| Arcadianul a întrebat:

Credeti ca practicand asemenea injosiri, YAHWE vă indeplineste dorințele!? http://www.youtube.com/watch?v=7R9Ju5xynE4

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Oamenii aceia nici macar nu se inchina la Yahwe sau Iehova, ba din contra daca ii intrebi ei nu il recunosc ca Dumnezeu. Apoi Iehova nu cere nici unde in Biblie o astfel de inchinare. Exod20:4,5

| Mădă0611 a răspuns:

@fllu07 "Iehova nu cere asa ceva. din contra.
oamenii saracii sunt dusi de nas ca mielul la taiere." laughing ca pocaitii nu asa fac, de asta "isi ajuta aproapele" cu bunuri sau bani, de fapt cumpara "sufletul" celor saraci.

| Arcadianul explică (pentru Mădă0611):

Cei care-i duc de nas, au si interes sa faca acest lucru. Acesti pastori, predicatori sau cum se mai autointituleaza,, fac școală'' de persuasiune, pentru ai putea indobitocii pe berbecii si oitele din turma.

| fllu07 a răspuns:

Este evident ca NU. Iehova nu cere asa ceva. din contra.
oamenii saracii sunt dusi de nas ca mielul la taiere. intr-adevar sunt asemenea oamenilor din vremea lui Isus: jupuiti si aruncati incoace si in colo ca niste oi fara pastor. preotii de azi, cand se uita la ei, nu vad oameni, suflete, cu necesitati, vad doar niste saculeti pe care apare semnul de la euro si dolar. ca in tom si jerry.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

AUZI, DE FAPT VEZI, TU DE CE IL BAGI PE YAHVE peste tot si in toate mojiciile _? De aceea ca nu-l cunosti. Eu nu vreau sa te superi, dar daca ai vrea il poti cauta. Nu stiu cum gasesti clipurile astea, eu sunt cam innapoiata, nu stiu unde sa le caut, si cum sa le introduc, sa fie de marturie, pentru multi. Desigur sa-ti raspund la intrebare. Oameniii saracii sunt tinuti in intuneric spiritual, de popii care fac o multime de bani de pe seama lor si traiesc in lux nerusinat. Dar vremea lor este spre sfarsit. NICIDECUM NU FAC CEEA CE VREA dUMNEZEU. Dar vreau sa te intreb ceva : daca tu nu crezi ca BIBLIA este o carte inspirata de Dumnezeu, tu ce carte de referinta ai pentru religia care o practici? Nu te supara, doar conversam, nu trebuie sa ne si lovim.

| Arcadianul explică (pentru PorumbRodica1965):

Păi,ce sa-l caut,că este descris cu lux de amanunte in mitologia biblică!
Orice om cu capul pe umeri stie ca YAHWE este Dumnezeul iudeo-crestin,denumit si Dumnezeul ostirilor care face dreptate prin pruncucideri,crime in masa si alte aberatii inventate de jidanii salbatici!
Apropo',după mintea ta,,strălucită'' crezi cu tarie ca Divinitatea universului are nevoie pentru a fi recunoscut de vreo religie,dogma,secta, adunare sau alte bazaconii inventate DE OM? Sustin (si nu numai eu) că numai folosind corect rațiunea, omul poate ajunge la o apropiere de Divin fiind capabil să treacă dincolo de orice dogma religioasa! TU crezi ca Divinitatea exista datorita religiilor? daca s-ar desfiinta absolut orice religie, Divinitatea tot va exista, fiindca este eterna, nicidecum un imbatranit de zile cu plete albe cum il descrie biblia destul de clar in Daniel.

| PorumbRodica1965 a răspuns (pentru Arcadianul):

(Te rog sa nu fii prea dur, ca-mi creezi stres, stii cum e cu babele). Dar chiar asa om cu capul pe umeri stie ca yahve este Dumnezeul adevarat, creator al intregului univers, dar cei care nu au capul pe umeri, ii ploua in gat, si stii tu apa spala totul, si nu raman cu nimic, saracutii, dar sunt si ei semenii nostri, si ar trebui sa vrem ceea ce este bine pentru ei, nu? Apoi dragule, eu nu zic ca am o minte stralucita, dar mi-e suficienta si atat, multumesc lui Dumnezeu si pentru atat, ce sa facem nu putem fi toti la fel, stii tu ca vasele, unele mai bune, altele mai slabe, ce sa facem. Dar cred, ca, daca, credem ca yahve este Dumnezeul adevarat, el a avut un scop cu omul si cu pamantul, si dorinta lui a fost si este, ca omul sa traiasca vesnic pe pamant, dar sa stie omul, ca, viata lui apartine de cel ce i-a dat-o, si nu de el insasi, nu? Atunci noi care nu suntem stapani pe viata noastra, nu putem sa ne adaugam un cm. la inaltimea noastra, nici o zi la viata noastra, nu putem opri moartea, atunci ceea ce suntem, se vede. Deci nu este dreptul nostru sa-l judecam pe Dumnezeu, pentru ceea ce a facut, si de ce a facut asa, cu oamenii care s-au dezis de el. Desigur Biblia este o carte inspirata de Dumnezeu, este o carte de profetii, oamenii, nu au scris ceea ce au vrut ei, este folosita metafora, stilistica, Biblia se studiaza, adica citire + aprofundare +argumente, pentru a fi inteles ceea ce ai citit. Dar cand va folosi omul corect ratiunea pentru a se apropia de Dumnezeu, fara sa fie indemnat, incurajat, informat, in lucruri reale?, Cand mai are timp, pentru ca zilele lui sunt de 70-80, de ani, rar sunt care trec de aceea varsta amintita in biblie, dar zilele omului imperfect sunt pline de necazuri.

Rațiune? tu vorbesti de rațiune?
Acesta este Dumnezeul tău? asta e RAȚIUNEA ta? http://www.youtube.com/watch?v=wmXI4VxYOrw http://www.youtube.com/watch?v=TO-N5BpBpDE
http://www.youtube.com/watch?v=_6qqGo-wmdk etc.etc. sunt sute de exemple a,, rațiunii'' lui YAHWE

Dar, daca mergi numai dupa barfe, copii, minciuni, desigur, ca le sustii fara sa stii de ce. Dar nu mi-ai raspuns, tu in ce crezi?

Daca yahve este al jidanilor, sau a fost / Al romanilor cine este zeul? Ca la voi totul este in roz, e bine? Sunteti bogati dupa credinta voastra, aveti, violenta, invidie, egoism, curvusag cu cisterna, hotie cu caru, minciuni, boli, crime, dispute, saracie, ipocrizie, tot ce este mai rau, dupa gandire si dumnezeul lor fiecare. Ce seamana aia culege.

După tine,biblia este o,,BÂRFĂ''? Ceea ce am expus mai sus este din biblie,nu din altă parte!
In ce cred eu? Fără nici o indoiala ca există o inteligenta a universului,o forță ce ne depăseste in ale cunoasterii, ce inca omenirea nu a putut deslusii in totalitate, DAR nicidecum nu pot crede ceea ce au propagat niste oameni inculti, salbateci, si limitati, care credeau că cu piatra in cap fac,, voia''lui Dumnezeu! restul trage tu concluziile!

Nu la versetele biblice m-am referit cand ti-am spus ca, crezi in barfe, nu in Biblie, ci la lucrurile ne adevarate pe care Satan le aduce cu hula la adresa lui Dumnezeu, si reuseste cu succes sa se ascunda, inducand in eroare oameni, cu credinta slaba. Nu cred ca azi cei ce fac vointa lui Dumnezeu dau cu piatra in cap, sau se injosesc, supunandu-se unor practici imorale, si josnice. Nu cred ca azi MARTORII LUI IEHOVA umplu tribunalele, partidele politice, strazile cu prostituate,, drogati, betivi, tradatori, violenti, desi toti suntem pacatosi, si gresim in diferite moduri, dar totusi, suntem dispusi sa ne lasam corectati, invatati sa facem binele, si se vede cine pe ce dumnezeu slujeste. Caci doar unu-i bun si altu-i rau. POTI sa alegi pana mai ai timp.

Daca TU traiesti in frică de YAHWE ( YEHOVA ) sau cum ii mai spuneti voi ăstia sectanti,asta nu inseamna ca toti trebuie sa traim in frica. Cei care conduc aceste secte ( din America ) au si interesul ca turma sa traiasca in frica,deoarece asa ii pot controla mult mai usor,ii pot manipula si fraierii pentru interesele proprii : zeciuieli si alte beneficii! Am ales de mult : anume libertatea de a alege,nu injosirea si ingradirea drepturilor, CUM AU SECTANTII! Tu ar trebui sa alegi libertatea, fiindca Divinitatea universului asta,, doreste'', nu ma refer la nu stiu ce arhangheli sau personaje mitologice inventate de niste retarzi evrei!

Ei bine, du-te pe drumul tau. N-AI nevoie de bine, decat cum vezi tu.

| Adryan_Dan_1991 a răspuns:

Da uite mie unu mi indeplinit toate dorintele bine cele care nu au ranit pe nimeni Dumnezeu ne indeplineste toate dorintele da daca ne dorim ceva ce pe aproapele nostru il poate rani atunci dumnezeu nu ne va indeplina dorinta iar aceii care spun ca sa traiesti liber si facra reguli numai deavolu nu vrea reguli sa fac ce vrea si când vrea si sa raneasca pe cine vrea si sa fiie liber sa faca aceste

| Arcadianul explică (pentru Adryan_Dan_1991):

Pai toate religiile si sectele indeamna turma să ceară de la Dumnezeu, să stea cu gura cascata pote le vine o pară mălăiață in gura lui Nătăfleață!
Oare pentru a ne indeplinii anumite dorinte NU TREBUIE SA FACEM SI NOI CEVA?
Trebuie sa asteptam de la Divin ceva ce noi putem face? Divinitatea ( nu YAHWE cel gelos si criminal de prunci ) ne-a inzestrat cu anumite capacitati -DE CE nu trebuie sa le folosim si sa asteptam din alta parte sa ni se indeplineasca dorintele. Popii si pastorii asta isi doresc : indobitocirea turmei, manipularea catre superstitii si traditii, nicidecum nu doresc ca noi sa ne dezvoltam ca adevarate fiinte de lumina!