| BobTheCat a întrebat:

Credeti ca parintii ar trebui sa isi oblige copiii sa mearga la biserica? De ce?

Răspuns Câştigător
| pacatosulBogdan a răspuns:

Cum sa-i oblige? Sa-i ia cu arcanul la biserica? Este absurd! Niciodata n-a spus Hristos: "Sunteti obligati sa veniti dupa Mine!" De fapt, El a spus: "Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie." -Matei 16:24
Daca-i rapesti unui om libertatea de constiinta, ii rapesti si resposabilitatea. Nu cred ca cineva vrea sa fim manati de la spate sau sa fim indoctrinati religios, fiindca avem atatea exemple negative in lume de gesturi violente provenite din indoctrinarea religioasa.

37 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Educatia copilului incepe acasa, inca de cand este in fasa, tot de atunci se incepe eductia copilului, invatandu-l sa vorbeasca, sa aiba bun simt si respect, sa i se explice ce este bine si ce este rau iar daca exista credinta religioasa in casa si aceea se invata tot de timpuriu.
Daca tu ca parinte nu ai fost capabil sa-i insufli copilului religia in care crezi, nu ai de ce sa-ti obligi copilul, sa te urmeze intr-o doctrina in care el nu crede.

| R?zv?nyk? a răspuns (pentru Violleta2022):

Pai nici nu ar avea rost sa creada in ceva de genu' laughing

| CIVIC1 a răspuns (pentru R?zv?nyk?):

Dumneata raspunzi ironic ca un copil, viitor adult nu trebuie sa creada in valori precum: adevarul, empatia, respectul fata de semeni, curajul, deschiderea, sinceritatea, seriozitate si ura fata de ipocrizie, etc?
Probabil te caracterizeaza anumite din cele de mai sus dar nu in sens pozitiv. Alfel ce ar putea intelege cititorul din raspunsul dvs. superficial?
Cu stima.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal ca nu.
Uite putin aici la ce raspunsuri sunt la aria religie.
Toti se cred mari credinciosi si ca religia lor e cea adevarata doar ca asa au fost invatati de mici.

Cine vrea sa descoere religia si sa faca partea din ea ar trebui sa aiba discernamant si sa fie cu adevarat o alegere nu o mostenire.

| CIVIC1 a răspuns (pentru suntserios):

Scrii:,,Cine vrea sa descoere religia si sa faca partea din ea ar trebui sa aiba discernamant si sa fie cu adevarat o alegere nu o mostenire."
Aceasta descoperire la care faci referire necesita curaj, dragoste fata de adevar, ura fata de ipocrizie.
Odata ce noul adult va descoperi Adevarul va fi vai de relatia lui cu ipocritii din jurul lui, unii fiindu-i chiar rude foarte apropiate, ipocriti, iubitori de traditii, superficiali, puturosi, ignoranti si respingatori ai Adevarului.
Atfel spus cel ce cauta Adevarul va gasi dusmani in

| suntserios a răspuns (pentru CIVIC1):

M-ai lasat in suspans.
Termina fraza.

PS. vezi ca substantivele comune nu se scriu cu litera mare in mijlocul propozitiei.

,,veti fi urati pentru numele meu.,, spune Jeshua, adica daca o sa cautati Adevarul va veti creea dusmani chiar si in propria familie, intrucat e imposibil ca in orice familie sa nu existe ignoranti puturosi aroganti, atotsuficienti, nebuni psihologic ce se cred drepti in ochii lor, etc. adica oameni, dusmani ai Adevarului

Alfel spus,, credeti ca am venit sa duc pace? Nu pace ci sabia...,

Nici tu nu prea cred că înțelegi ce scrii. E drept?

Eu inteleg ce scriu, ca emitator de mesaj.
Insa receptorul trebuie sa detina suficiente cunostinte petru a descifra mesajul.
Deci orice trimitere la Adevarul Biblic poate fi verificata imediat online.
Mesajele pe care la dau au intentia de a respecta Adevarul Biblic, si sunt rezultatul unor convingeri obiective formate in multi ani.
Da nu intelegeti mesajele scrise cu subiect si predicat e responsabilitatea dvs.
Daca nu ati inteles ceva nu stricati reputatia ci manifestati respect si o sa primiti respect, cel putin ma refer la mine.

Oi fi eu analfabet funcțional cum mă faci tu. Da măcar nu scriu substantive comune cu litera mare in mijlocul frazei sa para că sunt inteligent. Hahaha.

Dumneata te faci singur
, analfabet functional,,
Eu nu am avut intentia sa spun si nu am spus-o.
Daca nu intelegi mesaje cu subiect si predicat e raspunderea ta.
Cat priveste ironia afisata cu
ha, ha, ha,, nu e scopul meu sa te reeduc si sa te conving sa ai respect fsta de ceilalti.
Cat priveste litera mare folosita in propozitie pentru cuvantul Adevar, si care te deranjeaza, precizez ca nu fac referire la Adevarul comun, de gasca, bascalie la care probabil te gandesti tu.
E vorba despre Adevarul facut cunoscut de catre Creator oamenilor. Acel Adevar despre care scrie in Biblie comparat cu diamantele si despre se spune:,, nu dati margaritarele la porci, csci acestia le vor amesteca cu noroiul si apoi se vor intoarce sa va atace"
Acum iti spun clar, ca pentru copii, ca prin citatul de mai sus nu m-am referit la cineva anume, nici la tine.
Cine se simte vizat de Cuvintele Scripturii sa-si analizeze constiinta lui nu pe a mea, asta e o dovsda dw respect, insa doar daca stie ce a ala respect.

Sunteți asa drăgălași ăștia care vorbiți doar din citate de prin niste carti. E așa că și cum, nu știu cum să zic, că ai cum nu ai fi in stare sa gândești singur. Hahaha.

Eu gandesc singur dar suntem in domenoul discutiilor spirituale unde avem putine informatii valide si confirmabile in practica.

Si observ din nou ironia dvs. cu,,ha,ha, ha,, fata de subiectul de fata foarte serios.
Consider acest,, ha, ha, ha,, ca o lipsa de respect, ca urmare nu pot continua discutiile cu dvs.
Sa fiti sanatos. Punct

Subiect serios?
Hahahaha.

Vorbim de povesti cu spiriduși prietene.

Eu nu sunt prieten cu dvs!

Ar trebui. Ar trebui sa îți iubești aproapele.

Hahahaha

Iubirea de aproapele e un comportament ce trebuie manifestat in conditii de suferinta, cand e necesar sorijinul si ajtorul pe cand prietenia e cu totul altceva si e ghidata frecvent de proverbul,, cine se aseamana se aduna, ceea ce nu e cazul in situatia de fata.

Auzi, da tu până la urmă ce vrei? Doar sa faci propaganda religioasă sau ai vreun scop?

| Hyperion7 a răspuns:

Eu zic că da,vor veni vremuri și mai grele decât sunt acum,iar dacă nu vor fi pregătiți pentru vremurile de pe urma,ce rost mai are să existe? Desfrânați,bețivi, fumători exista de când lumea,nu cred că mai e necesara o generație.
Plus că,mai bine sa crezi in Dumnezeu și să fii cu inima împăcată, decât să zici că nu există și să regreți când îi vei vedea măreția.
Acum na, asta e viziunea mea, iar faptul că trebuie să alegi daca vrei sau nu să te alături lui Dumnezeu, mi se pare greșit.Pana la urmă,cu voia lui, acel copil exista.L-au făcut părinții, da, dar daca nu era voia lui, era 0!
Ca sa nu zici că vorbesc de pe pereți, cazul lui Marilu (nu știu dacă o știi), a făcut tot ce a fost omenesc să facă copii și în ciuda tuturor eforturilor, nu s-a materializat nimic.
Așa că ar trebui sa fim mai umili și mai smeriți unii față de alții, pentru că vremurile sunt grele, iar lipsa lui Dumnezeu ne va omorî de-a dreptul.

| LisaJulie a răspuns:

Poate ca ar trebui sa îi incurajareze în loc sa meargă la discotecă sau în cluburi

| CIVIC1 a răspuns (pentru LisaJulie):

Pate nu discoteca si cluburle sunt rele in sine ci anturajul uman din si catre acestea.
Cu stima.

| KovacsB a răspuns:

Doar aia tampiti si vor obtine copii la fel ca ei.

| EestiSodalane a răspuns:

Depinde ce înțelegi prin "obligă". Consider că părinții creștini trebuie să-și ducă copiii la biserică, dar dacă copiii refuză sau se scârbesc consider că nu e deloc util să-i forțezi pentru că o să ramana cu ura asta față de biserică pe viață.

| CIVIC1 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Un copil dac e sanatos psihic, cum sunt majoritatea, in urma educatiei nu va manifesta respingere fata de Adevar.
Insa exista mari,, sanse" ca acel copil, inteligent fiind, dus la biserica de catre parinti ignoranti, ipocriti, uratori de adevar, sa respinga, sa desconsidere, comportamente precum: pupatul moastelor, inchinarea la morti, inchinarea la icoane, inchinarea la sfinti, respectarea traditiilor irationale, etc. pe fondul identificarii ipocriziei celor ce,, invata" pe ceilalti aceste murdarii ca fiind adevaruri si sa descopere aceste lucruri ca fiind,, curat, murdare" cum a spus Caragiale.

| EestiSodalane a răspuns (pentru CIVIC1):

Orice copil poate sa respinga orice adevar dacă acel adevar este impus cu forța. Acest lucru este bine cunoscut în psihologie. Orice om reacționează împotriva oricărui adevăr dacă își simte încălcată libertatea individuală. De asta am zis că nu e sănătos ca părinții să-și forțeze copilul să meargă la biserică pentru că așa n-o să fie o experiență plăcută pentru el ci dimpotrivă, o să fie o experiență neplăcută.

| CIVIC1 a răspuns (pentru EestiSodalane):

Scriam anterior dedlre capacitatea parintilor de a i face cunoscut copilului Adevarul, dar cu iubire si incredere.
, Adevarul,, impus violent prin sanctiuni asupra unui copil e un comportament cel putin anticrestin si mai mult.
Dar cand parintii sunt ei educati si le place Adevarul vor manifesta dragoste neconditionata, sprijin si empatie fata de copil.
Daca in aceste conditii copilul inca e reticent fata de adevar e ceva in neregula cu comportamentul parintilor, al scolii, anturajului, religiei.

| T0Teu a răspuns:

Daca parintii nu te indeamna sa faci ceva bun si te lasa de capul tau vei ajunge rau.

| CIVIC1 a răspuns (pentru T0Teu):

E mai mult. E vorba despre educatia copilului, viitor adult, despre ce inseamna a face,, lucruri bune".
Lucrurile bune sunt,, perfecte" cand vin din convingeri morale, dorinta de adevar, empatie autentica, respect autentic fata de semeni.
Cu stima.

| CIVIC1 a răspuns:

Nu categoric.
Parintii, daca isi iubesc cu adevarat copii si daca nu sunt parinti ignoranti, lasi si puturosi vor citi ei inainte Cuvantul Creatorului din Biblie, vor cauta sa-l inteleaga si apoi ilvor explica in Adevar copiilor, oferindu-le dreptul lor de a fi liberi conform Cuvantului,, Veti cunoaste Adevarul si acesta va va face liberi".

| R?zv?nyk? a răspuns:

Nu, nu exista niciun motiv logic sau rational pentru care ar trebui sa-ti duci copilul intr-un lacas de cult, deoarece pur si simplu nu are sens. Mai bine l-ai indruma pe copil sa invete stiinta..biologie, chimie, logica, informatica, alea alea...altfel, va ajunge un habotnic

| CIVIC1 a răspuns (pentru R?zv?nyk?):

Si despre Adevar, lucruri morale, respect fata de semeni, ura fata de ipocrizie cine il va invata, constientiza pe copil, viitorul adult inteligent dar ratacit spiritual?
Ca destepti vad multi in jurul meu dar si multi dintre ei sunt ipocriti.
De ce inteligenta si ipocrizia meg deseori mana in mana in personalitatea umana?
Tocmai pentru ca cei ce au fost,, responsbili" de educatia copilului, a viitorului adult au fost interesati doar la nivel material de,, cunoastere".

| Rafayel a răspuns:

De ce sa-i oblige? Este decizia lor daca acestia dorescs a mearga sau nu.

| CIVIC1 a răspuns (pentru Rafayel):

Si de asemenea responsabilitatea lor fat de educatia morala, dragostea fata de adevar, curaj, empatie, respect fata de semeni, valori ce trebuie imprimate in caracterul copilului, viitor adult.
Cu stima.

| CIVIC1 a răspuns (pentru IlincaForever):

Scrii:,,absolut"
Cum poate un parinte sa spuna,, imi iubesc copii" dar incalc legile Creatorului?
Un parinte care este ignorant, puturos, ipocrit si nu doreste sa citeasca si sa inteleaga in Adevar Cuvantul Creatorului din Biblie nu va sti sa-si educe copii in Adevar si ii va face victime prin aceasta atitudine a sa fata de ei.
Un parinte puturos, ignorant, ipocrit isi va lasa copii spre,, educatie,, doctrinelor, ideologiilor si traditiilor ce stau la baza multor religii,, crestine" si care numai Cuvantul si Legea Creatorului nu o va respecta.
Acum, porunca a II -a a creatorului spune,, voi pedepsi nelegiurea parintilor in copii pana la a III-a si a IV generatie si voi binecuvanta pe cei ce respecta legile mele pna la a mia generatie".
De aceea e foarte mare responsabilitatea parintilor iar acestia trebuie sa aiba curaj si atractie fat de Adevar calitati ce trebuie insuflate copiilor, daca ii iubesc cu adevart si nu sunt parinti ipocriti.

| mcmxl a răspuns:

Pe mine ma batea mama sa merg la biserica si la ore de catehism si acum am aversiune fata de biserica relatia mea cu dumnezeu e doar a mea si nu tine de o biserica!