Ce inseamna pentru tine, personal " cu strictete " - a respecta Biblia cu strictete? Poti sa dai cateva exemple constructive?
Mai potrivit decât "Biblia" aș zice Evanghelia, iar Evanghelia nu este ca o mașină compusă din mai multe piese care pot fi dezasamblate și izolate. Evanghelia este "Să-L iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima, sufletul și cugetul tău și pe aproapele ca pe tine însuți". Asta-i esența desigur și de aici răsar și alte detalii și perspective. Cuvântul "strictețe" mi se pare oarecum ciudat folosit aici pentru că dă de înțeles că Biblia ar fi o listă de reguli ce trebuie respectate (cu strictețe), dar nu e asta.
Deci, crezi ca Biblia nu trebuie tespectata cu strictete?
Care sunt regulile Bibliei care nu trebuie respectate cu strictete? Sau ce trebuie respectat mot-a-mot?
Ce face diferenta intre cele doua si cum iti dai seama ce trebuie respectat literalmente, si ce nu?
Fix asta ziceam că Biblia/Evanghelia NU este o listă de reguli. Nu zic că nu trebuie respectata cu strictete ci ziceam că acest cuvânt -"strictețe"- este un pic ciudat în contextul ăsta și poate avea conotații greșite. Nu litera ci spiritul Evangheliei trebuie respectat. Vechiul Testament vorbește despre Hristos, Cel care va veni, iar Noul Testament Îl actualizează pe Hristos-Cuvântul întrupat printre noi. Asta e Evanghelia și are un spirit care trebuie înțeles în întregime și nu ca pe o listă de reguli.
Trebuie respectata cu strictețe, altfel n ar mai fi fost lăsate acele porunci în Biblie
Ca sa fim si realisti, biblia este o culegere de povesti din folclor, adaptate si modificate de-a lungul timpului in principiu.
Scrisa in mare parte in scopuri de a sustine diverse religii in scopul lor de control al maselor.
Ideea ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu nu este conforma cu Sola Scriptura. Ea este o idee care nu se regaseste in Biblie.
Preotii si pastorii afirma des ca Biblia este Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia nu afirma asta niciodata.
O carte scrisa de oameni pentru oameni.
Doar Cuvantul asa spun pocaitii? Cuvant + Imagine.
Cuvantul nu este doar cuvant ci si reprezentarea Tatalui. Iconología si iconul Tatalui pentru ochi. Deci nu doar lingüística ci si arta pentru imaginarul crestin (reprezentationism).
Arta culturala nu este tot una cu naturalismul romanticistilor. Tatal se arata ochiului si vrea sa fie observat.
Sunt multe de vorbit dar nu am timp.
Lingusticii (Saussure, romanul Eugen Coșeri, etc.) ne explica comunicarea diferit de Hegel si reprezentionism. Formalismul si structuralismul ne explica comunicarea diferit de conductisti, mecanicisti si marxisti.
Unii ne vorbesc comunicare senzoriala (stimul-raspuns) si altii de comunicare reflexiva.
Semnul pentru lingüístici are un significant (neutral sau nu) insa pentru materialisti are o reprezentaré. Aici intra atat arta cat si naturalismul ilustrat.
Trebuie sa vorbim mult de icon, significant, significatia, instante, referent, etc. Iconul este neutral sau are un significante? Vezi treburi de astea largi care acum nu am timp. Lucrurile de la morfologíe, conceptualism, etc., ajung sa fie formale si de aici iconográfice. Cand ajung iconográfice se formeaza cultura si istoria.
Insa cei vechi aveau doi termeni pentru imagine. Pentru ca una este imaginea Tatalui si alta imaginea naturii romanticistilor. Una este cultura si alta natura.
Cu siguranță că Biblia este Cuvântul lui Dumnezeu inspirat de Duhul Sfant. Cât despre respectat, încerc sa împlinesc Biblia zi de zi, asta ar trebui sa facem toți
De unde stii? De unde o incredintare asa mare? De unde ai primit credinta ta? ( doresc un raspuns constructiv si personal ), daca se poate
Citind Biblia îți dai seama ca e Cuvântul lui Dumnezeu. In ea sunt scrise niște lucruri ce aparțin de domeniul științei ce au fost descoperite peste sute sau mii de ani după ce au fost scrise (un ex este ca pământul sta pe nimic în spațiu, nu este ținut sau sprijinit de nimic). Dacă oamenii cei mai învățați nu știau asta, dar un om al lui Dumnezeu a spus o, de unde sa o știe? Nu de la Dumnezeu? În plus, multe prorocii din Biblie s au împlinit după sute sau ani de la momentul zicerii lor, de unde sa știe acei oameni ce urma sa se întâmple?
Și ceva foarte important e faptul ca Biblia e singura carte care schimba cu adevărat viețile oamenilor. Atâția oameni care Îl urau pe Dumnezeu au ajuns după citirea Bibliei sa fie creștini, cunosc eu personal un fost pușcăriaș și un criminal care s au întors la Dumnezeu. Dacă Biblia n ar fi Cuvântul lui Dumnezeu nu ar fi produs asemenea schimbari
Da, cred cu desăvârșire.
Încerc să respect poruncile și legile divine, dar uneori mă mai abat și păcătuiesc datorita ispitelor cărora le cedez, dar incerc să mă redresez, intorcandu-ma pe calea cea dreaptă, plăcută lui Dumnezeu.
Chiar crezi cu adevarat in Dumnezeu? ( intreb serios! )
Am afirmat mai sus că da. De ce mai întrebi?
O intrebare personala: sunt pacatele tale mai mult de natura sexuala?
Pt ca as dori un raspuns foarte complex... si cuprinzator!
Si da, stiu ca e o intrebare aparent...simpla dar raspunsul trebuie sa fie unul " de la suflet la suflet" si total sincer! Asta caut.
Și de ce m-aș confesa eu ție?
Nu cred că te interesează natura păcatelor mele.
Nope. Nu de aceea intreb.
Intreb pentru ca intrebarile tale duc cu gandul in aceea directie.
Nu poti respecta cu strictete daca cazi din nou mereu in acelasi pacat.
Mai mult ma intereseaza cum te ridici? Ce faci in acest sens?
Nu trebuie nici la preot sa te confesezi
Nu cred că are importanta pentru tine acest lucru.
Îmi pui niste întrebări impertinente.
Adevărat. Eu doar lui Dumnezeu o fac sau mamei cu care mă înțeleg foarte bine.
E foarte bine sa ai o relație bună cu mama ta