 350 de milioane de euro. O fi BOR un fel de Donald Trump?
Podul de la Calafat la Vidin a costat in jur de 200 milioane euro, acum poate iti faci si tu o idee despre ce aberatii ai scris.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Ajuta in masura in care isi face reclama.In biserica ortodoxa exista coruptie, lacomie, perversiune, dorinta de suprematie.

| Buresbista123 explică:

Milane lasa propaganda, asta e praf aruncat in ochi...rusine sa ti fie!

| Buresbista123 explică:

Bai piscot ai grija tata la limbaj ca aici nu vorbesti ca mamica ta, daca esti frustrat si certat cu viata e problema ta, daca lucrezi in BOR iar e problema ta, problema mea e ca atunci cand statul isi fura cetatenii si incalca Constitutia tarii!

| Ben00 a răspuns:

Nu stiu ce intelegi prin a face bine, caritate sau daca le satisface o nevoie spirituala. Daca e a doua, mie imi face bine.