Romania este o tara religioasa nu spirituala.
„Du-te şi ia-ţi o nevastă curvă şi copii din curvie; căci ţara a săvârşit o mare curvie, părăsind pe Domnul!"
Eu cred ca avem de-a face cu o parabola prin care se ilustreaza iubirea lui Dumnezeu pentru Israelul pacatos si ca relatarea nu trebuie luata la propriu.
Cu siguranta. Am auzit ca o sa inveti si sa scrii, desi nici God nu cred ca e capabil sa te invete asta
Fiecare daca aplica personal Biblia poate avea o viata in armonie cu vointa divina, dar nimeni nu poate fi stapan pe credinta altuia.Galateni6:5
Este prezentat acolo doar un caz particular.
Gestul care i s-a cerut lui Osea avea valoare simbolică!
Gestul trebuia sa-i serveasca lui Osea ca "material didactic" pentru a-i face pe evrei sa constientizeze proporţiile decăderii lor!
Si de ce nu-i faci si tu pe romani sa constientizeze proportiile decaderii lor? Faci ce a facut Osea si sa pocaiesc romanasii (daca a mers cu Bivolaru va merge si cu tine).
Romania nu are nici o problema din punct de vedere spiritual. Ce ne trebuie noua este sentimentul national ca sa putem scoate Romania din probleme financiare si sociale. Daca facem asta scapam de griji si indatoriri si imediat ne revine zambetul pe buze.
Avem 20000 de biserici si banuiesc ca tu vrei chiar mai multe...
Nu tati, nimic din ce ai face tu sau eu sau alti oameni buni fiecare in parte nu o sa aduca Romania la starea de bine. Doar uniti si hotarati mai daramam din coruptie. Dar nu asa citind si invocand spirite. Nu mai visa! Aia sunt sus acolo si sunt agatati si infipti cu coltii si ghearele, s-au invatat la trai pe vatrai si nu ii misti de acolo nici cu ranga.
Rezolvarea va veni din generatia din urma pe care trebuie sa o educam si sa o spiritualizam cu raspundere, sa nu ii lasam sclavi la stapani lacomi.
Putin imi pasa mie de starea spirituala a Romaniei, mai ales cand starea financiara se repede spre 0.
Daca ai realiza cati africani si-ar vinde un rinichi pentru a primi azil politic in Romania, n-ai mai vorbi asa.
Deci asta a fost ceva de gen "sa fim fericiti ca nu o ducem la fel de rau ca unele tari africane"?
Daca pentru tine o viata fara iPhone si Mertan este o viata lipsita de perspectiva, pentru ei sa-ti curga apa la robinet reprezinta superlux.
Nu, nu am zis asta, dar "sa fim fericiti ca nu o ducem la fel de rau ca altii" este o mentalitate proasta.
Salut.
Vreau să te întreb ceva:
Cunoşti cine a fost Osea?
În ce perioadă a trăit?
Care era starea naţiunii din care făcea parte?
Care a fost mesajul ce la declarat?
Care este scopul cărţii scrise de el?
Imi pare rau sa-ti zic asta, draga doctorandus, insa nu cred ca spiritualitatea este adevarata problema a Romaniei. Mai sunt si politica, justitia, economia etc...
Hussky întreabă: