| AvalohAlyn a întrebat:

Credeti de obicei in previziuni?

8 răspunsuri:
| Celcestietot a răspuns:

Da, dar nu mă aștept ca de fiecare data să se întâmple.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu. Si Sfintii parinti ne avertizeaza sa nu ne incredem in previziuni chiar daca ele se implinesc pentru ca sunt doar ispite si incercari

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Dar in "sfinții părinți de ce te încrezi"? Dumnezeu ne poruncește sa nu ne încredem in om". Si ei sunt oameni, deci nu fac excepție. Biblia insa trebuie crezuta pentru ca este Cuvântul lui Dumnezeu. Si daca Biblia vorbește destul de clar despre darurile Duhului Sfânt, cine sunt eu sa pun la îndoială Cuvântul lui Dumnezeu? Eu cred ca exista si astăzi creștini care sunt binecuvântați cu daruri duhovnicești.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Canonul Biblic a fost alcatuit de sfintii parinti la sinoadele ecumenice cap sec ce esti. Cum poti sa crezi in canonul biblic daca chiar el a fost alcatuit de sfintii parinti? In primele secole ale crestinismului canonul biblic era inexistent. Dogmatica crestina s-a raspandit prima data prin apostoli, dupa care prin ucenicii apsotolilor dupa care prin sfintii parinti ai bisericii care la randul lor au tradus si pus laolalta Biblia asa cum o stim noi.

| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Biblia o accept fara sa ma intereseze cine a pu-so cap la cap.Dar "Tradiția sfintilor părinți" nu o accept. Nu are nimic din Biblie si toate ritualurile din ea sunt o blasfemie la adresa lui Dumnezeu. "Nu adaugă nimic la Biblie si nu scoate nimic din ea" este un indemn al lui Dumnezeu de care daca nu ținem cont ne facem vinovati. Fiecare creștin trebuie sa fie urmașul Domnului Isus si nu al altcuiva, chiar daca noi ne aflam la a "n"- a generație de la Isus. Capul fiecăruia va fi evaluat de Isus. Noi ne dam doar cu părerea.

| CostinAlamariu a răspuns (pentru TamplaruAnisoara):

Ma omule, nu imi pasa ca tu accepti Biblia ca un prost fara sa-ti pui niste intrebari. Ideea principala e ca Biblia a fost alcatuita de sfintii parinti la sinoadele ecumenice. Au trecut 7 secole! 7 secole de cand a murit Iisus pana cand a fost alcatuita Biblia! In astea 7 secole nu a existat crestinism? Spune-mi te rog, daca crestinul trebuie sa asculte doar de Biblie si nu de oameni atunci cum puteau sa existe crestini in astea 7 secole? Si mai mult decat atat cand in sfarsit Biblia a fost alcatuita a fost facuta de oameni dar parca ziceai ca nu trebuie sa ascultam de oameni deci apare o contradictie mare cat casa. Pe de-o parte nu trebuie sa ascultam de oameni pe de alta parte trebuie sa ascultam de oamenii care au facut biblia? Cum vine asta?!
Cele 4 evanghelii cine crezi ca le-a bagat in Biblie? De ce nu avem evanghelia lui Toma sau a lui Iuda in Biblie? Din cauza Sfintei Traditii cap sec. Sfintii parinti din primele secole ale crestinismului au dus mai departe Sfanta Traditie lasata de apostoli si au stiut sa diferentieze dogma crestina de ereziile prezente in acele veacuri si abia dupa 7 secole de erezii, dogmatica si teologie Biblia a fost alcatuita!

| Digikey a răspuns:

In cele meteo cred cam 50%.
In cele financiare cam 30%.

| Anjaa a răspuns:

In calitate de crestini nu trebuie sa credem in previziuni sau alte metode de ghicire a viitorului. Si nu pentru ca religia incearca sa ne ascunda ceva ci din simplul fapt ca incearca sa ne protejeze de ispite.
Previziunile vin extrem de rar de la Dumnezeu si de obicei se arata sfintilor. In rest, sunt doar tentativele celui rau de a ne momi, de a ne oferi o impresie falsa de control, de putere si da, uneori se pot adeveri. La ce te ajuta sa stii ce se va intampla daca nu poti impiedica evenimentul? Sau de ce sa te panichezi inainte sa se intample? Toate la timpul lor, stie Dumnezeu ce va fi.