Eu cred cu tărie ca elibereaza sufletul crestinului. Cand am avut o perioada in care implineam mai mult Biblia aveam asa o bucurie si o pace in inima. de nedescris. Eram eliberata de absolut orice povara sufleteasca. Eram convinsa ca daca ar fi sa mor, ajung in rai.
Il elibereaza pentru ca esti cel mai liber cand traiesti in acord cu constiinta, cand ea nu te condamna.
Respectarea CUVANTULUI LUI DUMNEZEU elibereaza poverile din sufletul omului crestin!
Apreciez evaluarea ta negativa, ceea ce demonstreaza strict ce am zis, crestinii, sunt exact cei care promoveaza ura si intoleranta, daca cineva are o alta parere, crestinul il uraste. Halal demonstratie de iubire si respect pentru aproapele tau domnul crestin
Cred ca este vorba doar despre bun simt si acesta il poate avea si ateul si crestinul.
Bunul simt poate fi intr-adevar prezent atat la crestini cat si la atei.
Diferenta o face motivatia/educația de a se tine si respecta fiecare, constant, aceasta convingere.
Educația creștină e un factor in plus in conștientizarea aplicării fara abatere a acestui comportament in relatiile interumane.
Omul ateu are conștiința mai liberă. Credincioșii trăiesc mereu cu frica de iad. Orice acțiune a lor trece prin acest filtru și conștiința lor îi mustră mereu pentru orice păcat cât de mărunt. Ba chiar religia creștină presupune o împotrivire a nevoilor corpului și asta nu poate crea decât tensiune și suferință psihică. Să luăm m*sturbarea de exemplu. Pentru un creștin e un păcat mare, pentru un ateu e doar o eliberare, o satisfacere a unor nevoi. Ateul rezolvă treaba când simte nevoia și nu se mai gândește la acest aspect. Creștinul însă este mereu mustrat de conștiință pentru că a păcătuit. Simte nevoia care tot crește în intensitate, credinciosul se tot frământă și se zbate până, în războiul din interiorul său dintre sine și conștiința religioasă implantată încă de mic, apare un câștigător. Ori nevoia învinge, păcătosul a păcătuit și ciclul se resetează, ori chiar unii înnebunesc și încep să aibă comportamente deviante, nu e de mirare că în religia creștină există cei mai mulți preoți pedofili.
Ce doriti sa spuneti cu afirmatia din mesajul dvs:
,, Pentru un creștin e un păcat mare, pentru un ateu e doar o eliberare, o satisfacere a unor nevoi. "
Care sunt,, nevoile" satisfacute de catre crestin ce constituie pacate pentru el dar in acelasi timp aceste nevoi satisfacute ii elibereaza pe atei?
Puteti da exemple concrete, ca sa inteleg exact, sa-mi fie clar ce doriti sa spuneti?
Scrieti:,,...nu e de mirare că în religia creștină există cei mai mulți preoți pedofili."
In care religie crestina spuneti dvs. ca exista cei mai multi preoti pedofili?
De ce credeti dvs. ca un preot ortodox, ori un pastor adventist, etc. ambii casatoriti si avand sanatate psiho-emotionala, ar simti nevoia sa atenteze la pudoarea copiilor?
Raspundeti cu argumente nu cu generalizari.
Da, Ateii găndesc mai liber si sunt descătușați de barierele credinței religioase
Care sunt după dvs.,, barierele credinței religioase" la care v-ati referit?
Dati exemple de astfel de bariere religioase.
Frica de-a păcătui la ceva ce este COMPLET LEGAL
Mai exact si mai concludent?
Puteti da un exemplu concret cu subiect si predicat ca sa inteleg exact la ce va referiți?
Nu pot.
In cele mai religioase tari, sunt printre cele mai sarace si chinuite popoare.
Spuneti ca, creștinismul sărăcește si chinuie oamenii din popor?
Prin ce mecanism credeti ca se intampla acestea?
Nu o spun eu, poti sa urmaresti realitatea. Primele tari din punct de vedere al nivelului de trai sunt cele cu o populatie majoritar non religioasa
Pe cand cele foarte religioase sunt la coada clasamentului.
de ce? pentru ca religia ne face sa ne uram intre noi, e misogina, salbatica, violenta si promoveaza ura.
Dumnezeu, daca exista, e un psihopat, care pedepseste si ucide fiinte nevinovate de dragul unor jocuri macabre de preaslavire a mariei sale zeul, care atotputernic cum e el, isi doreste ca niste fiinte inutile sa il pupe in dos si sa se roage de el.
Din fericire, cum am mai zis, NU exista zei
Puteti justifica documentat afirmatia dvs, cand spuneti ca,, religia e violenta, promoveaza ura"
sau e numai o parere personala a dvs?
Puteti indica ceva concret din care sa reiasă clar că religia creștină încurajează violență si ura?
Credeti ca daca ati fi trai intr-o astfel de tara non religioasă v-ar fi mai bine dvs. din punct de vedere economic?
Cum va împiedica pe dvs. religia creștină din România sa o duceți mai bine din punct de vedere economic?
Nu o sa stau acum sa iti arat sute de paragrafe care asta promoveaza, iti dau doar unul random
Regi 15:2-3 (sau 1 Samuel 15:2-3) citim: „Așa zice Domnul Savaot: … Mergi acum și bate pe Amalec… și nimicește toate ale lui… Să nu-i cruți, ci să dai morții de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin".
E din cartea sfanta, tu cum numesti asta? iubire si respect sau violenta si ura?
Eu o duc foarte bine din punct de vedere economic, nu ma impiedica religia cu nimic, dar eu nu sunt credincios, vorbeam de credinciosi si vorbeam la general, nu cazul meu particular.
Dumnezeu e singura sursa posibila a libertatii pentru ca El e singurul cu adevarat ontologic liber, iar sa asculti de El este adevarata libertate. Neascultarea fata de Dumnezeu duce la patimi care pun stapanire pe om
Cum sa-ti raspundem fara ironie, cand tu vrei sa faci propaganda religioasa si pe acest site?!
Propaganda o fac partidele politice manipulatoare.
Cum puteti dvs. sa raspunde-ti sincer, concret si in Adevar daca nu va place si urati Adevarul si Cuvantul lui Dumnezeu?
Biblia este manualulul crestinilor adevarati, al celor carora le place Adevarul, nu manualul ipocritilor.
Fara nici o referire la cineva anume.
Ateii nu au nici un manual care sa-i reprezinte si sa le faca ordine in ganduri si comportamente, insa observ ca unii dintre ei, se considera mai liberi decat crestinii adevarati - pe crestinii ipocriti ii lasam deoparte.
Nu consider deloc ca ateii sunt mai liberi cand ei se raporteaz a la mizerii precum homosexualism, lesbianism, onanism, etc.
Nu am gasit nici un argument concret precum ca, crestinii adevarati nu ar fi cu adevarat liberi de vreme ce Isus a spus:,, Veti cunoaste adevarul si acesta va va face liberi"
In concluzie:
- libertatea crestinului se obtine prin cunoasterea si respectarea Cuvantului Creatorului
- libertatea ateului se obtine prin,, libertinajul" de a-si satisface instinctele contra naturii precum homosexualism, lesbianism, onanism, distrugerea constiintei proprii, etc.
Constat ca pentru crestini Adevarul e Cuvantul lui Dumnezeu iar pentru atei adevarul e inteles ca libertinaj, adica sa faca tot ce le trece prin cap, chiar cu pretul de a face rau celorlalti.
Observ ca dupa multe fapte rele facute, anumiti indivizi isi sterg efectiv vina din constiinta lor afirmand ca Dumnezeu e de vina pentru faptele lor rele.
Conosc o multime de crestini habotnici care savarsesc fapte abominale.
Cereai un exemplu de ura a crestinului habotnic.
O mama, a carui sot a murit si care este o habotnica religioasa, deoarece cei doi baieti si-au ales ca sotii fete care nu erau pe placul ei (nu inghiteau toate mizeriile ei religioase), nu a fost la nunta lor, iar la unul, nici acum dupa 20 de ani nu-i viziteaza casa si familia. Asta da crestinism.
Propaganda mai mare decat bisericile nu o face nici un partid. Dar nu prea mai prinde la opor, mai ales la tineret. Ai vazut cati au mers sa voteze la referendum? Lumea s-a desteptat, nu ramane inchistata ca in evul mediu.
Sufletul omului crestin este cu siguranta eliberat de Cuvantul lui Dumnezeu. Chiar daca cele mai religioase tari sunt printre cele mai sarace tarile respective nu sunt crestine ci au alte religii (budismul, hinduismul, islamul, etc). In societate problema principala este problema pacatului si problema religiei. Oamenii cred ca urmand un set de reguli din obligatie viata lor se va imbunatati. Nimic mai fals. Religia nu este viata spirituala si a fi religios nu inseamna ca ai o viata spirituala sanatoasa. Fiecare om trebuie sa se cerceteze pe sine insusi la urma urmei dar fiind vorba de tari sau mase sociale intervine si problema asocierii. "Spune-mi 5 cei mai apropiati prieteni ca sa ti spun cine esti". Dintre crestinii ortodocsi aproape nimeni nu mai citeste biblia regulat, nu are o disciplina spirituala (nu religioasa si nu zic ca religia sau regulile ar fi rele, spun doar ca urmand doar reguli si gandindu-ne doar la noi uitam de Dumnezeu) sau macar autocontrol si rabdare pentru a medita asupra unui aspect sau o problema. Nu cred ca ateii sunt mai liberi sufleteste decat crestinii tocmai pentru ca ateismul presupune un efort. Personal incep sa imi descopar sinele real si observ cum sinele meu real doreste liniste sufleteasca si o relatie autentica cu Divinitatea. Cred ca fiecare om a fost impiedicat sa isi traiasca viata autentica (parerile si opiniile noastre au fost formate de cineva sau de ceva la un moment dat: obiectul sau persoana a produs ori o cantitate semnificativa de dopamina in creierul nostru sau reversul, cortizol ) si cred ca fiecare om ar trebui sa se cerceteze bine pe sine insusi ca sa isi descopere sinele autentic.
De cand m-am intors la Dumnezeu totul a fost cu mult dar cu mult mai bine decat inainte si crede-ma n-am fost prea bine inainte.
Daca iti place subiectul iti recomand pe Instagram pe Lucian Balanescu sau pe Youtube Andrei Croitoru.
Seara faina!
Orton35 întreabă: