La Dumnezeu, El te schimba cu totul, fara medicamente, El iti da sa vezi adevarata viata, te lumineaza, din interior te schimba. Psihoterapeutul doar iti alina durerea de suprafata, iti mai opreste pentru ceva timp o intristare..cu medicamente. Dar daca nu Il lasi pe Dumnezeu sa intre in inima ta ca sa iti arate unde ar trebui sa ajungi si sa te lupti pentru asta, Psihoterapeutul o sa iti dea sfaturi, dar poate tu nu le intelegi. Dumnezeu ti le arata sa le traiesti, ca sa le poti intelege, iar restul sunt alegerile tale.
Eu cred in Dumnezeu. Dar la tulburari mentale sunt bune medicamentele, rugaciunile fiind apa de ploaie.
Pentru depresi exista si psiholog. Nu trebuie sa iei pastile pentru orice sa stii.
Rugatul e doar o amagire... la fel ca pastilele. Nu rezolva neaparat problema cat o acopera.
Misticismul nu te vindeca de nimic. Cel mult iti transforma o problema in alta problema, de multe ori mai grava decat cea initiala.
La Dumnezeu ai salvarea. El te a creat, te cunoaște pe deplin, știe sa îți dea "tratamentul" perfect și îți poate schimba imediat starea, pe când un psihiatru nu poate pătrunde în inima ta sau în gândul tău, te poate ajuta cu sfaturi, medicamente și asa mai departe, dar Singurul care îți poate schimba inima și gândirea și stările e Dumnezeu!
As recomanda, pe de-o parte, de mers la un psihoterapeut crestin, dar in acelasi timp persistare in rugaciune. Nu una formala, ci onesta. Eu cred ca orice suferinta are un scop. Sa ne rugam ca Domnul sa ne descopere ce vrea sa lucreze, poate, in noi.
Si cred ca si meditarea la Cuvantul Sau, la Biblie ajuta mult. O aprofundare a Noului Testament in deosebi.
Sunt multe versete de incurajate care sunt valabile pentru toti crestinii autentici, care Il cauta pe Dumnezeu cu o inima sincera. Si spre deosebire de o vorba buna primita de la un om, Cuvantul Domnului are putere, este Adevar curat.
DeProfundis99 întreabă: