Dacă o citesc singuri fără supravegherea "preacucernicilor" cine stie.maybe.
Nu nenea, ca credinciosii nu au imaginatie. De aia interpreteaza popa pentru ei ce scrie acolo.
De obicei credulii nestiutori si naivi prefera sa li se citeasca. Ei nu prea citesc si daca o fac nu prea inteleg ce citesc, ignora realitatea si prefera sa dea crezare superstitiilor, miturilor si legendelor si prin urmare sunt usor de iselat chiar si cu povesti puerile, primitive, fanteziste si absurde scrise special pentru ei.
Eu cred ca Biblia a fost scrisă special pentru evrei nu pentru totii oamenii.
Corect. Conducatorii din vremea respectiva au vazut ca e buna pentru manipularea naivilor creduli si nestiutori si au promovat-o si la ei in tara si lucrul asta se mentine si in prezent.
Eu citesc Biblia si relatarea biblica despre pomul vietii, din cartea biblica Geneza, chiar imi da indemnul de a fi crestin in continuare.
Daca Adam ar fi mancat din pomul vietii, dupa ce a pacatuit, ar fi devenit un terminator, cel mai mare ucigas si criminal, care ar fi trait si azi. Daca manca din pomul vietii, dupa ce a pacatuit, ar fi ajuns sa-i dea dreptate 100% lui Satan care s-a folosit de acel sarpe pentru a o amagi pe Eva.
Galateni 6:7, 8:"Dumnezeu nu se lasă batjocorit! Fiindcă ce seamănă omul, aceea va și secera!+ 8 Cine seamănă pentru carne va secera din carnea sa putrezirea, dar cine seamănă pentru spirit va secera din spirit viață veșnică."
Stiinta omului nu e 100% credibila. Multi oameni au murit si mor in continuare datorita erorilor stiintei omului.
Biblia e 100% credibila pentru ca nu a dat gres niciodata.
Nu se contrazice. Daca Adam manca din pomul vietii, dupa ce a pacatuit, traia si azi si probabil ca m-ar fi ucis si vanat.
Biblia e poveste fantezista si tot ce e in ea se incadreaza la mituri, legende si povesti. Cine se ia dupa povesti si nu dupa realitate e naiv, nestiutor si credul.
De exemplu, zeul atotputernic e atat de iubitor si de puternic incat e invizibil si trebuie sa stea ascuns in cartile cu povesti.
Iubirea lui pentru om e atat de mare incat a facut purici, paduchi, viermi, plosnite, capuse si daunatori in agricultura pentru ca omul sa fie nevoit sa foloseasca pesticide, ierbicide si sa se otraveasca si pe el.
Iubirea zeului e atat de mare incat lasa omul in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de foame, de sete, de frig, in accidente si in razboaie.
De aici se deduce ca zeul e doar un personaj de poveste primitiva, puerila, fantezista si absurda scrisa special pentru prostirea omului naiv, credul si nestiutor.
Nici din punct de vedere logic un asemenea zeu nu are cum sa existe pentru ca daca a facut totul si e infinit in timp si in spatiu atunci el poate face exact acelasi lucru de o infinitate de ori si atunci omul pentru el nu inseamna nimic, deci in conditiile astea iubirea, ajutorul si interesul lui pentru om nu poate fi decat zero. Prin urmare, povestile raman doar povesti si nu au cum sa ajute omul sa aiba o viata mai buna. Stiinta in schimb e reala si e de ajutor omului. Cu cat e mai multa, cu atat e mai bine, iar povestile nu fac altceva decat sa coboare omul la un nivel inferior pe scara evolutiei si lasa omul fara nici un ajutor cand are nevoie.
"lasa omul fara nici un ajutor cand are nevoie." - cu toata stiinta omul tot moare.
Da, dar el nu pretinde ca stiinta e Dumnezeu, adica Atotputernic, atotstiutor.
Deci dvstra trebuie sa argumentati ideile lui, nu alte idei care va mai vin prin cap.
Dumnezeu e atotputernic. Dumnezeu nu e atotstiutor. Daca Dumnezeu ar fi atotstiutor nu ar exista libertate de alegere. Biblia nu-l prezinta pe Dumnezeu ca fiind atotstiutor si prezent peste tot.
Cine intelege relatarea despre Iov intelege si motivul pentru care exista suferinta fara sa-si piarda credinta in atotputernicia lui Dumnezeu.
„Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume? Nu poate și nu vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce îl numim Dumnezeu?"
Alegeti-va o varianta.
Moare, dar traieste mai mult si mai bine. Cu povestile tot moare, dar in plus traieste si prost.
"Moare, dar traieste mai mult si mai bine." - asta e deviza bogatului.
"Cu povestile tot moare, dar in plus traieste si prost." - fericirea nu provine doar din lucruri materiale. cand omul are ca perspectiva viata vesnica pe un pamant paradisiac, ce poate fi mai bine?
In plus, stiinta si tehnologia, care alina suferinta omului nu este un pacat desi nu face parte din scopul lui Dumnezeu.
"Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul. Atunci de ce mai există rău în lume?" - aceasta e varianta aleasa de mine. Iar raspunsul la intrebarea "Atunci de ce mai există rău în lume?" depaseste durata vietii unui om. Dumnezeu nu e om si e vesnic si el va opri raul si este in curs de oprire a raului. Jerfirea lui Isus este un pas juridic spre oprirea raului.
Viata vesnica e o minciuna, deci nu e de luat in calcul, iar zeul nu exista. Toate sunt povesti false scrise pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Iubirea este cea mai puternica forta din univers:
https://www.garbo.ro/......ivers.html
E minciuna sau incertitudine?
Cum poti sti daca o minciuna este minciuna daca adevarul e mai sus sau mai jos de tine?
Cat sti din macro-univers si cat din micro-univers?
Stiinta nu zice ca exista sau ca nu exista viata de dincolo de micro fara dovezi, dar tu da, pe ce dovezi?
Daca ai trai in adancurile marii, nu ai da de suprafata daca nu ai innota, si nu ai trai pe pamant, daca nu te-ai adapta.
La fel si cu Zeul si cu cartea.
Fii realist.
Ai dreptate. Asa cum zici tu ca eu nu stiu ca nu exista, asa zic si eu ca nici altcineva nu stie ca exista, deci cei care spun ca exista spun o minciuna. O viata vesnica o poti verifica daca ai si tu viata vesnica. Daca vine un individ si iti spune ca are viata vesnica, tu fiind muritor nu ai de unde sa stii ca acel individ are viata vesnica, deci daca sustii ca acel individ are viata vesnica atunci esti un mincinos.
Trebuie sa stii ce inseamna viata. A accepta niste povesti primitive, fanteziste si puerile nu echivaleaza cu cunoasterea adevarului.
Deci muritorii care scriu povestile absurde si fanteziste pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori nu sunt altceva decat niste simpli mincinosi si atunci sunt indreptatit sa spun ca nu exista viata vesnica. In ceea ce priveste zeul, lucrurile sunt si mai clare. Realitatea arata ca un zeu atotputernic si iubitor nu exista. Chiar si un rationament logic simplu demonstreaza ca ideea existentei unui zeu atotputernic si iubitor e o fantezie.
"A accepta niste povesti primitive.
Poti sa delimitezi care sunt povesti si care nu din carte?
Nu poti.
Pentru ca limba celui care le-a creat e cam incurcata, e bogata si e saraca, e filosofie si e desteapta.
Deci nu poti zice ca alegoria e minciuna, dar poti zice ca aleg incerta.
"Realitatea arata ca un zeu atotputernic si iubitor nu exista."
Cat timp iubirea exista, El exista si e bun.
Cat timp iubirea si ura exista, El exista si e atat rau cat si bun.
Cat timp ura exista, El exista si e rau.
Cand nu exista nimic, nimic.
Se poate separa adevarul de minciuna. Nu e asa de greu.
El nu echivaleaza cu iubirea. E doar un personaj fictiv de poveste absurda. Depinde si de ce intelege fiecare prin iubire. Iubirea personajului din poveste inseamna lasarea omului iubit in intunericul nestiintei si primitivismului, sa moara ca un animal de boli, de frig, de foame, de sete, in accidente si in razboaie. Iubirea lui mai inseamna ca a facut viermi, purici, paduchi, plosnite, capuse, daunatori in agrictura ca sa fim nevoiti sa folosim pesticide, ierbicide si sa ne otravim si pe noi. Pentru naivii creduli si nestiutori invatati sa gandeasca gresit si sa ignore realitatea, povestile fanteziste sunt echivalente cu adevarul si sunt suficiente pentru a-i face sa traiasca intr-o lume virtuala a fanteziei absurde si primitive.
Eu cred ca nu ai inteles ca Dumnezeu e atat rau cat si bun.
Si daca nu ar exista rau(focul), cum ar putea fi incercat binele(fierul)?
Eu am inteles altfel. Chiar daca omul e bun, cinstit, muncitor si are toate calitatile pozitive, Dumnezeu il lasa sa moara de boli, de frig, de foame, muscat de insecte, otravit cu ierbicide si pesticide, il lasa in intunericul nestiintei si primitivismului, il lasa sa moara in accidente si in razboaie. Lucrul asta am inteles ca se numeste iubirea lui Dumnezeu cel atotputernic si invizibil ascuns in cartile cu povesti al caror unic scop e inselarea naivilor creduli si nestiutori, ca adevar nu e, stiinta nu e, deci e doar minciuna si inselaciune.