| Savu_Marina_2000 a întrebat:

Credeti in reincarnare? Mai de mult credeam ca dupa moarte, noi ne putem reincarna daca vrem pentru a evolua si mai mult. Suna ciudat... Eram destul de convinsa ca asa este, insa acum ma indoiesc de asta.

Răspuns Câştigător
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Eu nu stiu ce sa cred. Cred ca este ceva mai mult. Am avut multe momente de deja-vu. Si pot sa spun ca, numai daca ma gandesc la anumite lucruri, ma simt oarecum legat de ele.
Dumnezeu ne-a dat drumul nostru. Eu cred ca dupa moarte o sa continuam. Nu cred ca mi-a dat mintea asta doar pentru o baga in pamant si atat. Dar o sa aflam, nu? happy

35 răspunsuri:
| milan9 a răspuns:

Ideea de reincarnare nu are NICI O LEGATURA cu crestinismul.

După VIAŢA BIOLOGICĂ, într-adevăr SUFLETELE îşi vor continua existenţa în VEŞNICIE:

- "Şi Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ţie, astăzi vei fi cu Mine în rai." Luca 23, 43;
- "Şi ca pulberea să se întoarcă în pământ cum a fost, iar sufletul să se întoarcă la Dumnezeu, Care l-a dat." Ecclesiast 12, 7
- "Şi a murit săracul (Lazar) şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam." - Luca16, 22;
- "Sunt strâns din două părţi: aş dori să mă mut şi să fiu cu Hristos, deoarece asta ar fi cu mult mai bine. Dar pentru voi este mai necesar să rămân în trup" (Filipeni 1, 23-24)., etc...
Dacă existenţa lui Pavel alături de Hrisos în viaţa de dincolo, ar fi mult mai bună rezultă de aici că este o existenţă CONŞTIENTĂ în care sufletul nu dispare nicidecum.
- "Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul şi după aceea nu vă mai pot face nimic. Am să vă spun de cine să vă temeţi: temeţi-vă de Acela care după ce a ucis, are puterea să arunce în gheenă; da, vă spun, de Acesta să vă temeţi" Luca 12, 4

| sublime89 a răspuns:

Nu avem dovezi ca sa credem in asa ceva. Dar chiar si daca ar exista reincarnarea, de unde am sti ca ar fi mai bine asa? Pe noi nu ne-ar intreba nimeni daca vrem sa ne reincarnam intr-o alta persoana sau poate chiar intr-un animal, cum cred budistii? Si cat ar tine acest ciclu ar reincarnarilor? E doar dorinta umana de a evita moartea. De aici s-a nascut si ideea de viata dupa moarte, si cea a reincarnarii. Insa pana acum niciuna nu sta in picioare. Exista o mare diferenta intre realitate si ceea ce ne-am dori noi.

NOname
| NOname a răspuns (pentru sublime89):

Apropo de reîncarnări, îţi recomand The Lobster (2015). Conţine bizarul atât de dulce şi ironic. Imposibil să nu-ţi placă.

| sublime89 a răspuns (pentru NOname):

In general imi plac filmele bizare, si nu cred ca am mai vazut pana acum un film cu sau despre reincarnari. Mersihee hee

NOname
| NOname a răspuns (pentru sublime89):

Cu plă.batting eyelashes