| AvalohAlyn a întrebat:

Credeți că moartea e un somn veșnic sau o continuare a conștienței eului în alta dimensiune? Si cum faceți să vă mai stingeți din focul fricii de moarte?

6 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Moartea e sfârșitul viețuitoarei. Viețuitoarea e o forma de existenta a materiei. Materia e variabila în timp. Viețuitoarele au durata de viata limitata genetic și de condițiile de mediu. De aceea durata de viata a viețuitoarelor este finita. Nu exista conștiințe, suflete și duhuri în afara materiei sau în alte dimensiuni care sa conducă viețuitoarele. De aceea dupa moarte nu mai este nimic legat de viețuitoarea care a murit. Daca ar exista în alta dimensiune sau în afara materiei din care e făcută viețuitoarea un suflet, atunci viețuitoarea nu și-ar pierde memoria in accidente, la ingerarea de substanțe chimice sau în cazul bolilor. Viețuitoarele sunt conduse de creier, nu de spirite suflete sau spiriduși din alte dimensiuni. Astea sunt fantezii. De aceea dupa moarte si înainte de moarte nu mai e nimic legat de viețuitoarea respectiva.

| Werrich a răspuns:

Lord Krishna in Bhagavad Gita:
"Căci moartea este sigură pentru ceea ce s-a născut, iar pentru cel mort nașterea este sigură. Prin urmare, nu vă întristați pentru ceea ce este inevitabil."

| DonEduardo a răspuns:

Eu cred ca aceasta constiinta se reincarneaza pana invata lectia iubirii, apoi se duce intr-o alta dimensiune.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asta e:
Eclesiastul 9: 5-6, 10. "Cei vii, în adevăr, măcar știu că vor muri; dar cei morți nu știu nimic, și nu mai au nici o răsplată, fiindcă până și pomenirea li se uită. Și dragostea lor, și ura lor, și pizma lor, de mult au și pierit, și niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare. Tot ce găsește mâna ta să facă, fă cu toată puterea ta! Căci, în locuința morților, în care mergi, nu mai este nici lucrare, nici chibzuială, nici știință, nici înțelepciune!"

| TheStrategist a răspuns:

Probabil este continuarea conștiinței într-o altă dimensiune, o să aflăm după ce murim care e adevărul.

| Theologos a răspuns:

Ce este moartea este un lucru cunoscut pentru cine a studiat pe Sfinții Părinți. Vezi o mică sinteză aici: https://www.chilieathonita.ro/2021/06/23/viata-vesnica-etape/. Nu trebuie să ne fie frică de moarte ci, din contră, trebuie să ne pregătim pentru ea. Ajută mult și cunoștințele de aici: https://www.chilieathonita.ro/2021/06/20/moartea-lipsa-de-intelegere/ legate despre dimensiunea existențială a morții.