| Moisie a întrebat:

- Credeti cumva ca sacrificiului lui Isus, facut pentru a-i mantui si a-i primii in Rai pe criminali. talhari violatori, curve si excroci, ba chiar si pe Hitler si Stalin daca se caiesc/pocaiesc, este unul corect si cu rol pozitiv pentru societate?
Care credeti ca este castigul societatii, daca i-ar ierta pe Hitler si le-ar da criminalilor in sansa sa dovedeasca ca s-au schimbat?
Credeti ca aceasta ii va speria pe acei oameni care au inclinatii criminale, sau ii va incuraja sa ucida stiind ca vor avea sansa sa traiasca liberi si ca oameni normali ai societatii?
-Vi se pare acest sacrificiu al lui Isus ca fiind drept si conform cu "Justitia Divina"?
- cum vedeti "sacrificiul" lui Isus?
A - Ca ceva pozitiv?
B - Ca ceva Diabolic, pentru ca incurajeaza pacatul si rasplateste criminalii, curvele si talharii, adica pe cei care comit fapte placute Diavolului?

21 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Nu cel sanatos are trebuinta de doctor ci cel bolnav.

| Moisie explică (pentru EmaS):

Pai exact de aia trebuie internati la "spital" si nu lasati liberi ca sa mai "imbolnaveasca" si pe altii

| EmaS a răspuns (pentru Moisie):

Tu esti un pericol public.

| Moisie explică (pentru EmaS):

Evident ca DA!
Dar numai pentru sarlatanii si mincinosii care se manifesta public!

| costis a răspuns:

Pentru un ateu declarat ca tine nu exista Justitie Divina. Deci, intrebare irelevanta.

| Moisie explică (pentru costis):

Intrebarea nu am pus-o pentru mine, ci pentru credinciosii care au impresia ca Isus, Stapanul cheilor Iadului, s-a sacrificat pentru mantuirea hotilor, criminalilor violatorilor si a talharilor!

| costis a răspuns (pentru Moisie):

Lasa, ca-si rezolva problemele fara tine.

| danut a răspuns:

NOI CREDEM (eu, adica) ca matale nu ai nimic in "gluma" cu Hitler sau Stalin, DUREREA cea mai mare a LU MATALE este Isus Hristos. De aicilea putem NOI (adica eu, in speta) sa deducem ca domia ta esti ANTI_HRIST (adica contra fiului lui Dumnezeu) de aici si deductia logica ca matale ai ceva cu cei ce CRED CA Isus Hristos, adica cu cei ce se numesc CRESTINI. De aici rezulta aritmetic si logic ca tu ai ceva cu POPORUL ROMAN. Este draguta domniile dumavoastre sa ne comunice ce are matale cu NATIA ROMANA?

| Moisie explică (pentru danut):

Eu nu pot fi impotriva Fiului lui Dumnezeu si ANTI-Christ, daca Dumnezeu nu are un fiu ci milioane (adica tot poporul care respecta Legea si Legamantul pe care Dumnezeu l-a facut cu Avraam) iar dulgherul Isus nu a fost UNS in nicio functie astfel ca sa poata fi denumit UNSUL, adica Christosul cum va place voua sa spuneti in limba greaca ca sa ascundeti adevarul de parca in limba romana nu ar exista cuvantul UNS, in concluzie ne existand niciun UNS nu am cum sa fiu Anti UNSUL, adica anti-christul!

| zurick a răspuns:

Dacă Dumnezeu ar fi judecat-o cum ai judecat-o tu îți dai seama ca nimeni nu mai mergea in rai.(omul nu-i perfect)Ast fel de ce s-ar mai fi chinuit Dumnezeu să facă un loc cu bucurie veșnică?

| Moisie explică (pentru zurick):

De unde ai scos tu afirmatia ca Dumnezeu a facut un loc de bucurie vesnica ca Raiul?
Nu de alta dar eu desi am studiat Biblia nu am gasit niciunde minciuna asta?

| Radu284 a răspuns:

Really? Si eu care credeam ca Isus a zis cu totul altceva:

Luca 17:3-4
3 Luaţi seama la voi înşivă! Dacă fratele tău păcătuieşte împotriva ta, mustră -l! Şi dacă -i pare rău, iartă -l!

4 Şi chiar dacă păcătuieşte împotriva ta de şapte ori pe zi, şi de şapte ori pe zi se întoarce la tine şi zice:, Îmi pare rău!` -să -l ierţi.

Matei 18:21-35
21 Atunci Petru s-a apropiat de El, şi I -a zis:,, Doamne de cîte ori să iert pe fratele Meu cînd va păcătui împotriva mea? Pînă la şapte ori?``

22 Isus i -a zis:,, Eu nu-ţi zic pînă la şapte ori, ci pînă la şaptezeci de ori cîte şapte.

| Radu284 a răspuns:

*sigh*
Cine creazi tu ca are puterea de a ierta mai mult, omul sau dumnezeu? Daca Isus iti zice sa ierti pe cineva de un numar nelimitat de ori, tu crezi ca ar indemna pe cineva sa faca ceva ce el insusi nu ar face? Crezi ca Isus are double standards?

| Moisie explică (pentru Radu284):

Nu, bineinteles ca dulgherii ca Isus au un singur standard!
Cat despre iertarea lui Dumnezeu, fi sigur ca Dumnezeu nu ii va ierta pe cei care-i fac pipi pe bombeu si dupa aia ii scuipa seminte in nas, sau mai direct, nu ii va ierta pe crestinii care il blasfemiaza si ii calca in picioare Legea!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai înțeles greșit totul...Nu cred în Dumnezeu dar știu că anumite păcate nu pot fi iertate. Chiar dacă se spune că Dumnezeu iartă orice nu poate să ierte pe cineva ca Hitler de exemplu care a omorât milioane de oameni. E grav să omori un om dar milioane... Păcatele mai mici se iartă dar doar dacă respectivul criminal, escroc, tâlhar etc. își întoarce fața spre Dumnezeu și îl acceptă din inimă, nu pentru iertare, Iisus și-a dat viața pentru toți oamenii, nimeni nu putea intra în rai, nici măcar profeții.

| Radu284 a răspuns (pentru anonim_4396):

Hmm, deci daca omori cativa oameni e relativ OK, poti sa ajungi in rai daca iti pare rau si te intorci catre dumnezeu. Dar la cateva milioane, nu se mai poate?

Cam care e pragul de oameni omorati de unde intoarcerea la dumnezeu devine imposibila? 2 oameni? 10? 100? 1000?

| Moisie explică (pentru anonim_4396):

Nu dragutule, din pacate nu ai dreptate!
Dumnezeu a dat oamenilor posibilitatea sa-si spele pacatele prin sacrificii rituale. Dar nu iarta pe cei care ii incalca Legea Sa, care spune ca nu ai voie sa ucizi. Dar cum Apostolul Pavel era deja ucigas pentru ca l-a ucis pe Sfantu Stefan si pe altii, iata ca "si-a tras o religie" cu o Lege Noua in care criminalii talharii, tarfele si sarlatanii, adica cei ca el, sa fie favorizati.
Si asta spune Legea Noua, adica Noul Testament, ca Legea lui Dumnezeu, "aia veche" nu mai este valabila ca este un GUNOI (vezi Filipeni 3) si ca Isus este Sfarsitul Legii, adica inceputul nelegiuirii, si ca el si-a sacrificat viata pentru ca si Hitler sa fie mantuit, si asta pentru ca Hitler este la fel ca si Christos, adica nici Hitler nu a omorat pe nimeni cu mana lui, asa cum au facut-o intemeietorii bisericii crestine!
Deci retine, Dumnezeu a dat posibilitatea sa se spele pacatele mici prin jertfa animalelor. Pentru restul pacatelor, deci si pentru pacatele lui Hitler, si-a sacrificat viata Isus!
Unde sa ajunga? in Rai? Poate glumesti! Nu exista Rai, pentru. ca nici Dumnezeu nu pomeneste de el!
Unde in Biblie pomeneste Creatorul de existenta Raiului din ceruri?

| Moisie explică (pentru Radu284):

Poi Hitler a omorat la fel de multi oameni la fel ca si Isus Hristos, daca nu chiar mai putini!
Asa ca nu trebuie sa te mire ca Isus Christos NU detine cheile Raiului ci le detine pe cele ale Iadului!

| Delmoniko a răspuns:

Il vad ca pe ceva inexistent. Ai urmat un fir logic insa cred ca personajul Iisus a fost doar o figura istorica. Un bun samaritean poate sau chiar un bun moralist pentru vremurile sale.

| Delmoniko a răspuns:

Hmm, care sacrificiu? Nu ma cunosc vinovat de niciun pacat? Aa... pacatul stramosesc? Ce e aia? Ba pardon, nu citesc copilarii!

| Moisie explică (pentru Delmoniko):

Asa este! Care sacrificiu si ce pacat stramosec?
NU exista niciun pacat stramosesc prin care Adam si Eva ar fi ascultat de Diavol, pentru ca in VT nu exista Diavol, deci nici pacatul ascultarii de Diavol. Diavolul s-a nascut odata cu NT, si odata cu Diavolul a venit si religia NEASCULTARIII de Dumnezeu, adica religia crestina, deci "pacatul neascultarii" nu este stramosesc, ci unul contemporan!