Omg da asa prost e dumnezeu asta? Imediat o sa ne spuna si cu ce marca de hartie igienica sa ne stergem la fund.
Un om aflat in moarte cerebrala este ca si mort din punct de vedere biologic. Spiritual nu stiu ce sa-ti zic! Biserica Ortodoxa este de acord cu donarea de organe, deci cred ca nu e niciun pacat. E o dilema parerea mea...
Daca medicul zice ca nu are nici o sansa e an stare grava, este normal ca nu ar ziceo anapoda, si de ar ziceo crede-ma ca o sa raspunda la ziua judecati pentru faptele lui, dar a dona anseamna a salva si daca Dumnezeu a trimis pe unicul sau fiu ca sa moara pentru noi atunci logic nu e pacat sa donezi ca sa salvezi pe altcineva. Isus si-a donat viata nu doar 1 madular.
Decat sa traiasca ca o leguma in caz de recuperare... mai bine traieste altcineva cu ce poate el oferi. asa nu e pe deplin mort, unele parti din el inca traiesc. Este intr-adevar o decizie grea, dar ar trebui sa tina seama de rationament nu de nici un fel de religie
Sa sti ca, in multe cazuri, de obicei poate sa fie o fapta buna, pentru ca cel care a murit si este dar est 100% total mort ii se doneaza un organ este o fapta buna pentru ca daca el n-ar dona ar muri 2 oameni, pe cand daca doneaza moare doar 1 om, deci eu as zice ca s-ar putea sa fie si un pacat dar si o fapta buna pentru ca daca omu in moarte celebrala isi poate reveni si i s-a luat un organ atunci este pacat pentru ca i s-a luat dreptul la viata dar daca este 100% mort atunci nu este pacat.
Eu cred ca este un pacat deoarece omul acela nu e mort. mi-a explicat odata o sotie de preot. Daca omul acela nu e mort si este in moarte cerebrala, si ii se iau organele atunci este un pacat. Pentru ca exista cazuri in care oamenii au stat si ani buni in moarte cerebrala/clinica si si-au revenit. Poate unui om mort total i se pot recolta organe dar unui om care mai are 0. 0000001 sanse sa traiasca i se iau organe este un pacat. Asa cred eu.
madalin307 întreabă: