Pai cam da, ca n-ar mai avea preotii slujbe si ar cauta sa devina maturatori pe strada
Nu cred. Poate ar fi chiar mai bine.
Istoria este patata de sangele varsat de catre religie.Si istoria nu este gata...
Parerea mea este ca religiile dezbina oamenii.
(eu sunt agnostic, insa nu am nimic cu cei care sunt credinciosi.Eu imi vad de treaba mea si atat.)
Exista lumi fara religie, de exemplu Norvegia.
Ti se pare Norvegia, Suedia si Finlanda ca traiesc in haos azi?
Religia este ca o inchisoare, te face sa crezi fara sa cercetezi
ca sa cercetezi iti trebuie curiozitate
daca religia n-ar exista probabbil am fi mult mai avansati (teoretic) dar poate am fi si mai inferiori fata de acum, cum exista oameni (gen ateii) care nu cred in nimic si totusi sunt oameni nu doar fizic, poate chiar mai mult decat unii crestini, oricum ceea ce zic este ca religia nu prea influenteaza personalitatea, o face dar mai putin, cand un om iese din inchisoare e aproape acelasi om, dar nu la fel ca cel din inainte, daca religia n-ar exista probabil ar exista oamenii care ne-ar conduce, omul ar distinge ce e rau si bine, inca ar exista legi si cel mai bun lucru este ca oamenii nu s-ar mai ruga (cum fac cel putin 20%) sa primeasca ceva fara sa miste un deget "Doamne da-mi sanatate" cu toate ca nu se duc la doctor etc. Deci fara credinta ar mai ramane doar faptele.
Biserica Ortodoxă, o afacere scăpată de sub controlul statului.
http://realitatea.mobi/726830
Si bine inteles unul din razboaie din multe altele care s-au dus datorita religiei.
1 Războiul de Treizeci de Ani
Perioadă: 1618-1648
Loc :Europa, Germania de astǎzi.
RezultatPacea Westfalică
Pagina wikipedia: http://ro.m.wikipedia.org/wiki/R%C4%83zboiul_de_Treizeci_de_Ani
Tu crezi ca majoritati i pasa de religie? la om i frica de lege, rusine si da avem mustrare de constinta, ratiune etc eu cred ca fara religie ar fi o lume pasnica
Nu ştiu. Dar în Evul Mediu cert e că ar fi fost haos. Chiar dacă pare că religia a provocat războaiele cele mai sângeroase din istorie, cu siguranţă nu e aşa. Interesele au fost mereu economice, ascunse în spatele unor motive mai "nobile" *cică*, adică lupta pentru cedinţă şi alea, alea.
Desigur, religia a vărsat mult sânge. *vezi persecutările creştinilor, păgânilor, terorismul islamic*
Dar religia a fost o rază de lumină într-o epocă a întunericului.
În ziua de astăzi chiar nu ştiu.
în Suedia sunt protestanţi. Li se plătesc călătorii în ţările protestante copiilor, ca să înveţe tot felul de chestii despre religie.
Cred absolut ca ar fi. Si asa e cam haos, dapoi daca nu ar fi? Tu nu vezi in jurul tau? nu vezi ce si cum sunt oamenii? Unde traiesti? Esti extraterestru? Nu e evidenta treaba? pentru cei care traiesc pe pamant si nu izolati in paduri sau mai stiu eu unde, desigur
Deci religia ii tine in frau pe oameni? Daca aceasta n-ar exista, nu am mai putea face diferenta dintre bine si rau?
Stii de unde stiu? Am o chestie foarte rara, care greu se gasesc, si se numeste creier, cunostinta. Ai auzit de asa ceva? Tu habar nu ai ce inseamna a fi preot? Mai, atata nu stii?! Tu pe ce lume traiesti? Exista si sfantul internet, nici pe ala nu l-ai consultat? Esti lenios sau ce D-zeu te apuca? Deci nu pot sa cred ce comentariu... ai facut. Chiar asa ignorant esti?! :O
Vai,ce sa spun.Ca esti tu mai destept.Se vede ca nici tu nu-ti folosesti creierul.
adolfhitlers întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: