Eu nu stiu ce sa cred. Cred ca este ceva mai mult. Am avut multe momente de deja-vu. Si pot sa spun ca, numai daca ma gandesc la anumite lucruri, ma simt oarecum legat de ele.
Dumnezeu ne-a dat drumul nostru. Eu cred ca dupa moarte o sa continuam. Nu cred ca mi-a dat mintea asta doar pentru o baga in pamant si atat. Dar o sa aflam, nu?
Mersi de funda
Nu stiu daca o merit. Adica am vazut si alte raspunsuri interesante. Dar as putea si eu sa zic mai multe
Am citit de un tip care a mers la hinduși să facă cercetări legate de reîncarnare pentru că mai des acolo unii susțin că îți aduc aminte lururi din vieți anterioare.A sat de vorbă cu mai multe cazuri și în unul din ele un bărbat pevestea cu lux de amănumte în ce loc și în ce familie a trăit nu cu mult înainte. Cercetătorul a mers să verifice și totul se potrivea cu eșcepția unui singur lucru.Cel a cărui reîncarnare se considera a murit când el avea deja 4 ani.Concluzia celui ce a studiat cazuriel a fost că era posedat de o ființă demonică care s-a transferat în el la vârsta de 4 ani și aceea îl informa de detaliile vieții persoanei pe care o posedase anterior.
Părerea mea este că orice persoană care în mod real simte și știe de o viață anterioară dacă ar fi exorcizată, ar scăpa de toate amintirile.
Probabil era crestin daca s-a dus la hindusi ca sa studieze reincarnarea.
Putea sa studieze pe el insusi cu regresia hipnotica, si afla motivul la toate fobiile pe care le are.
Dar trebuie sa si meriti ca sa afli adevarul.
Pe unii nu-i intereseaza, deoarece este prea simpla idiotenia cu doamne iarta-ne, si ca altul s-a jertfit pentru pacatele noastre.
Uneori ma incanta ideea, alteori ma pis pe ea. Nu pot spune ca as crede 100%.
Ma imbat cu mai multe teorii amestecate.
Ideea de reincarnare nu are NICI O LEGATURA cu crestinismul.
După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE:
- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
- "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
- "Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare nicidecum.
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4
Nu avem dovezi ca sa credem in asa ceva. Dar chiar si daca ar exista reincarnarea, de unde am sti ca ar fi mai bine asa? Pe noi nu ne-ar intreba nimeni daca vrem sa ne reincarnam intr-o alta persoana sau poate chiar intr-un animal, cum cred budistii? Si cat ar tine acest ciclu ar reincarnarilor? E doar dorinta umana de a evita moartea. De aici s-a nascut si ideea de viata dupa moarte, si cea a reincarnarii. Insa pana acum niciuna nu sta in picioare. Exista o mare diferenta intre realitate si ceea ce ne-am dori noi.
Cu ce te ajuta sa stii ca exista reincarnarea sau nu?
Te-ai simti mai bine sa afli ca in viata trecuta ai fost un capitan SS responsabil de moartea a mii de oameni?
Sau un extraterestru de pe o planeta oarecare?
Nu, eu mereu ma gandeam la reincarnare, pentru ca voiam sa stiu daca Dumnezeu ne-a dat sa avem o singura viata. Am auzit de multe ori chestia cu " De ce ne-ar da Dumnezeu o singura viata?". Eu credeam in asta, dar acum nu stiu ce sa zic...
Suntem suflete care avem corpuri, nu invers.
Moartea nu exista.
Biblia mi se pare o gluma proasta.
https://www.youtube.com/watch?v=8vm9-Mo-Nes
Intr-o singura viata avansam foarte putin din punct de vedere spiritual. Uita-te in jurul tau si ai sa observi ca cei mai multi mor la fel de inapoiati ca la nastere. Unii intr-adevar sunt la primele incarnari ca oameni,sunt abia iesiti din regnul animal,ii recunosti dupa comportament, dupa manelele pe care le asculta, etc.
Altii cu vechime sunt mai cizelati, mai spirituali, vegetarieni, vegani, dar tot mai au defecte de eliminat.
Biserica a fost si este o piedica in calea dezvoltarii spirituale a neamului omenesc.
A inteles pe dos TOTUL.Dar unde-s multi puterea creste.
Multumesc pentru raspuns. O sa iau in calcul.
Credeţi că aţi avut o viaţă anterioară?
„Toate acestea sunt realităţi: şi reînvierea, şi faptul că cei vii se nasc din morţi, şi existenţa sufletelor celor morţi." (PLATON, FILOZOF GREC DIN SECOLUL AL V-LEA Î.E.N., CITÂNDU-L PE SOCRATE)
„Întrucât sufletul nu poate fi fără trup şi totuşi nu este trup, el poate fi într-un trup sau în altul şi poate trece de la un trup la altul." (GIORDANO BRUNO, FILOZOF ITALIAN DIN SECOLUL AL XVI-LEA E.N.)
„Nimic nu este mort: oamenii se prefac că sunt morţi. . . şi iată că ei stau şi se uită pe fereastră, teferi şi nevătămaţi, sub o mască nouă, necunoscută." (RALPH WALDO EMERSON, POET ŞI ESEIST AMERICAN DIN SECOLUL AL XIX-LEA)
V-AŢI întrebat vreodată cine sunteţi cu adevărat? V-aţi gândit vreodată că aţi avut o viaţă anterioară? Dacă da, nu sunteţi singurul. Încă din cele mai vechi timpuri, oameni atât din culturile orientale, cât şi din cele occidentale şi-au pus astfel de întrebări. În căutarea răspunsurilor, unii au început să creadă în reîncarnare. Aceasta este o idee potrivit căreia atunci când o persoană moare, un „suflet" imaterial părăseşte corpul şi renaşte în alt corp — sub formă de om, animal sau chiar plantă — într-una sau mai multe existenţe succesive.
Chiar dacă unii oameni acceptă această explicaţie despre moarte, cum putem şti dacă ea este sau nu adevărată? Ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, despre acest subiect? Pentru început însă, să răspundem la o altă întrebare: De unde provine ideea reîncarnării?
De unde provine ideea reîncarnării?
Potrivit istoricilor şi erudiţilor, locuitorii anticului Babilon, un oraş întemeiat spre sfârşitul mileniului al III-lea î.e.n., au început să creadă în nemurirea sufletului uman. Problema nemuririi „i-a preocupat mult pe teologii babilonieni", a spus Morris Jastrow Jr., în cartea sa The Religion of Babylonia and Assyria. Pentru babilonieni, „moartea era o trecere la o altă formă de viaţă", a explicat el. „Fără îndoială că la baza teoriei iniţiale despre perpetuarea existenţei într-o formă sau alta a stat neputinţa omului de a accepta faptul că la moarte nu mai este conştient de nimic."
După ce au apărut în Babilon, învăţăturile despre transmigraţie, sau renaşterea sufletului, au început să se dezvolte şi în alte părţi ale lumii antice. Filozofii indieni au elaborat un sistem de credinţe ce gravitează în jurul unui ciclu de renaşteri bazat pe legea cauzei şi a efectului, numită karma. Marii filozofi greci au adoptat şi ei ideea reîncarnării şi au popularizat-o.
În zilele noastre, în ţările occidentale există un interes tot mai mare faţă de reîncarnare. Generaţiile mai tinere, dar şi multe celebrităţi sunt fascinate de ideile şi practicile religioase orientale. În prezent, există o mulţime de cărţi şi de site-uri de internet care analizează semnificaţia unor presupuse întâmplări dintr-o viaţă anterioară. În multe ţări a devenit foarte populară aşa-numita terapie a vieţii anterioare. Aceasta promovează folosirea hipnozei pentru a explora pretinsele vieţi anterioare ale oamenilor în încercarea de a înţelege starea de sănătate şi comportamentul lor din prezent.
Este adevărată ideea reîncarnării?
Deşi credinţa în reîncarnare are rădăcini vechi, trebuie să răspundem la cea mai importantă întrebare: Este ea adevărată? În plus, creştinii ar trebui să vadă dacă Biblia susţine sau nu această credinţă (Ioan 17:17). Întrucât Creatorul nostru, Iehova Dumnezeu, este Sursa vieţii şi „Dezvăluitorul secretelor", el ne dezvăluie unele lucruri despre viaţă şi moarte pe care altfel nu le-am cunoaşte. Putem căuta cu încredere răspunsuri pe această temă în Cuvântul său, Biblia (Daniel 2:28; Faptele 17:28).
Răspunsurile lui Dumnezeu sunt uşor de găsit dacă permitem ca Biblia să se interpreteze singură. De exemplu, în Geneza 3:19 vedem ce i-a spus Dumnezeu lui Adam după ce Adam şi Eva s-au răzvrătit. Dumnezeu i-a zis: „În sudoarea feţei tale îţi vei mânca pâinea până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat. Căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce". Adam a fost creat din ţărână. La moarte, el s-a întors în ţărână. Dumnezeu a afirmat clar lucrul acesta. Aşadar, la moarte, o persoană nu renaşte sub forma unei alte persoane, ci încetează să existe. Aşa cum căldura şi frigul, uscăciunea şi umiditatea şi lumina şi întunericul sunt lucruri opuse, tot aşa şi moartea este opusul vieţii. Morţii sunt cu adevărat morţi! Nu este acesta un răspuns simplu şi logic?
Aşadar, amintirile despre o viaţă anterioară trebuie să aibă alte explicaţii. Mintea umană, inclusiv subconştientul, dar şi efectele anumitor medicamente sau al unor experienţe traumatizante nu sunt încă înţelese pe deplin. Visele şi evenimentele imaginate, bazate pe multitudinea de informaţii stocate în creier, pot fi atât de vii încât să pară reale. În unele situaţii, spiritele rele pot produce anumite întâmplări supranaturale ce pot face ca irealul să pară real (1 Samuel 28:7–19).
Este o dorinţă firească să vrem să trăim şi să ştim ce se va întâmpla în viitor. Dar de unde avem această dorinţă? În acest sens, este interesant ce spune Biblia despre Creatorul nostru: „A pus în inima oamenilor chiar şi veşnicia" (Eclesiastul 3:11). Prin urmare, oamenii au în inima lor dorinţa de a trăi veşnic.
Dacă Iehova Dumnezeu, Creatorul nostru, a pus în inima oamenilor dorinţa de a trăi veşnic, este normal ca el să ne şi arate cum ne putem satisface această dorinţă. Biblia dezvăluie scopul măreţ al Creatorului de a-i binecuvânta pe oamenii ascultători cu viaţă veşnică pe un pământ paradiziac. Sub inspiraţie divină, psalmistul David a spus: „Cei drepţi vor moşteni pământul şi vor locui pentru totdeauna pe el" (Psalmul 37:29). O doctrină biblică fundamentală, aflată în strânsă legătură cu scopul etern al lui Dumnezeu, este învierea morţilor (Faptele 24:15; 1 Corinteni 15:16–19).
Învierea: speranţa sigură pentru cei morţi
Biblia conţine opt relatări despre oameni care au fost readuşi la viaţă pe pământ, în aceste situaţii fiind prezenţi şi martori oculari. În toate cazurile a fost vorba de învieri, nu de reîncarnări. Cei care au fost readuşi la viaţă au fost recunoscuţi imediat de familie şi de prieteni. Rudele lor n-au trebuit să-i caute printre nou-născuţi şi nici să încerce să-şi dea seama dacă vreun nou-născut era sufletul reîncarnat al celui drag care a murit (Ioan 11:43–45).
Este încurajator să ştim că în Cuvântul lui Dumnezeu se spune că marea majoritate a celor care au murit vor fi înviaţi în lumea nouă a lui Dumnezeu, care va înlocui în curând lumea rea în care trăim (2 Petru 3:13, 14). Chiar în această clipă, parcursul vieţii a miliarde de oameni este păstrat în memoria perfectă şi infinită a lui Iehova, Dumnezeul care îşi aminteşte chiar şi numele tuturor stelelor! (Psalmul 147:4; Revelaţia 20:13) Când Iehova va readuce la viaţă generaţii succesive de oameni pentru a trăi în lumea nouă, aceştia îşi vor putea reconstitui arborele genealogic şi îi vor putea cunoaşte personal pe strămoşii lor. Aceasta este într-adevăr o perspectivă încântătoare, fascinantă!
Eu nu cred in ea. Asta e o invatatura pe care o au budistii si hindusii iar convingerile lor sunt greu de inteles, intortocheate si difera de la membru la membru, fiecare avand propria convingere si intelegere. Invatatura asta a fost cea mai usoara de inteles, si s-a raspandit cel mai usor. Dar daca ai cunoaste si restul, si dupa viziunea fiecaruia ai fi dezorientata. Chiar si desăre reincarnare au pareri diferite. N-are rost, nici macar dovezi nu sunt care sa sustina asta.
Deci pentru tine reincarnarea e naspa deoarece nu o intelegi.
"convingerile lor sunt greu de inteles, intortocheate si difera de la membru la membru"... nu chiar. E la fel ca in cazul crestinismului. Si acele religii sunt impartite in mai multe ramuri.
"N-are rost, nici macar dovezi nu sunt care sa sustina asta"... cata ironie sa auzi afirmatia asta din partea unui religios. Aplici aceasta "regula" si religiei tale sau asta e doar pentru restul religiilor?
Oke, stai sa te lamuresc. Legat de prima ta afirmatie, eu m-am referit la religia budista, la una singura. Documenteaza-te intai despre ea. In budism, si ma refer la religia budista sunt atatea invataturi si conceptii diferite de la budist la budist. „Si acele religii sunt impartite in mai multe ramuri." n-are nici o legatura cu ce am zis eu. Eu zic la singular de religia budista si tu bagi toate religiile crestine. La crestinism in fiecare religie sunt reguli clare si stricte. La budism, intr-o religie sunt multe conceptii contradictorii.
Apoi, cum am zis, eu nu accept faptul ca (virgula) credinta = credulitate (crede fara sa cercetezi). Am studiat lucrurile inainte sa devin crestin, am dovezi pe care cred lucrurile astea. Ca nu le intelegi asta nu inseamna ca nu exista. Am observat ca multi inchid ochii si se prefac ca nu inteleg, pe scurt se incapataneaza cand le-am aratat dovezi. In fine, nu am pofta sa dezbat chestii de genu, chiar mi-ar strica dispozitia (la cum ma simt acum...) acum si nici nu isi mai are rostul, stiu ce spun. Oricum, accepti sau nu, nu-mi pasa, dar ma bazez pe dovezi solide legat de convingerile mele. Nu le intelegi, nu le accepti, treaba ta, dar asta nu ma face pe mine prost si credul.
"diferite de la budist la budist"... vezi ca mintitul e pacat in religia ta.
La fel ca si in crestinism, si in alte religii pot sa existe variatii iar treaba cu reincarnarea nu o exceptie. Sigur exista mai multe variante dar e irelevant. Daca motivul pentru care nu accepti reincarnarea este diversitatea conceptelor, nu trebuie sa accepti nici crestinismul tot din aceasta cauza.
"Am studiat"... eu zic totusi sa nu minti deoarece nu ai studiat in adevaratul sens al cuvantului. Ai citit doar chestii care coincideau cu punctul tau de vedere si ai zis "ie ok". Daca studiai cu adevarat, nu mai faceai afirmatii ca cele de pana acum.
Repet ce am zis in comentariul trecut si cel de acum :
1 - "N-are rost, nici macar dovezi nu sunt care sa sustina asta"... cata ironie sa auzi afirmatia asta din partea unui religios. Aplici aceasta "regula" si religiei tale sau asta e doar pentru restul religiilor?
2 - Daca motivul pentru care nu accepti reincarnarea este diversitatea conceptelor, respingi si crestinismul din aceasta cauza?
Ca sa scurtam discutia, iti zic eu ce o sa raspunzi la ambele puncte : cand vine vorba de ramura ta religioasa, din cauza favoritismului si a ignorantei nu aplici acelasi grad de scepticism. Cand vine vorba de alte religii o arzi gen "diversitatea conceptelor ie naspa deci acele religii ie naspa" sau "nu inteleg acele religii + nu exista dovezi deci acele religii ie naspa" DAR cand vine vorba de ramura ta religioasa (ATENTIE, am zis RAMURA deoarece la fel ca in cazul altor religii, si in crestinism exista diversitate in concepte) te prefaci ca nu stii despre ce e vorba.
1. Ti-am explicat, convingerile mele se bazeaza pe dovezi clare. Sunt dovezi care sa sustina convingerile mele.
2. Ce am vrut eu sa scot in evidenta este faptul ca doctrinele sunt intortocheate si confuze, prin urmare greu de inteles. Crestinismul este impartit in mai multe religii. Nu am nici o treaba cu ele, eu nu ma ghidez dupa „enșpe mii" de conceptii diferite despre un subiect, cum se ghideaza budistii. Nu are nici un sens ceea ce ma intrebi, si chiar e un chin sa iti raspund vazand ca nu intelegi la ce ma refer.
„"nu inteleg acele religii + nu exista dovezi deci acele religii ie naspa" DAR cand vine vorba de ramura ta religioasa (...) te prefaci ca nu stii despre ce e vorba." - confirmarea ca vorbesc degeaba. Ti-am spus, inteleg ceea ce cred, si cred pe baza unor dovezi solide. Ori tu te prefaci ca nu intelegi ori esti ignorant si te prefaci ca imi citesti comentariul. Legat de „minciuna" "diferite de la budist la budist" cat de ignorant esti sa nu te documentezi despre ce afirm. Imi provoci greata si din nou, incepi sa fi foarte enervant cu intrebarile tale fara sens. Timpul va dovedi cine a avut dreptate, te asigur de asta. Nu ai habar de ce vorbesc acum dar vei avea habar peste putin timp.
P.S un alt lucru pe care nu il poti distinge este diferenta intre crestinism si o religie crestina, sau cel putin asta ai dovedit mai sus.
Si da, poate ca nici acum nu o sa intelegi si o sa ma intrebi din nou. Ca sa te lamuresc, sa zicem ca nu am raspuns 100% la intrebarile tale, dar ti-am explicat punctul meu de vedere cu privire la ele.
"dovezi clare"... dupa cum am zis, minciuna e pacat in religia ta.
"doctrinele sunt intortocheate si confuze"... pentru tine poate asa par avand in vedere ca nu te-ai obosit sa te documentezi.
"prin urmare greu de inteles"... pentru ca nu te-ai obosit sa te documentezi. Dar chiar si asa, doar pentru ca nu esti capabil sa le intelegi, nu inseamna ca sunt neaparat gresite.
"Crestinismul este impartit in mai multe religii"... crestinismul e impartit in mai multe ramuri nu religii. Nu prea cred ca e corect sa zici religii dar treaba asta e discutabila. Fie, hai sa zicem religii. Asa si? Nu faci decat sa confirmi ce am zis eu mai sus.
" Nu are nici un sens ceea ce ma intrebi"... are dar aparent iti place sa faci pe prostul. La fel cum tu bagi scuza asta penibila cu ramurile hinduse sau budiste, la fel pot sa iti zic si eu acelasi lucru legat de religia ta. Cu toate acestea, dupa cum bine se observa in raspunsurile tale, credinta ta este bazata pe favoritism si ignoranta.
"cred pe baza unor dovezi solide"... nu exista asa ceva. Aici intervine favoritismul.
"diferenta intre crestinism si o religie crestina"... ramura crestina. Nu exista crestinism "pur". Acum ca tu vrei sa consideri ca ramura ta religioasa e "pura" nu difera cu nimic de un ortodox care afirma acelasi lucru.
Din moment ce pana acum doar ai incercat sa te retragi din discutie, e clar ca te simti pus in dificultate.
Dar dupa cum am zis si bine se observa, scepticismul acesta al tau e bazat DOAR pe favoritism si ignoranta.
Deci... hai sa recapitulam motivele pentru care nu accepti tu reincarnarea :
1 - ti se pare un concept confuz si nu il poti intelege
2 - hinduismul / budismul este impartit in mai multe ramuri
Acum hai sa vedem daca acestea sunt argumente valide :
1 - asta nici nu mai trebuie discutata, e o penibilitate din start care trebuie stearsa de pe lista. La partea asta mai bine taceai ca sa nu te faci de rusine.
2 - la fel ca si hinduismul, crestinismul este impartit in mai multe ramuri, fiecare oferind o varianta anume. La fel ca mai sus, ca sa folosesc afirmatia ta, conceptele din crestinism difera "de la crestin la crestin".
E acesta motivul pentru care nu accepti reincarnarea? Pai nu deoarece accepti crestinismul chiar daca apare exact aceeasi problema.
Inseamna ca e un alt motiv. Care? Zeul tau nu zice nimic despre reincarnare si daca stai sa te gandesti (stiu, e greu pentru martori), reincarnarea e compatibila cu atributele zeului tau. Deci nici pe zeul tau nu poti sa il bagi ca scuza.
Atunci sa fie oare incapacitatea ta de la p1 de a intelege acel concept? Daca da, atunci e chiar trist.
Apropo, descrie asa cu cuvintele tale, cam ce intelegi tu prin reincarnare.
Mă obosesti, las-o balta
Ia gandeste-te!
Avem un singur suflet, exista un singur Dumnezeu, avem o singura sansa la rai care este viata.
In al doilea rand, iti dau un exercitiu de imaginatie. Ai fost vreodata la o inmormantare, ai vazut fata mortului, ai simtit acel miros inconfundabil, daca nu ai facut-o te sfatuiesc sa studiezi atenta următorul mort pe care il vezi.
Apoi, inchide ochii si imagineaza-te ca esti moarta, palida, fara suflare, ca din tine emana un miros insuportabil, iar tu esti un suflet, un duh, duhul care esti si tocmai ai iesit din trup. Ai mai vrea sa te intorci vreodata in vreun trup stiind ca toate au aceeasi soarta?
Foarte interesant raspunsul tau! Si nu, nu cred ca as mai vrea sa ma intorc in alt trup.
Nu vad ce relevanta are faptul ca o sa mori de mai multe ori. E vorba de experientele pe care o sa le traiesti.
"miros inconfundabil"... ce relevanta are mirosul? Tu oricum nu-l simti ca esti mort.
"exista un singur Dumnezeu"... de unde stii? Daca exista mai multi zei nu doar zeul crestin? Daca exista alti zei si nu zeul crestin? Stii din biblie? Pai eu pot sa iti ofer scrierile altor religii care spun altceva.
"o singura sansa la rai"... de unde stii? Din biblie? Pai eu pot sa iti ofer scrierile altor religii care spun altceva.
Daca lasi un raspuns, asigura-te ca nu e bazat pe favoritism si ignoranta.
Exista o Forta Universala, iar fiecare om o vede cum vrea. Eu cred ca doar o "Forta Supranaturala" a putut sa creeze aceasta lume, nu mai multi zei. Parerea mea. Nu judeca.
Daca ar fi mai multe vieti, ce experienta poate capata un copil care moare la nastere sau in cazul asta karma si-a batut joc de el?
Sa presupunem ca unii care ar fi in alte vieti larve cum ar spori ei pe mai departe fara vointa intelect si afect?
Citeste cartea Marii Initiati ai Indiei si parintele Paisie si o sa vezi cum personajul principal s-a indracit numai pentru ca s-a uns cu grasime dintr-o carne inchinata zeilor, dar pe moment in inselarea lui credea ca are puteri sporite si ca a ajuns la un nivel de constiinta superioara.
Greu, cu rugaciunile parintelui Paisie omul a simtit adumbrirea Duhului Sfant si inselarea in care era.
"Exista o Forta Universala"... de unde stii?
"doar o "Forta Supranaturala" a putut sa creeze aceasta lume"... la fel ca mai sus, de unde stii? Pe ce anume iti bazezi afirmatia?
"nu mai multi zei"... ce anume intelegi tu prin "forta universala" sau "forta supranaturala". Vad tot mai des idiotenia asta new age bullshift. Dar chiar si asa, pe ce anume iti bazezi afirmatia? De unde stii ca nu mai multi zeu au facut universul? De ce doar unul (pe care aparent tu il numesti "forta universala" [dafuq is that]).
"Parerea mea"... ok, dar hai si cu niste argumente nu arunca o afirmatie dupa care sa te ascunzi in spatele unui "parerea mea".
"Nu judeca"... de ce nu?
Raspunde-ti de unul singur la intrebari. Sunt intrebarile tale, problemele tale. Si, un sfat pretios pentru tine. Daca cauti in toate partile nu vei gasi niciodata un singur raspuns credibil. Intrebarile se vor acumula si vei ajunge sa nu mai stii de tine. Bafta!
Jalnic raspuns ai dat (dar era de asteptat). Daca nu esti pregatit sa porti o discutie, o dezbatere, sa primesti critici, etc, atunci stai in banca ta cuminte si nu lasa raspunsuri, nu te baga in seama cu altii. Trebuia sa te gandesti ca cineva o sa-ti raspunda la idiotenii dar aparent, pe tine nu te intereseaza discutiile. Tu doar lasi raspunsuri ca un papagal. Jalnic.
"nu cred ca as mai vrea sa ma intorc in alt trup."
Din pacate nu prea conteaza ce vrem.
Raiul ar fi plin de creduli daca ar fi sa acceptam varianta crestina.
Mototoli care nu sunt in stare sa-si controleze instinctele, defectele, sclavi ai placerilor dar salvati de altul care s-a sacrificat pentru ei.
Cam ciudat nu crezi?
Nu cred în reîncarnare! ( Deși în trecut am crezut!). Singura dovadă a celor care cred în reîncarnare este că unele persoane și-au reamintit viețile anterioare; eu nu mi-am amintit viețile anterioare. Nu cred că e bine să te iei după ce spun unele persoane, de exemplu unele persoane zic că au fost răpite de extratereștrii. Dar eu sunt o persoană care se îndoiește de orice.
Draga mea, din antichitate sunt miliarde care au crezut in reincarnare si daca ar fi fost intr-adevar reala zonele in care se practica ar fi fost raiul pe pamant pentru ca spiritele lor s-ar fi purificat in miile de ani scursi.
Reincarnarea tine oamenii prizonieri in sistemul piramidal de caste, in care omul sarac e conditionat de karma sa fie servitorul altuia si e considerat impur doar pentru ca s-a nascut sarac si fara posibilitati de avansare in ierarhia sociala.
Citeste te rog frumos Marii Initiati ai Indiei si Parintele Paisie de Dionysos Faratsiotis http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-initiati-india-parintele-paisie/ da click pe titlurile cu rosu sau caut-o pdf pe google.
Vei vedea jurnalul initiatic al unui tanar pornit in India sa invete de la gurusi si drumul anevoios inapoi spre ortodoxie, salvat de rugaciunile Sfantului Paisie Aghioritul din Muntele Athos.