Mai bine iti schimbi religia daca asta te face mai bun decat sa ramii inchistat in niste forme vechi si fara viata. Unii ar zice ca nu e bine sa lasi dreapta credinta, cea ortodoxa, dar, de ai fost un alcoolic care dadea pe la biserica din an in pasti, mai bine sa mergi la neoprotestanti daca asta iti schimba viata, si te ajuta sa te lasi de alcool, fiind un crestin mai bun.
Eu cred ca orice denominatiune e adevarata, atita timp cit au crezul, cel stabilit de biserica la Niceea. Mie imi place mult un verset din Biblie, "Dumnezeu ii cunoaste pe cei care sunt ai Sai", caci El isi are oamenii sai in orice religie. Sa imi spuna mie un dreptcredincios ortodox ca Maica Tereza era eretica ☺ - credinciosii ortodocsi au parerea ca catolicii ar fi eretici.
Dacă scimbi religia creștină adică te dezici de promisiunea de a te supune Mântuitorului Hristos și alegi pe altineva ca subiect al închinării tale evident că intri sub blestem și dacă nu revii asupra acestei decizii, după moarte Dumnezeu ia act de decizia ta de răzvrătire și vei aveea destinul separat de cei care s=au supus autorității Creatorului, alături de alții care au ales și ei să persiste în rebeliune față de Creator, îngerii căzuți, alți necredincioși.
Nope, e facuta de oameni care vor sa te tina captiv in religia curenta. Schimbarea presupune acceptarea unei noi religii, cu toate regulige si normele de care vine insotita. Pai daca esti ordotx si treci la catolici, unii ortodoxi pe care ii cunosti ar putea sa se uite urat la tine/vorbeasca pe la spate, sau ignore,
Ajungi doar daca aceea este religia cea corecta, cu Dumnezeul cel adevarat, si bineinteles ca esti trimis acolo doar daca religia are Iad; am dreptate?
Schimbarea religiei presupune libertatea de a alege, nu este rau sa o schimbi daca ai niste motive bine intemeiate sau daca consideri ca este cea buna (+ pentru tine).
Viata iti poate fi schimbata chiar in mai bine sau in mai rau, ori sa nu se intample nimic deosebit in continuare. Sunt oameni care au pierdut totul intrand in anumite organizatii religioase, uite aici un mic exemplu :
https://youtu.be/pXQmT-RTaCg?t=250
Păi, de ce nu ar avea o religie? Oamenii nu fac reguli, s-a.m.d?
"Exista un Domn, o credință, un botez"... Aceste cuvinte biblice sugerează printre altele și unicitatea dreptei credințe... Circumstanțe atenuante pentru eroare poate avea doar cel care nu a avut ocazia să cunoască dreapta credință. Nu și cel care o părăsește.
Daca treci de la credinta adevarata la una falsa bineinteles ca esti "blestemat".
Daca treci de la o credinta falsa la una adevarata esti binecuvantat
Nu iti afecteaza viata in nici un fel.
Scuze pentru dezamagire, dar faptul ca alegi sa crezi in Iisus, Buddha, mere, pere sau banane, nu iti afecteaza viata cu nimic.
Ca aplici anumite principii de bun simt pe care majoritatea oamenilor nu au fost capabili sa le aplice acum multi multi ani (poate intelegi unde bat cu asta )e altceva.
Nu cred.O spun destul de des, nu conteaza religia, conteaza ce faci in viata asta.
Copacul se cunoaste dupa roade.Roadele crestinilor sunt doar razboaie, ura, dezbinare, goana dupa bani, invidie,
etc.
Draga prietena, ceea ce spui tu sunt doar erezii.
Dumnezeu nu ne-a chemat la o religie, El ne-a chemat la Hristos, daca religia noasta contrazice biblia, si nu respecta biblia, religia noastra oricae ar fi ea, nu-i buna de nimic.
Doar Hristos te mantuieste si te duce in rai, nu o religie, nu un cult, nu un om.
Da, religia care respecta biblia este una foarte buna, pentru ca te intareste in sfintele scripturi, iti ofera hrana biblica si posibilitatea sa cresti spiritual.
Biserica este casa Lui Dumnezeu, este bine sa mergem, dar sa ne asiguram ca acea biserica respecta biblia.
Am fost si in biserici ortodoxe, baptiste, penticostale, pot spune ca sunt biserici bune, desigur evitand unele dintre traditiile bisericii ortodoxe (moastele, pomana care mantuieste pe cel mort, etc)
Dar citeste biblia, si afla daca biserica unde mergi este conforma cu cuvantul Lui Dumnezeu.
Citeste noul testamen, Hristos te iubeste.
Daca te nasti intr-o padure undeva departe, izolat de lume si n-ai contact cu civilizatia, de unde stii care e adevarata religie? De ce Hristos? Cum ii explici unui bastinas ca Hristos e adevarul, cand el nici nu iti intelege limba? Cand el nici nu intelege conceptul de religie pentru ca tot ce stie sa faca e sa vaneze, manance, doarma, reproduca si altele. Nu poate intelege concepte abstracte pentru ca nu a fost invatat ca tine. De citit biblia testamente si mai stiu eu ce nici nu se pune problema. Oamenii astia cum ajung la Hristos?
Draga prietene, un om care nu a auzit niciodata evanghelia, va fi judecat diferit fata de cel de are biblia pe telefon. Dumnezeu este drept.
Dar si acel om, chiar daca nu a auzit niciodata cele 10 porunci, le face. De ce?
Un om stie ca nu este bine sa ucida, stie ca nu este bine sa loveasca un prieten, stie ca nu este bine sa spuna un neadevar, pentru ca are o constiinta, Dumnezeu a sadit in inima noastra cele 10 porunci.
In biblie scrie in Romani 2:14 : Toţi cei ce au păcătuit fără lege vor pieri fără lege, și toţi cei ce au păcătuit având lege vor fi judecaţi după lege. 13Pentru că nu cei ce aud Legea sunt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc Legea aceasta vor fi socotiţi neprihăniţi. 14Când neamurile, măcar că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, își sunt singuri lege, 15și ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor, fiindcă despre lucrarea aceasta mărturisește cugetul lor și gândurile lor, care sau se învinovăţesc, sau se dezvinovăţesc între ele. 16Și faptul acesta se va vedea în ziua când, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.''
Tu vb care ba esti ortodox ba pocait
Pe Pământ și în viața de apoi? Ce înseamnă „binecuvantat" în această situație?
In cel mai rău caz ești într-o țară unde se plătesc taxe și când îți schimbi religia sau renunți la o anumita religie.
Important e ca tu sa fii ok cu tine
Te referi strict la schimbarea religiei, sau și a Cultului? Că asta cu blestematu e specifică orto/catolicilor, mai ales când schimbi Cultul!
mihaituneup întreabă:
iintunericul întreabă: