Eu cred ca exista printre ei si oameni sinceri cu inima curata care Il iubesc pe Dumnezeu.
Mda, si eu sunt chiar convins ca exista prosti sinceri si cu inima curata, dar prostia, incultura si credinta nu sunt suficiente pentru indeplinirea conditiei de OM, intr-o lume in care esti apreciat nu dupa ceea ce crezi ci doar dupa ceea ce STII, si mai ales dupa nivelul de dezvoltare al CONSTIINTEI!
Dar accept si ideea precum ca "oile" cu aspect uman nu stiu ce e aceia Cunoastere Rationala si cu atat mai putin ce este Constiinta!
Constiinta este glasul lui Dumnezeu in fiecare om.Eu sunt credinciosa, nu si credula.Nu cred orice. Dar cred cu tarie ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu.Cred tot ce este scris acolo.Cred ca Domnul Isus a murit pentru pacatele mele si mai cred ca daca traiesc dupa principiile lui Dumnezeu voi ajunge acolo unde s-a dus ca sa imi pregateasca un loc.In raiul lui Dumnezeu.Aceasta credinta este inradacinata adanc in inima mea si nimeni nu va putea sa o smulga de acolo.Nici moartea, nici foametea, nici boala sau suferinta.NIMIC!
Daca constiinta ar fi glasul lui Dumnezeu cum zici, orice baba proasta ar fi o dovada de civism si omenie, daca nu chiar un Christos care se sacrifica pentru toti oamenii!
Dar cum Constiinta nu este glasul lui Dumnezeu, babale proaste sunt in majoritatea lor niste fiinte stupide pe care cu greu le poti denumi oameni!
http://www.youtube.com/watch?v=eC_1BZh8BRg
Am și eu o curiozitate, ești evreu?
Oricum preoții în general sunt niște profitori. Mi-ar plăcea să fiu preot, e o meserie bănoasă în care doar behăi niște slujbe pe acolo și prostești populația după care râzi la o bere cu prietenii. Ce să-ți dorești mai mult de la viață?
1) Nu!
2) daca gandesti asa inseamna ca nu ai constiinta si nici caracter!
Caracter am și de conștiință n-am nevoie. Omul prost tot prost rămâne chiar dacă îl prostesc eu sau altcineva deci n-ar fi nicio diferență dacă aș fi eu sau nu preot. (Oricum sunt fată deci nu-i cazul)
Buna! de ce trebuie mereu sa cercetam, sa intrebam, daca este cineva ori nu cu har...in momentul in care tu te duci la biserica, te rogi in taina, nu o faci pentru sufletul tau? de ce trebuie sa fim mereu cu sufletul indoit? fiecare la randul lui va da socoteala pentru ce a facut in viata, bine, rau etc fie el sarac/bogat/preot etc..cine sintem noi sa judecam? Crede si nu cerceta!
o zi buna!
Pentru ca traim int-o lume in care suntem apreciati numai dupa ce STIM!
Iar tu cum NU STII mai nimic, tot asa nu stii nici ca Isus te invata in Biblie sa NU mergi la biserica!
Si daca asta nu este destul, NU STII nici faptul ca Noul Testament a fost scris de niste oameni care lucrau cu puterile Diavolului si ca acestia te invata ca Legea lui Dumnezeu este un GUNOI! si probabil ca aceasta ratacire a ta bazata pe NEstiinta ta, te va face sa platesti asta amarnic atunci cand vei da nasul cu Dumnezeu pentru faptul ca ai nesocotit Legea Lui si ca te-ai luat dupa niste sarlatani si criminali!
Dumnezeul adevarat nu are nici o legatura cu preotii, pentru ca ei nici macar nu se folosesc de Biblie ci de traditii omenesti. Si da, in spatele lor se afla Satan, si ii induce pe oameni in eroare prin tot felul de sarbatori, traditii si obiceiuri care nu apar in Biblie, ci in carti scrise de ei.
Dumnezeu aproba un singur mod de inchinare si acesta este aratat clar in Biblie prin mai multe criterii: isi bazeaza invataturile pe Biblie, nu pareri proprii, 2Timotei3:16, 17, i se inchina adevaratului Dumnezeu si ii fac de cunoscut numele de Iehova, Ioan17:6, manifesta o iubire sincera si dezinteresata unii fata de altii, Ioan13:35, il accepta pe Cristos ca fiind mijlocul de salvare oferit de Dumnezeu, Fapte4:12, sunt neutri din punct de vedere politic, Ioan17; 16, predica regatul lui Dumnezeu drept unica speranta a omenirii, Matei24:14, Isaia43:10-12.
Incurci religile. Eu nu-l consider pe Iehova Isus pentru ca din punct de vedere biblic Iehova este Dumnezeul Atotputernic Geneza17:1, Apocalipsa4:11. Iar Isus este Fiul lui Dumnezeu.Ioan 20:17, Matei4:10. Sunt 2 persoane distincte, iar Biblia nu sustine trinitatea.
)
Nu. Preot se face cine vrea, cui i se "scoală" să fie preot, să fie!
Nowadays, cum zicea şi @IntrebariIntrebatoare, preoţii au bani, maşini şi toate alea. Vezi cazul papa : se plimbă într-o caleaşcă de aur, oamenii-l ating, crezând că se vor vindeca, sunt plini de aur, bogăţii. şi cică slujesc pe dumnezeu. Hai mă!
E valabil pentru 90% din preoţi.
Tu mergi şi te spovedeşti azi la un preot. şi mâine, acelaşi preot ţipă după viză, înjurând de toţi dumnezeii. Superb!
Şi când te gândeşti că ai încredere în ei. las-o-ncolo de treabă.
Religia e un mod de a manipula oameni şi a-i stoarce de bani.
Asta face.
Eu nu pot vorbi despre aceasta pentru ca nu sunt ortodoxa dar in efeseni 4:11 nu sunt enumerati si preotii.