| ibaal a întrebat:

Credeti in reincarnare? Daca da,de ce?! Daca nu, de ce?!

17 răspunsuri:
| DeyCj a răspuns:

Da.Reîncarnarea există.O dovadă ar fi deja vois-ul, care, deși cercetătorii îl cataloghează eronat ca o eroare de percepție al creierului, real este exact ce omul a mai văzut cândva.

| SG1995 a răspuns:

Nu. De ce? Pentru că e absurd ca conștiința să-și schimbe corpul. Imaginează-ți că creierul e un compiuter care transmite masiv o masă de date în rețea prin intermediul corpului. Acum deconectează copiuterul de rețea, ce se întâmplă cu datele? Rămân în compiuter (aidoma cu a fi orb-surd-mult, fără și paralizat și fără simț olfactiv, dar conștient), bun, acum distru compiuterul. Ce se întâmplă cu informația de softward dacă distrugi hardward-ul? Păi nimic, procesoarele numai procesează, informația numai e transmisă în rețea iar datele dispar odată cu aparatură dacă n-ai copiii de rezervă. No cam așa e și cu creierul.

| xerxes1 a răspuns:

Se poate scrie o carte pe acest subiect, iar cei care oricum nu au inteles nimic nu vor intelege in continuare.

| AC4S4 a răspuns:

Nu cred in reincarnare. Cred in Biblie, iar Biblia spune ca avem o singura viata pe acest Pamant.

| Steregoi a răspuns (pentru AC4S4):

Omul are sansa la doua vieti pe Pamant. Scrie in Biblie de moartea a doua. Apocalipsa 21:8.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru AC4S4):

Foarte adevarat.

| Octavian199 a răspuns (pentru Irinel15123532):

Numai steregoi e pe aici rolling on the floor

| Steregoi a răspuns:

Biblia prezinta speranta reincarnarii insa sunt si dovezi in afara Bibliei ce arata ca vor fi reincarnati oameni pe Pamant la inviere.

| Nilsson a răspuns:

Nu cred pentru daca ar exista oricum ar fi irelevanta din moment ce nu iti amintesti nimic din viata anterioara.

| Octavian199 a răspuns:

Crezi in povesti de adormit copii, nici pe aia nu-i mai prostesti rolling on the floor

| ibaal explică (pentru Octavian199):

Un sondaj de opinielaughing subiect de contradictie intre mine si alti prieteni, cautam si alte opinii laughing lipsa de ocupatie cred rolling on the floor

| Jay1 a răspuns:

Reincarnarea sufletului dupa moarte obliga sufletul sa culeaga fructele faptelor sale, adevarul e simplu!

| pacatosulBogdan a răspuns:

Sufletul omului nu exista de la sine, Cineva l-a creat, deci nu se poate plimba dintr-un corp in altul, de capul lui, ci are un traseu pus in el de Creatorul lui. Biblia spune asa:
"Ecclesiastul 12:7 Si ca pulberea sa se intoarca in pamant cum a fost, iar sufletul sa se intoarca la Dumnezeu, Care l-a dat."
As mai adauga ca reincarnarea ar incalca legea identitatii: nu pot fi ontologic altceva, de exemplu viezure sau albina, decat in cazul in care ma cheama Viezure sau Albina. A=A, totdeauna! A=B, numai in cazul in care B este un alt nume pentru A, insa nu e ontologic diferit.
Nu-i foloseste omului la nimic reincarnarea deoarece el singur nu se poate salva! Numai Fiul Omului il poate mantui, de aceea a fost nevoie ca Mantuitorul Iisus Hristos sa se intrupeze, sa-L faca cunoscut oamenilor pe Dumnezeu, sa se rastigneasca si sa invieze, pentru mantuirea omului.
Omul are o singura viata pe pamant, iar dupa ce moare, merge la judecata particulara, unde locul sau temporar va fi stabilit de Dumnezeu: in Rai sau in iad, pana la judecata de obste, cand i se stabileste un loc vesnic, la osanda sau la fericire vesnica.

Aici si acum e vremea mantuirii noastre, reincarnarea nu este posibila si nici nu ne-ar folosi la ceva, deoarece omul singur nu se poate elibera! Numai Iisus Hristos ne elibereaza, prin cunoasterea Lui, a Adevarului intrupat, si prin pazirea poruncilor Lui.

Ioan 8:36 "Deci, daca Fiul va va face liberi, liberi veti fi intr-adevar."

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns:

Reincarnarea in buddhism presupune existenta unui spirit/suflet. De vreme ce acest mit este legat de religie, numai un religios iti poate raspunde.
Personal, bazandu-ma pe stiinta, pot spune ca nu exista dovezi pentru asta.

| Superior a răspuns (pentru Delmo_Catalin_1984):

Stiinta ta reprezinta propria ta gandire pseduoscepticista descrisa ca sa sune interesant si inteligent laughing

| doctorandus a răspuns (pentru Superior):

Ca nu exista dovezi in privinta asta este un fapt obiectiv, nu e "pseudoscepticism". In stiinta mainstream acest fapt nu e nici macar controversat.

Reincarnarea nu e improbabila pentru ca explica prea putine, ci pentru ca la orice intrebare despre o situatie din viata se poate raspunde "e din cauza karmei si a reincarnarii". Deci e o placa pe care o poti repeta la infinit, fara sa te jenezi de fapte reale.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru Superior):

Da, sigur. Este știința mea, nu a omenirii. A inventat-o mama! Cat despre pseudocredinta ta m-am lămurit. Vaya con Dios la pupat moaște. Tu ești unul dintre aia care nu se mai poate vindeca. România împlinește 100 ani. Nu cred ca o mai duce mult cu gândiri ca a ta.

Întrebări similare