La fel ca si scoala, bucataria, etc. Bine inteles ca toate pot lua o turnura demonica daca il adaugi si pe dracu in "afacere".
Poate nu stii anumite lucruri asa ca nici o asemanare intre cele 2 domenii nu poti face. Sau faceai referire la altceva?
Poftim? Eu ziceam ca nu inteleg de ce ar crede cineva ca medicina e demonică. Însuși Sfantul Luca Evanghelistul a fost medic + multi alti sfinti ca de exemplu Sfintii Cosma si Pantelimon. Cum poate cineva sa creada ca medicina e demonica cand de fapt este o actiune de milostenie crestina fata de aproapele tau? Insusi Hristos a dat pildă în Biblie cu un samaritean care a ingrijit un om batut. Si aia tot medicina a fost in esenta. De aia am zis "nu vad de ce cineva ar crede asa ceva". Tu ce ai crezut ca am zis?
Nu eram sigura. In fine, fiecare poate da argumente. N-are rost sa ma cert aici pe o idee.
Nicidecum.
Doar daca nu e demon cel la care se ploconesc toti. Nu uita ca fiul sau prea iubit era si vindecator.
Medicina e un lucru bun care se bazeaza pe stiinta, pe cercetare, nu pe fantezie. Pe fantezie sunt povestile cu spiridusi care nu ajuta la nimic.
Ce iluzii....medicina e o inventie partial buna, partial proasta.E intr-adevar o stiinta, singurele fantezii le au naivii care cred in tratamentele cu efecte secundare.
Macar medicina e ceva ce poti folosi si care se perfectioneaza in timp fata de niste povesti false pe care daca le citesti si inainte si cand esti bolnav nu iti ajuta absolut cu nimic. Daca ai o infectie bacteriana si in loc de antibiotice citesti cateva povesti primitive si te rogi la un spiridus inventat inexistent ai sanse mari sa ii parasesti pe cei dragi definitiv si sa ajungi o amintire. Sunt si medicamente fara valoare facute ca sa faca bani cu ele si care in loc sa te ajute iti fac rau. Asa e si cu povestile fanteziste si rugaciunile la spiridusi, care nu te ajuta cu nimic, in schimb iti mananca banii si timpul degeaba. Cand omul nu stie cum sta treaba se inseala si cu medicamentele inutile si daunatoare si cu fanteziile primitive cu spiridusi.
Puterea mintii e mare. Oricum, toti suntem muritori, normal mori de la o boala. Sau preferi sa mori altfel?
Prefer sa mor cand boala e incurabila, nu cand ignor un tratament eficient existent la boala mea. Puterea mintii e mare, dar in stiinta, nu in basme si fantezii primitive. E normal ca cei care traiesc din propagarea povestilor fanteziste sa se laude ca sunt puternici, ca vindeca cu puterea mintii, ca au legatura cu spiridusul Dz, ca cunosc viitorul si alte lucruri inventate care le aduc bani si putere. Daca Puterea vindecatoare a mintii era reala, nu mai vedeai urma de spital sau de doctor, ca se vindecau toti cu puterea mintii, mai ales ca avem asa de multe minti luminate in povesti fanteziste de facut bani pe seama credulilor care nu sunt deloc putini.
Nu-mi rastalmaci vorbele. Nu cred in spiridusi. Apai, daca nici in puterea mintii nu crezi vorbim degeaba. Seara buna.
Ma refer la credinta in Dz, ca acela e spiridusul sef. Puterea mintii e stiinta nu fanteziile cu vindecari miraculoase si alte minciunele de facut bani, ca nu se poate trata nimeni cu "puterea mintii". Daca ai o infectie cu bacterii, poti sa te rogi la toti spiridusii, pot sa vina toti cei cu mintea puternica, ca tot un antibiotic e solutia si exemple sunt multe. Puterea vindecatoare a mintii e in fapt puterea de facut bani a minciunii pe seama omului aflat in nevoie, nu e ceva serios. Stiinta e puterea mintii. Cu stiinta faci treaba buna, nu cu povesti primitive mincinoase.
Fals, stiinta poate face mult rau.
Da,dar drumul catre iad e pavat cu bune intentii. In numele refacerii e distrusa sanatatea cu medicamente cu efecte secundare, radiatii, agresiuni si invaziuni. Practic se afirma ca se vrea refacere dar se ofera distrugere. Asta nu e inselatorie? Sunt produse prin farmacii care fac exceptie de la regula, dar regula de aur in medicina e agresiune, invadarea etc.
Inselatoria, agresiunea si invadarea sunt apanajul demonilor.
"drumul catre iad e pavat cu bune intentii." Cu rele intenții(egoism, mândrie) poate ai vrut să spui.
Dacă radiațiile folosite în medicină și pastilele crezi că sunt rele, să nu vorbești cu un om care tocmai ce a scăpat de cancer, poate-ți dă și una-n cap...
Poate sa se duca dracu cu tot cu datul lui in cap.
Eu am o teorie pe care mi-o menţin: consider ca aproape toate bolile psihice sunt cauzate de demoni. Poate pentru mulţi o să sune o prostie dar după ce am citit Biblia şi am văzut cum se manifestă demonizaţii, comparând apoi cu cazuri din zilele noastre, simptomele sunt aceleaşi.
Demonii pot modifica procesele corticale fundamentale.
De exemplu, eu cred despre renumita depresie că e cauzată de îndepărtarea omului de Dumnezeu, care e sursa vieţii şi lumina care ar trebuie să lumineze şi să menţină viu orice suflet omenesc:
"Deci iarăşi le-a vorbit Iisus zicând: Eu sunt Lumina lumii; cel ce Îmi urmează Mie nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii." - Ioan 8:12
Da, înţeleg că nu omul alege să sufere de depresie dar omul alege conştient şi din cauza influenţelor negative din jur, să se îndepărteze de Dumnezeu.
Despre schizofrenie la fel: consider că acele voci pe care le aud schizofrenicii sunt voci de demoni. Chiar şi compozitorul unei trupe rock, nu-i mai ştiu exact numele, declara acum ceva timp într-un interviu că atunci când compune piese aude vocea unui demon care îi dictează ce şi cum să scrie.
Psihopatia la fel. Se ştie că psihopaţii nu au sentimente şi emoţii, nu-s capabili să iubească iar despre Dumnezeu se spune că eşte Dragoste. Deci psihopaţii nu au nici un strop de divinitate în ei, sunt precum nişte borcane goale.
Eu cred ca nu exista boli psihice, sunt doar niste inventii.
O boala de orice fel nu poate fi cauzata de demoni. Boala e ceva rau dar normal. Cum altfel ar muri un organism daca nu din cauza unei boli?
JesterRO întreabă:
marcel_5462 întreabă:
kaynmaincallme întreabă: