| cdl42002 a întrebat:

Credeți că masturbarea e un păcat?

41 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns (pentru r3r3r3r3r3r3):

Parerea mea e ca ar trebui sa discuti pe tema asta cu un psihiatru. Nu e o jignire.

| cdl42002 explică (pentru doctorandus):

Pff. terminați odată

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns (pentru doctorandus):

Pe unii nu ii face sa se simta deprimati pentru ca ei sunt deja obisnuiti cu pacatul. Chiar daca nu e o jignire, e un fel de a spune ca esti mai destept ca mine sau mai presus de mine. De ce sa vorbesc cu un psihiatru? Ca sa ma convinga ca gresesc? Eu stiu ce spun si cred, gandeste-te cati si-au propus si cati au reusit sa renunte la aceasta pofta a firii pamantesti? Cei ce au reusit sunt niste adevarati luptatori fiindca si-au invins cel mai mare dusman - firea pamanteasca.

Scuze, dar conceptia pe care o expui este vecina cu delirul mistic. E ca si cum ai zice ca renunti definitiv la mancare pentru a invinge firea pamanteasca. Si nu esti coerent: ba e pacat, ba nu e pacat, ba nu stii.

| doctorandus a răspuns (pentru LOVW):

Mai crestini si mai de dreapta ca Dobson sunt doar membrii Klu-Klux-Klan.

E o diferenta intre exemplul tau si m*sturbare: A manca este o necesitate, o nevoie insa masturbarea nu e o nevoie pentru ca poti trai si fara ea, in schimb nu poti trai fara sa mananci.

Sexul/masturbarea sunt nevoi biologice. Ca unii pot sa si le reprime nu inseamna ca aceasta reprimare ar fi naturala si nici sanatoasa nu e. Nu cred ca Dumnezeu te-a inzestrat cu organe sexuale pentru a te comporta ca un castrat.

| Donsavas a răspuns:

E păcat sa devii obsedat sexual si sa abuzezi de ea. De ce? Iti epuizezi organismul care are nevoie de resurse. Da, deci e păcat.

| doctorandus a răspuns:

151 mg proteine, astea-s resurse? 1 gram de paine contine mai multe proteine decat atata.

Dumnezeu ne-a inzestrat cu organe genitale ca sa ne reproducem. Iar m*sturbarea nu va intra niciodata in categoria nevoi. Cei care nu pot trai fara m*sturbare sunt dependenti de ea iar asta e alta poveste.

Medicii si psihologii considera in mod consensual ca vorbesti prostii. Diagnosticul "dependenta de m." nu exista. Adica nu exista in DSM-5 si ICD-10.

Întrebări similare