anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti in viata de dupa moarte?!
Eu sunt ateu dar tot cred, chiar intr-un rai dar fara dumnezei si hristosi.

18 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Eu nu cred ca esti ateu, un ateu nu crede in viata de dincolo

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Stiu din proprie experienta ca este ceva dincolo de perdeaua asta dintre viata si moarte.
Stiu ca pe creator il doare undeva de religia oamenilor, de fapt i se face rau.
Stiu tot din proprie experienta ca exista niste legi universale pe care daca le stii si le aplici te descurci mai bine in jungla asta.
Ma bazez pe intuitie si pe propria experienta, si imi asum toate riscurile.
Crestinismul mi se pare cea mai absurda religie din cele cateva mii existente.

| VelaJohnny a răspuns:

Esti confuz, un gen de agnostic. In fine, personal eu cred ca la moarte esti inconstient. De asemenea, ca si crestin, cred ca va fi o inviere a mortilor. Abia la inviere te vei trezi din somnul mortii, din inconstienta. Biblia nu ma contrazice, pe ea ma bazez, doar opiniile oamenilor. Si e si logic, ce se intampla cu creierul la moarte? Inceteaza sa functioneze. Moare creierul, mor ganduri, sentimente, amintiri etc.

P.S : Milan, te rog nu te lua de mine, fi ca si data trecuta, fara insulte la adresa credintei si a opiniei mele, arata si tu respect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Asa sa-ti ajute Dumnezeu dupa credinta ta,cum i-a ajutat sutasului,sa i se faca bine copilul,femeii scurgerea de sange de ani de zile,si multe altele, pe care nu le stii fiindca nu te-au interesat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Viata inseamna suflet. Exista un circuit al vietii(sufletului) in lume:nastere-moarte-reincarnare.

| 6684464 a răspuns:

Posibil sa traiesti in propriile amintiri, dar din punct de vedere stiintific nici asta nu se poate. laughing Din punct de vedere stiintific devii rahatel de viermisori, ingrasamant de buruieni, poate chiar loc de depozitare a unor pui sau oua laughing si de restul, cine stie? poate combustibil.

| DarkAndDreary a răspuns:

Nu.

| DoarBogdan a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Trebuie sa crezi laughing

| DarkAndDreary a răspuns (pentru DoarBogdan):

De ce trebuie?

Adica nu in viata. Dar tu crezi ca asta este soarta omului? Sa moara si atat? Sa chinuie 80 de ani pentru nimic? Nu se stie ce e... dar sigur nu se opreste acolo.

Scopul în viață ți-l faci singur.

Ai dreptate. Dar uneori un om are nevoie de ajutor pentru as da seama care e scopul lui.

Care e scopul tău în viață?

Nu am scop. Am doar speranta. Si la ce sper? Asta e alta intrebare...
Doar ca alerg in continuare pe langa viata pana se iveste ceva de care sa ma agat. Un motiv. Ceva, inevitabil.
Al tau care e?

În cazul meu e mai complicat.
Și nu are legătură cu niciun dumnezeu.

Mereu mi-a placut sa ascult din coltul meu, deci cand ai timp...

Si nu trebuie sa aiba legatura neaparat cu Dumnezeu, sa stii.

| IvanMihai a răspuns:

Avem un suflet care continuă să existe după moarte. Tot nu știu dacă exista Dumnezeu sau nu. Poate avem doar proiecții ale lui Dumnezeu care nu corespund realității! Și nu înțeleg de ce Dumnezeu trebuie să fie personal!