| Nanotecxrl8 a întrebat:

Credeti ca e pacat sau ceva de genu daca mi-a ghicit cineva in cafea?
Funda pentru argumente

19 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

In religia crestina vrajiroria este pacat.

| DeliaDaniela a răspuns:

Deuteronom 18:10-12 >> Sa nu se gaseasca la tine nimeni care practica magia, nimeni care cauta semne prevestitoare, niciun vrajitor, nimeni care consulta un medium >>
Isaia 8:19 >> sa nu va indreptati spre mediumuri si sa nu-i intrebati pe prezicatori >>

Daca consultam biblia, da, este gresit sa credem si sa ne ghiceasca altii in carti, cafea, in palma ...etc.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Eu stiu ca nu.Dar nu mai stiu versetul.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Gata.
1 Samuel 15:23.

| LineGuide a răspuns:

A te duce la vrajitoare, a le chema la tine in casa sau a le contacta in vreun fel, spre a-ti face farmece, a ghici vitorul sau altele este un pacat groaznic, ti-ai spurcat casa, familia si prietenii care mai trec pe acolo.Cheama pe preot sa-ti faca sfintirea casei, sau da tu personal cu tamaie si agheasma prin casa, si lasa-te de prostii de genul asta. Spene asta la spovedanie si cere Canon. Vreo 4-5 ani nu te vei mai impartasii dar daca vei spune pacatul si vei tine canonul bine iti va fi tie!
Doamne ajuta!

| RAY a răspuns:

Cred ca spitalu are deja pacienti noi

| PαtнwαуTσBℓιѕѕ a răspuns:

Deuteronom 18:10-12 >> Sa nu se gaseasca la tine nimeni care practica magia, nimeni care cauta semne prevestitoare, niciun vrajitor, nimeni care consulta un medium >>
Isaia 8:19 >> sa nu va indreptati spre mediumuri si sa nu-i intrebati pe prezicatori >>

| WR104 a răspuns:

Nu e pacat pentru ca nu ti-a ghicit.

| Dorugar a răspuns:

Numai faptul ca ai pus o intrebare atat de stupida este un pacat mult mai mare decat cel de care intrebi!
Iar pacatul pe care-l faci este cel mai grav pacat, si anume este Pacatul Prostiei, scuza/ma dar nu are alta denumire.

| Miauti a răspuns:

Gresit! biserica o interzice. sa nu uitati ca alchimia era considerata o vrajitorie de catre biserica. Acum ea este considerata stiinta.

In biblie spune sa nu ghicim in pietre stele mori... acum stiinta ghicitului in nori sau stele ne aduce informatii despre vreme sau despre mersul universului.
Sant multe chestii modificate in biblie pe care biserica stie cum sa le manevreze.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Din punct de vedere al Bibliei acest lucru este într-adevăr greşit. De ce?
Deoarece Dumnezeu ne interzice anumite lucruri pentru a ne ocroti, întocmai cum fac şi părinţii cu copiii lor. De ce ar fi periculos pentru noi să apelăm la vreo formă de ghicitorie? Pentru că în spatele ocultismului sau forţe spirituale rele. Iar mulţi care au încercat să se implice în astfel de practici au ajuns să fie hărţuiţi de aceste spirite. Dumnezeu vrea să ne ocrotească da aşa ceva, de aceea şi ne avertizează foarte clar în Cuvântul Său, Biblia, cu privire la aceasta.

| Raynn a răspuns (pentru Someonewhoappreciatelife):

Din punct de vedere al Bibliei e pacat sa te si tunzi/razi, sa porti haine facute din materiale combinate. Pe astea de ce le sarim?
Dumnezeu ma ocroteste de frig obligandu-ma sa imi las barba.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru Raynn):

Salut. Aceste aspecte care le-ai amintit tu făceau parte din legile cerimoniale pe care le-au primit israieliţii ca popor ales a lui Dumnezeu. Aceste prevederi trebuiau respectate doar de israieliţi cât timp sau aflat sub legământul Legii Mozaice. Odată cu apariţia creştinismului, Legea Mozaică a fost înlăturată, aşa cum se spune la Romani 10:4: Cristos este sfârşitul legii. Aspectele cum ar fi tunsul, rasul sau felul de îmbrăcăminte nu au mai fost amintite în Noul Testament ca fiind necesare pentru creştini să le respecte; pe când interdicţia de a evita ocultismul Dumnezeu a reamintit-o ca fiind în continuare valabilă. Iată două exemple: 1. În 1 Corinteni 10:20 creştinilor li s-a spus: "Dimpotriva, eu zic ca ce jertfesc Neamurile jertfesc dracilor, si nu lui Dumnezeu. Si eu nu vreau ca voi sa fiti in impartasire cu dracii". 2. Faptele Apostolilor 19:19 spune ce au făcut unele persoane ce au practicat ocultismul înainte de a deveni creştini :Si unii din cei ce facusera vrajitorii si-au adus cartile si le-au ars inaintea tuturor: pretul lor s-a socotit la cincizeci de mii de arginti.

| Zeflemitoarea a răspuns:

De ce se spune,, a ghici în cafea", când trebuie doar să te uiţi la zaţ şi să înfloreşti ceva pentru proştii care ascultă?

| ΟρθόδοξηΠίστη a răspuns:

Din punctul meu de vedere, da acesta este un pacat. Toate lucrurile (sau aproape toate) care nu sunt de la sau si cu Dumnezeu sunt ispitiri si viclesuguri diavolesti. Pacatul consta in neincrederea ca Dumnezeu (si Pronia Sa) te va ajuta, iar cu timpul iti poti forma un obicei vinovat sa crezi in aceste inchipuri omenesti. Cel mai bine este sa te marturisesti duhovnicului, deoarece el srie cel mai bine.

| Raynn a răspuns:

Da, trebuie sa te spovedesti altfel dimineata urmatoare cand bei cafea o sa iti puna dumnezeu otrava de sobolani in ea.

| Anonim54321 a răspuns (pentru Raynn):

NU e frumos ca vorbesti asa despre Dumnezeu straight face

| Raynn a răspuns (pentru Anonim54321):

Daca il deranjeaza, stie unde stau.

http://i.imgur.com/yTz28.jpg

| SymphonyOfDestruction a răspuns:

Trebuie sa fi prost sa crezi in toate babele care doamne feri is vrajitoare.