Da, eu cred in blesteme..si din pacate cred ca si exista ...e o poveste mai lunga, dar familia noastra (mama si rudele ei) cred ca sunt blestemate de mama vitrega a bunicului meu care a pierdul prin proces casa in care locuiesc acum bunicii mei..si a zis ceva de genul: "lasa ca vedeti voi ce o sa va fac"..si marog, blestemul asta sau cum sa-i zic e cumva pe mama si fratii ei pentru ca nici unul din ei nu se inteleg cu sotii, sotiile. ..nici mama.acum eu nu stiu daca blestemul merge mai departe si la mine si la sora mea si asa mai departe (sper sa nu) nu stiu prea multe despre astea.dar as vrea ca mama sa vorbeasca cu un preot (fiindca numai asa se poate), in niciun caz la vrajitoare, fiindca de la ele vin blestemele..solutia ar fi sa vorbesti cu un preot, cred ca calugar pentru ca numai el te poate ajuta ca cei casatoriti nu fac din astea pentru ca va cadea pe ei blestemul, revenind vorbesti cu preotul, un preot bun si ii spuni..si nu stiu ce o sa faca el, dar cred ca face ceva rugaciuni si dinastea...intelegi?
bafta.sper sa nu treci si tu prin chestia asta, sper ca ai pus doar asa intrebarea.
Din pacate trec prin asta... aproapte in fiecare zi. e o poveste mai lunga, mi-e si jena sa vorbesc despre asta in mod explicit
Daca vrei ne putem vorbi cat vrei tu..si eu am multe de spus. daca vrei trimite-mi un mesaj cand nu ai cu cine vorbi te inteleg perfect...
Si eu trec prin asta...:
Nu exista, totul decurge in functie de starea emotionala pe care o ai. Nimeni nu poate sa decida ce se va intampla in viata ta ci tu atragi evenimentele in functie de starea pe care o ai.
Ei bine, exista si astfel de oameni...
Ooooo...ai fi surprinsa
Uneori o fac la suparare fara sa-si dea seama si poate lua forme de genul : lasa ca te vad eu pe tine, sa iti dea Domnu sa vezi si tu cum e etc.
Se poate, lumea e mare, caractere diferite, oameni diferiți...Doamne ferește!
Nu ai vazut la stiri atatea grozavii incredibile aparent?!
Mda blestemele de la parinti se aplica cad pe copii si blestemele copilor se aplica pe copii
Blestemele de mama sunt la fel de rele, adica mnah
Si eu am fost blestemat de parinti, dar asta e la randu meu si i-am zis tatalui meu cateva, si ii zic mereu va vedea el in o buna zi cum e sa i se intoarca spatele... norocu meu ca sunt razbunator oricum, se spune ca razbunarea e omu prostului, dar mie asta imi sta in fire.
DA, dar iti spun din deja prea multe bazute si auzite, ca parintii, din pacate, si din prea multa "dragoste" fac deseori si ei greseli colosale, pentru ca nici ei nu au avut de unde invata, decat de la parintii lor si tot asa, se perpetueaza niste erori pedagogice incredibile! Acum, s-au infiintat deja scoli pentru parinti, dar e deja tarziu pentru tine cas copil, dar le veri putea urma cursurile can dvei vrea sa devii mama!
DA... calea cea mai sigura este sa te duci la biserica in fiecare duminica si/sau sarbatoare, sa te spovedesti de cel putin 4 ori/an, sa tii posturile, sa faci milostenie din inima, sa fii blanda si smerita, sa te rogi al Dumnezeu si sa te straduiesti sa duci o viata placuta Lui din toate punctele de vedere. Succes.
Motive nu le-am dat, crede-ma...adica la 18 ani jumate nu am fost niciodata la o discoteca/intr-un club ca nu mi-au permis.Eu zic ca aceste pretentii ale lor sunt absurde si totusi m-am conformat situatiei. Orice as face nu e ok pentru ei, e greu sa-ti explic si te inteleg ca ti-a trecut prin cap ca sunt un "copil problema", dar nu e chiar asa. Mai rar vezi oameni linistit ca mine :-)
Offff,Doamne Fereste! Parca am ramas in urma cu doua secole.Ce naiba aveti fratilor? V-ati uitat la filme cu vrajitoare sau ce naiba? Cum sa crezi in asa ceva? Gata cu Evul Mediu! Blestemele astea sunt niste invetii pentru a afecta starea emotionala a celui care asculta asa ceva.E o mare porcarie, tampenie... Daca ar fi sa va spun pe nume v-as spune BABE.Mai treziti-va la realitate.Nu realizati ca totul este legat de mintea voastra?
Eu cunosc pe cineva care o pus blestem pe fiuso ca daca se imbata sa moara. Si ala s-o imbatat si o murit. Atunci taicaso s-a dus la biserica si si-o pus blestemul lui pentru ca mai avea un fiu si nu vroia sa moara si el. deci eu cred in blesteme si si ca se pot dezlega.
Da, blestemele de parinti se prind de obicei, dar exista o cale foarte sigura sa scapi de aproape orice blestem,(mai putin alea puse de preoti daca ai furat din biserica sau ai comis un sacrilegiu mare, pentru asta te duci la preotul respectiv sau altu sa-l dezlege) cea mai sigura cale e sa nu crezi in ele.E la fel ca efectul placebo sau nocebo, depinde doar de tine cat il lasi sa te afecteze.
Bafta~!
Mi-e cam frica de blesteme...nu stiu de ce, ca nu sunt genul care crede orice chiar daca nu poate fi demonstrat
Deci de asta suntem in situatia asta in Romania, inca suntem indoctrinati cu blesteme, vraji, descantece si alte prostii de genul acesta. NU EXISTA BLESTEME, VRAJI, exista doar oameni naivi cu ochelari de cal
Blestemele, eu cred ca nu exista. Cred ca sunt doar coincidente. Blestemele ies pe gura unui om cand este suparat, ca si cum te-ar injura, nu o spune din placere, ci din cauza ca este suparat, si cand jigneste sau blesteme, o face sa se linsteasca.
Nu eu nu cred in blesteme.Adica, numai unele persoane pot face,, blesteme"
O sa se "lege" de tine, doar daca crezi in ele, iubita mea. Ai face bine sa nu mai crezi in asa ceva :*