| Duhovnicul a întrebat:

Credeti ca crestinii au mustrari de constiinta, cateodata, cand se gandesc cati oameni nevinovati au murit in numele crestinismului, in perioada Inchizitiei, a Cruciadelor? Voiam doar sa stiu...

19 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Îi doare la bască.

| danut a răspuns:

Tu crezi CA CRestini ar trebui sa aiba mustari de constiinta pentru ce au facut altii? Dar "necrestinii" au mustrari de constiinta pentru bomba atomica? Dar pentru SIDA au? Si de ce ar fi nevoie sa aiba? Ajuta cu ceva pe cei morti?

| M25M a răspuns (pentru danut):

Necrestinii sunt responsabili de bomba atomica, de SIDA?

| danut a răspuns (pentru M25M):

Pai nu toti ateii (pseudo, caci ei habar nu au ce sunt in realitate) de pe TPU asimileaza stiinta cu necredinta?
Daca ei spun asa atunci de ce sa nu le dam "satisfactia" dorita?

| Dreamer a răspuns:

Nu, pentru ca nu poti da vina pe o intreaga categorie pentru ceea ce au facut cativa. Este ca si cand un tigan l-ar omori pe presedintele nostru si ne-am decide sa omoram toti tiganii.

| mODIN a răspuns:

Nu vai, ei zic ca asta e planul lui dumnezeu si cacaturi de genu.

| anonimg a răspuns:

Eu sunt crestin si nu am mustrari de constiinta in privinta aceasta. Catolicismul -care este un crestinism fals- este de vina pentru cruciade. Catolicismul este vinovat pentru martirajul care l-a facut impotriva adevaratilor crestini cu sange rece si cu o imaginatie diabolica de cruda.

Biblia condamna Biserica Catolica!

Aceasta biserica ar dori si astazi ca sa nu existe libertate de constiinta. Inca putina vreme, si veti vedea cu ochii vostri lucrurile acestea -atunci cand ea isi va recapata puterea care a avut-o in timpul evului mediu, dupa cum sta scris:
"...Rana de moarte fusese vindecata. Si tot pamantul se mira dupa fiara." (Apocalipsa.13:3)

| Mădă0611 a răspuns:

Nu, ortodocsii, de fapt crestinii necatolici dau vina pe catolici, catolicii spun "eh, aia a fost in trecut"; peste 70-75% (sau chiar mai mult, poate chiar 90) dintre ei habar n-au de inchizitie, cruciade...

| zurick a răspuns:

Ar trebui sa ma simt vinovata pentru ceia ce au facut ei cu mentalitatea lor inainte cu destule secole?

| NOname a răspuns (pentru zurick):

Păi, după logica zeului biblic, ar trebui să te simţi vinovată (şi să plăteşti) şi pentru "păcatele lui Adam şi Eva". Pentru măcelarii creştini, care omorau în numele zeului tău (în realitate, nu în basme), de ce nu te-ai simţi?

| sublime89 a răspuns:

Nu au. Daca ar fi avut s-ar fi desfiintat religia crestina.

| ErrorFound a răspuns:

Ii doare undeva din cate observ...
Dar cand vine vorba de atei...mama! Cerul si pamantul, cenusa se fac cand aud crestinii de atei.

| suffarstar a răspuns:

Fiecare va da socoteala pentru faptele sale. Cei ce incalca Cuvantul lui Dumnezeu, fac crime "in Numele Sau" vor suporta consecintele, iar sangele celor ucisi se va abate asupra capului lor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu au nici o mustrare. Nici nu le mai pasa de evenimentele din trecut. Ei sunt fericiti ca nu au venit islamicii si nu le-au luat credinta. Asta e o bucurie nu o mustrare de constiinta.

| Duhovnicul explică:

Evident, nu am vrut sa spun ca cei de fata sunt vinovati pentru ce au facut altii, ci daca va pare rau pentru felul cum s-a incercat sa se impuna credinta, prin ura si violenta. Si in unele tari se mai intampla asta si la ora actuala.

| Dreamer a răspuns (pentru Duhovnicul):

Normal ca imi pare rau si nu mi se pare normal... oricui cred ca ii pare rau de ce s-a petrecut si de ceea ce inca se petrece in tarile orientale la fel cum imi pare rau si de ceea ce le-a facut Hitler evreilor, sau Genghis Khan chinezilor. Insa eu nu inteleg nici aceste categorii care s-au format (atei vs credinciosi) care isi disputa,, razboaiele'' zilnic la fel cum faceau pe vremuri, atata tot ca astazi o faceti prin cuvinte. Chiar simtiti nevoia sa va sicanati asa zilnic, cu ce scop?! Credinciosii nu inteleg ca, credinta lor nu reprezinta un argument veridic pentru a raspunde la categoria Stiinta si Filosofie iar Ateii nu inteleg ca prin atitudinea lor le ofenseaza credinta credinciosilor si ii fac sa se simta prost (adica nu ii respecta)...ce naiba bai fratilor, suntem in secolul 21, chiar nu putem sa ne intelegem si sa ne respectam convingerile unul altuia?!

Si ne mai miram de ce se face misto de TPU pe toate site-urile. Macar sa facem cumva un pact, daca nu putem sa ne abtinem, macar sa nu mai dezbatem subiectele la care nu cadem de acord.

| Duhovnicul explică (pentru Dreamer):

Chiar nu asta a fost intentia mea, desi am presupus ca multi se vor simti ofensati. M-am gandit putin inainte daca sa postez sau nu intrebarea.
Am vrut sa aflu si eu niste raspunsuri / pareri, fiind si eu un fost-credincios; sa vad cam care e nivelul de toleranta, care sunt reactiile etc.
Am crezut ca putem discuta liber, fara sa facem apel la " sunt pudibond si ma simt jignit, nu ma intreba din astea ".

| Dreamer a răspuns (pentru Duhovnicul):

OFF - Scuza-mi reactia, nu ma refeream la intrebarea ta in mod special...ci in general, la ceea ce se intampla pe acest site in categoriile Stiinta si Filosofie - Religie. Eu unul nu sunt nici credincios, nici ateu...sunt doar eu Dreamer happy, nu vreau sa fiu si eu bagat intr-o tabara, sunt satul de categorii si diferentele dintre acestea.

ON - dupa cum am spus pentru a avea mustrari de constiinta trebuie sa fi vinovat iar credinciosii din prezent, raportandu-ne in general nu au nicio vina, poate doar pentru a realiza faptul ca, religia lor s-a cladit prin acte de natura contrara atat credintei lor, cat si dpdv uman si social.