| incredibilu a întrebat:

Credeti ca exista viata dupa moarte? Unii zic da altii zic ba.Va vreau parerile!

Răspuns Câştigător
| sempreinvolo30 a răspuns:

Biblia nu da de inteles ca sufletul nostru merge in iad sau rai ci ca moare
(Ezechiel 18:4) Iată că toate sufletele sunt ale mele. După cum sufletul tatălui este al meu, tot aşa şi sufletul fiului este al meu. Sufletul care păcătuieşte, acela va muri.
Avand in vedere ca noi toate sufletele pacatuim, toti murim.
Si ce se intampla practic dupa moarte?
(Eclesiastul 9:5) Fiindcă cei vii sunt conştienţi că vor muri, dar cei morţi nu sunt conştienţi de nimic şi nu mai au nicio răsplată, căci până şi amintirea li se uită.
(Eclesiastul 9:10) Tot ce găseşte mâna ta să facă fă cu toată puterea ta, căci în Şeol, locul unde te duci, nu este nici lucrare, nici plan, nici cunoştinţă, nici înţelepciune.
Cine crede in rai sau iad este pentru ca vrea sa creada in asta, este pentru ca asa le-a fost transmis de stramosii lor care la randul lor au luat informatia de la altii care de fapt nu au facut decat sa amestece invataturile bibliei ci ale filosofiei si inbataturile altor religii pagane

27 răspunsuri:
| OOOLEOOO a răspuns:

Dar tu ce crezi? Exista? Nu exista?

La final, dupa toate parerile citite...Raspunsul tau va fi cel corect.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OOOLEOOO):

Daca ar fi sa-ti d-au o nota de la 1 la 10 la acest raspuns, nota mea ar fi 10, ai dreptate, insa mie mi-a luat un an sa relizez acest lucru.

| Musique a răspuns:

Cum să mai trăiesc după ce mor? Adică, moartea e capătul vieții, de unde o altă viață?

| RAY a răspuns:

De doua lucruri sunt convins in viata asta
1 ca nu exista zeii, dumnezeu, forta, energie etc

2 ca nu exista viata de dupa moarte

de restul nu sunt convins dar de astea doua mereu am fost si mereu voi vi pana voi muri,fara moarte viata nu are sens,scop pentru mine, moartea este scopul vietii, moartea este eliberarea suferinteti vesnice, daca ai gand rational ai iubi moartea pentru ca isi ofera un scop in viata, de ea nimeni nu scap de ce sa fugi de ea sa o urasti sa crezi ca exista ceva dupa ea cand ea e sfarsitul

| anonim_4396 a răspuns (pentru RAY):

"De doua lucruri sunt convins in viata asta
1 ca nu exista zeii, dumnezeu, forta, energie etc "

De energie electrica ai auzit?
Materia doar este vibratie sau inca nu ai auzit.
La inceput a fost cuvantul(vibratia primordiala).

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Energie divina, energia e materia tu mie imi spui asta

Permite-mi sa te corectez energia se poate converti in materie, nu e materia.
e=mc2 adica energia este convertita in materie cand atinge viteza luminii la patrat

Energia e acelasi cu materia nu separat

Ei bine nu inteleg eu prea bine fizica, dar dar sunt destul ca nu exista materie electrica, insa energie da

Cu toate că cuvântul «energie», care provine de la cuvântul grecesc «energhea» – acţiune, activitate (pag. 96[7]), nu necesită eforturi mari pentru a fi înţeles, totuşi s-au comis aceste erori: „Clarificarea conceptului de energie a fost esenţială pentru ca, în 1905, Einstein să poată demonstra că energia şi masa (materia) sunt două forme ale aceluiaşi lucru" pag. 252[8]. La ce se referea A. Einstein? Ce lucru mai există în afară de materie?

http://gabarev.wordpress.com/......i-energie/

Electricitatea are masa, electroni au masa http://www.scientia.ro/forum/index.php?topic=1635.0

Energia se converteste in materie si invers cand atinge viteza luminii, dar pe asamblu e acelasi lucru o moneda cu 2 fete sa spun, dupa big bang a aparut energia care sa convertit in materie desi nu poate fi diferenta in structura ba chiar daca ai putea vedea materia inauntru ei e energie, materia e energie conservata

Intrebarea e cum a aparut energia din nimic mai ales ca ea nu poate fi creata dar exista, a cum ai spune viata nu poate exista dar exista asta e ciudat

Multumesc pentru informatii

| milan9 a răspuns:

Depinde ale cui păreri le vrei...
De exemplu Sfanta Scriptură spune că există.
Există un singur mod de a afla indubitabil: trăieşte cu adevărat o viaţă creştină pentru a fi pregătit atunci când vei trăi "proba convingerii". De recuperat atunci nu vei putea recupera nimic.

| milan9 a răspuns:

S-au strecurat mai sus si unele tendinte de manipulare a textului biblic in scop prozelitist sectant:

Spre exemplu, Eclesiastul 9, 5-6 şi Eccl 9, 10 nu sustin vreo moarte a sufletului asa cum si-ar dori nu stiu ce secta, ci ele fac parte din "punctul de vedere" UMAN, aflat în dialog şi contradicţie cu cel DIVIN.
Ca dovadă, un caz asemănător este întâlnit şi în Eclesiast 9, 2, unde se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă IDEE CONTRADICTORIE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu "punctul de vedere" divin, cel din restul Scripturii. CINE poate crede că oamenii vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare?

Va triumfa în final punctul de vedere spiritual:
"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7.

Problema survine din faptul că biblia adoptă de multe ori cu predilecţie un limbaj artistic, dificil de interpretat, înţeles de multe ori doar ţinând cont de contextul. Aceasta este explicaţia pentru existenţa celor aproape 39000 de secte!

| milan9 a răspuns:

Desigur ca exista continuarea viatii dupa sfarsitul biologic!

Imediat după despărţirea de trupul biologic, sufletul îşi continuă existenţa într-un mod care îi permite să CONŞTIENTIZEZE, să SIMTĂ, să se BUCURE sau să sufere, să POARTE DIALOGURI, îşi afirmă dorinţe sau păreri de rău:...

Luca16, 22: „Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat.
23. Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui.
24. Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti.
26. Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin.
29. Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi.

| milan9 a răspuns:

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE, pentru că "Dumnezeu A PUS ÎN INIMA LOR (ale oamenilor) şi VEŞNICIA!" Ecclesiast 3, 11:

"Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;

"Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7

„Toate le-a făcut Dumnezeu frumoase şi la timpul lor; El A PUS ÎN INIMA LOR (a tuturor) şi VEŞNICIA, dar fără ca omul să poată înţelege lucrarea pe care o face Dumnezeu, de la început până la sfârşit."- Ecc. 3, 11

"Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare pur şi simplu.

"Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

"Si precum este randuit oamenilor, o data sa moara, iar dupa aceea sa fie judecata (pentru suflet)" (Evrei 9, 27).

"Toţi trebuie să ne înfăţişăm înaintea scaunului de judecată, pentru ca fiecare să-şi primească răsplata după binele sau răul pe care-l va fi făcut pe când trăia în trup (se are in vedere aici doar sufletul)" (II Corinteni 5, 10

"Ci eu, deşi departe CU TRUPUL, însă de faţă CU DUHUL, am şi judecat, ca şi cum aş fi de faţă, pe cel ce a făcut una ca aceasta:" I Corinteni 5, 3, etc...

| sublime89 a răspuns:

Eu zic ca ba. Oamenii sunt animale mai inteligente. Doar pentru ca suntem mai inteligenti ar trebui sa avem o viata dupa moarte? Suntem 98% identici cu cimpanzeii. Ti s-ar parea plauzibil ca cimpanzeii sa aiba o viata dupa moarte? Mie nu. Asa cum nici sobolanii, viermii sau crocodilii nu au.

| Moisie a răspuns:

Da flacara dupa ce s-a stins focul ...mai este?
Sau tu nu stii ca si viata este o reactie de ardere in care se consuma oxigen si se degaja bioxid de carbon!

| fllu07 a răspuns:

Nu, nu exista.
cea mai plauzibila dovada, sau marturie este cea a celor care au inviat. Lazar, de exemplu, dupa 4 zile, era in putrefatie deja. totusi, a fost inviat si nu a relatat ca ar fi fost chinuit, sau ca ar fi trait in liniste alaturi de dumnezeu.
nu. el nu a spus nimic. Isus a asemnat moartea cu un somn. daca nu ai vise nu stii nimic. daca nu te uiti la ceas cand te trezesti, nici nu stii pe ce lume traiesti. tot asa este si moartea, NU STII NIMIC. relatarea cu lazar o gasesti in Ioan cap. 11
alte dovezi ca nu exista viata dupa moarte sunt: ezechiel 18:4, 20/ eclesiastul 9:5, 6/ Geneza 3:19 s.a.m.d

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu sigur ca exista moarte dupa viata.
Se pune?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Http://satanismul.blogspot.be/2013/08/moarte-iad-si-viata-de-apoi.html
acest ar trebui sa fie un raspuns la ceia ce cred

| contαbαndonαt a răspuns:

Indiferent de ce-ti va spune lumea, adev. e ca nu s-a intors nimeni niciodata pana acum din morti ca sa ne spuna ce se afla de dincolo de moarte.Eu as miza pe inexistenta unei alte vieti de dupa moarte, in neant, dar e doar parerea mea.

| Delmoniko a răspuns:

Ba sa-mi fie cu pardon, dar forta exista! N-ati vazut Star Wars? Si exista si energie, si magie. N-ati vazut Stapanul Inelelor? Viata dupa moarte? Asta e cel mai mare deziderat al crestinilor. Asta e cea mai mare amagire a lor. Eu sper ca toti crestinii sa se reincarneze in viermi si rame. Sa dam si noi linistiti la peste happy

Întrebări similare