Da.Reîncarnarea există.O dovadă ar fi deja vois-ul, care, deși cercetătorii îl cataloghează eronat ca o eroare de percepție al creierului, real este exact ce omul a mai văzut cândva.
Nu. De ce? Pentru că e absurd ca conștiința să-și schimbe corpul. Imaginează-ți că creierul e un compiuter care transmite masiv o masă de date în rețea prin intermediul corpului. Acum deconectează copiuterul de rețea, ce se întâmplă cu datele? Rămân în compiuter (aidoma cu a fi orb-surd-mult, fără și paralizat și fără simț olfactiv, dar conștient), bun, acum distru compiuterul. Ce se întâmplă cu informația de softward dacă distrugi hardward-ul? Păi nimic, procesoarele numai procesează, informația numai e transmisă în rețea iar datele dispar odată cu aparatură dacă n-ai copiii de rezervă. No cam așa e și cu creierul.
Se poate scrie o carte pe acest subiect, iar cei care oricum nu au inteles nimic nu vor intelege in continuare.
Nu cred in reincarnare. Cred in Biblie, iar Biblia spune ca avem o singura viata pe acest Pamant.
Foarte adevarat.
Numai steregoi e pe aici
Biblia prezinta speranta reincarnarii insa sunt si dovezi in afara Bibliei ce arata ca vor fi reincarnati oameni pe Pamant la inviere.
Nu cred pentru daca ar exista oricum ar fi irelevanta din moment ce nu iti amintesti nimic din viata anterioara.
Un sondaj de opinie subiect de contradictie intre mine si alti prieteni, cautam si alte opinii
lipsa de ocupatie cred
Reincarnarea sufletului dupa moarte obliga sufletul sa culeaga fructele faptelor sale, adevarul e simplu!
Sufletul omului nu exista de la sine, Cineva l-a creat, deci nu se poate plimba dintr-un corp in altul, de capul lui, ci are un traseu pus in el de Creatorul lui. Biblia spune asa:
"Ecclesiastul 12:7 Si ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu, Care l-a dat."
As mai adauga ca reincarnarea ar incalca legea identitatii: nu pot fi ontologic altceva, de exemplu viezure sau albina, decat in cazul in care ma cheama Viezure sau Albina. A=A, totdeauna! A=B, numai in cazul in care B este un alt nume pentru A, insa nu e ontologic diferit.
Nu-i foloseste omului la nimic reincarnarea deoarece el singur nu se poate salva! Numai Fiul Omului il poate mantui, de aceea a fost nevoie ca Mantuitorul Iisus Hristos sa se intrupeze, sa-L faca cunoscut oamenilor pe Dumnezeu, sa se rastigneasca si sa invieze, pentru mantuirea omului.
Omul are o singura viata pe pamant, iar dupa ce moare, merge la judecata particulara, unde locul sau temporar va fi stabilit de Dumnezeu: in Rai sau in iad, pana la judecata de obste, cand i se stabileste un loc vesnic, la osanda sau la fericire vesnica.
Aici si acum e vremea mantuirii noastre, reincarnarea nu este posibila si nici nu ne-ar folosi la ceva, deoarece omul singur nu se poate elibera! Numai Iisus Hristos ne elibereaza, prin cunoasterea Lui, a Adevarului intrupat, si prin pazirea poruncilor Lui.
Ioan 8:36 "Deci, daca Fiul va va face liberi, liberi veti fi intr-adevar."
Reincarnarea in buddhism presupune existenta unui spirit/suflet. De vreme ce acest mit este legat de religie, numai un religios iti poate raspunde.
Personal, bazandu-ma pe stiinta, pot spune ca nu exista dovezi pentru asta.
Stiinta ta reprezinta propria ta gandire pseduoscepticista descrisa ca sa sune interesant si inteligent
Ca nu exista dovezi in privinta asta este un fapt obiectiv, nu e "pseudoscepticism". In stiinta mainstream acest fapt nu e nici macar controversat.
Reincarnarea nu e improbabila pentru ca explica prea putine, ci pentru ca la orice intrebare despre o situatie din viata se poate raspunde "e din cauza karmei si a reincarnarii". Deci e o placa pe care o poti repeta la infinit, fara sa te jenezi de fapte reale.
Da, sigur. Este știința mea, nu a omenirii. A inventat-o mama! Cat despre pseudocredinta ta m-am lămurit. Vaya con Dios la pupat moaște. Tu ești unul dintre aia care nu se mai poate vindeca. România împlinește 100 ani. Nu cred ca o mai duce mult cu gândiri ca a ta.