Magia face parte din vrajitorie.
Vrajitorie= a vraji, a minti.
Dacă cineva se duce la cei ce cheamă pe morţi şi la ghicitori, ca să curvească după ei, Îmi voi întoarce faţa împotriva omului aceluia şi-l voi nimici din mijlocul poporului lui. (Levitic 20:6)
D-zeu e magie, iar oamenii trebuie sa aleaga magia corecta(alba sau neagra).Hai sa lasam prostiile, nu exista cele doua mentionate de tine mai sus.
Paai eu cred ca orice lucru care te aduce mai aproape de Dumnezeu e bun
Te aduce magia mai aproape de Dumnezeu?
NU.
Totusi poti folosi magia si in scopuri bune... Tot in biblie scrie sa facem fapte bune, nu? Hmm... si nu inteleg faza cu iadul.
Adica Dumnezeu iubeste oamenii mai mult decat iubim noi si daca facem fapte rele ne trimite in iad?
Pot da exemplu de un paradox aici:
-un om nu si-ar trimite un seaman pe care il iubeste in astfel de chinuri iar Dumnezeu care ne iubeste cel mai mult ar face-o?!
Adica dragostea unui om e mai mare decat a lui Dumnezeu? Nu prea are sens.
Nunu, nu te confunda.
Un tata i-si tine copilul de maini in timp ce dentistul ii plombeaza maseaua, copilul plange si il implora prin priviri pe tatal sau sa-l lase sa fuga, dar el continua sa-l tine.
Acel tata avea dragoste fata de fiul sau sau nu?
Avea, deoarece durerea cauzata de dentist tinea mult mai putin decat durerea unei carii. Asta mi-e raspunsul la paradoxul tau
Si la faza cu iadul, daca tu ai avea un iubit/o iubita si el/ea s-ar duce cu altcineva, ce ai face?
Nimic! Daca acea persoana nu vrea sa fie cu tine nu o poti forta sa fie deoarece aia nu e mai dragoste ci egoism.
Daca inca ai mai iubi acea persoana nu ai incerca sa o pedepsesti.
Apropo despre chestia cu tatal, e total diferit fiindca tatal sau stie ca dupa vizita la dentist copilul se va simti mai bine, in timp ce Dumnezeu care trimite oamenii in iad stie ca nu îi ajuta la nimic fiindca orice ar face nu mai pot iesi de acolo...
Un tata, oricat de drept ar fi ( ma refer la persoanele normale din punct de vedere psihic) nu si-ar trimite fiul intr-o astfel de chestie oricat de mare ar fi greseala acestuia...
La aceasta chestie ceiteste faza cu iubitul/iubita
D-zeu nu trimite oamenii in iad, ei insisi vor ca sa mearga acolo.
Daca eu iubesc pe Y, nu ma voi duce la X ci la Y, X nu ma poate opri sa ma duc la Y
Hmm...de exemplu fiecare religie pretinde ca e adevarata.
Daca se naste o persoana la care parintii nu slujesc credinta cea adevarata ci alta credinta.
Daca acea persoana nua re nici-o data posibilitatea de a ajunge la credinta adevarata atunci va merge in iad, nu?
Asa spune biblia ca cei ce nu slujesc credinta adevarata vor fi pedepsiti.
E corect?
Dar de exemplu un bebelus avortat din punctul de vedere al cultului crestin copii ce nu sunt botezati vor ajunge in iad in cauza pacatului stramosesc.
Adica un 'bebe' ajunge in iad. Asta e corect? Nu mi se pare...
Toti copii pana la 11 ani ajung in rai, scrie in biblie.
Toti oamenii vor avea sansa sa auda de Dumnezeu, pana si triburile izolate dinn africa.
La ce te referi prin asta?
Magia nu e religie, e stiinta.
Magia nu are culoare, este doar o putere si depinde numai in ce scopuri folosesti aceasta putere. La urma urmei si Dumnezeu foloseste magie, dar si deavolul fiecare cu scopuri diferite.
Neimaginabil in biblie scrie ca la nastere orice om primeste 'pacatul stramosesc'
In unele randuieli se mai zice si ca dupa botez copilul nu mai face pacate pana la 7 ani.
Am citit dintr-o biblie ortodoxa si una baptista si se preciza acest lucru...
Daca nu ma crezi poti cauta.
Tu despre ce religie vorbesti? Nu am auzit nici-o data despre chestia cu 11 ani.
Oricum vad ca nu te pot convinge.
Nu stiu de ce sunt pasionat de magie... dar... asta e.
Heh toata lumea e, adevarul e ca pana si Isus zice, cu un graunte de credinta poti muta muntii.
Din cate observ esti foarte credincios.
Bravo tie!
Ce chestie...si eu nici nu ma consider crestin...
Dar iti pot spune cea mai frumoasa magie:
Dragostea
E simplu, in Biblie scrie clar, magia este o putere data de Diavol, de aceea in perioada de dinainte de Hristos, la evrei vrajitorii erau alungati din cetati. omorati.etc, ca si in Evul Mediu.si asa mai departe