Sunt perferct de acord cu tine. M-am gandit si eu la asta si da sunt de acord. Dar daca oamenii ar fi toti la fel de "OpenMinded" ca tine nu cred ca sar panica, pur si simplu ar trai viata in continuare.
E adevarat, daca toti ar "sti" ca nu exista viata dupa moarte ar incepe sa fure, sa se omoare ecc. Am pus sti intre ghilimele pentru ca nici eu nu sunt 100% ca nu exista viata dupa moarte, cine stie.
Cred ca nu sunt destul de inteligent sa inteleg ce insinuezi. Poti sa te apleci si tu la nivelul meu de inteligenta?
Biblia zice "Nu ucide" în noul testament, în vechiul testament se contrazice singură, când pentru diverse păcate cam e recomandată omorârea cu pietre. Deci biblia nici măcar nu spune cuvinte frumoase...
Cât despre credincioși lasă-i, ori sunt oribi și ultra creduli ori sunt fricoși. Dacă pui întrebări de genu nu reușești deât să-i faci să te înjure, mai bine să-ți fie milă de ei că își pierd mult timp din viața făcând ritualui tâmpite care nu duc la nimic...
Atunci "apleacate" la nivelul meu de profunzime si zi-mi cu, cuvinte taranesti ca sa pot sa te inteleg si eu.
Sunt de acord cu tine dar totusi e trist ca cineva care face parte din "rasa" noastra crede in asa ceva. Oricum si povestea cu dumnezeu are bazele ei adevarate.
Un raspuns foarte evaziv. Voit sau nu refuzi sa dai raspunsul. Eu zic ca omul este stapan peste pamant, iar dumnezeu DACA exista se supune omului? pentru nu vad nici un gest al lui dumnezeu care sa arate cu ceea ce face omul aici ( defriseaza paduri, extermina alte specii, testeaza bombe nucleare, bla bla)
Sper totusi ca fugitivitatea unei conceptii nu alcatuieste gradul complet astfel incat sa ne schimbam dupa ironii.Un narcisim nasol te impiedica sa vezi ca nu ai trait si nici nu ai citit destul astfel incat sa afirmi ceea ce afirmi si care fara indoiala este si un rationament de tipar.
Viata e roz doar daca te imbraci in haine de tarfa
Mai nu crede in biserica, biserica este o institutie care mintesc oameni pentru bani
Mos craciun nu exista de ce sa crezi in el?
Pai Dumnezeu este tatal nostru nu suntem sclavi lui el ne-a dat o viata si trebuie sa-l respectam
Si icoanele sunt o prostie de unde stiu aia cum arata Iisus Hristos?
Mai bine crezi in el
Si eu nu cred asa ca vreau sa ajung in rai oricum cred ca nu o sa ajung acolo
Da eu pe parintii mei ii respect asa trebuie respectat si Dumnezeu
Eu sunt o credincioasa si cred pentru ca nu vreau sa ma duc in iad, dar chiar il iubesc pe Dumnezeu si imi doresc ca eu sa fac bine. Si intr-adevar, Dumnezeu e bun, exista un iad care e creat pentru diavol si supusii lui, nu pentru oameni. Problema e ca fiecare om e liber sa isi ia decizia proprie in legatura cu vesnicia si cei mai multi oameni aleg calea mai larga care duce catre iad, pentru ca e mai usoara. Eu am ales sa merg in cer si intr-adevar e mai greu, sunt lucruri in viata pe care nu mai vreau sa le fac dar o fac din dragoste pentru El si crede-ma sunt foarte fericita si libera. Dumnezeu nu vrea sa te trimita in iad, de aceea a murit Isus, ca prin moartea lui si prin invierea lui tu sa poti merge in cer, dar intrebarea e: esti tu gata sa il primesti ca domn si mantuitor? E cam greu sa fii credincios prin puterea ta, noi oamenii suntem atat de vulnerabili si slabi, si ai nevoie de o relatie personala cu Dumnezeul care vrea sa te salveze de la iad. E ca o relatie de prietenie, nu e ceva religios, e o prietenie care te va ajuta sa treci prin lucruri si sa ramai apoape de El.
Si clar, daca dau niste bani la popa sa imi ierte pacatele, e total gresit. Tu trebuie sa cazi pe genunchii tai, si sa ii ceri iertare de pacate nu altul pentru tine.E ceva intre tine si Creatorul tau, si e responsabilitatea ta sa faci acest pas si sa te duci la el pentru iertare. Eu am facut asta acum 16 ani, mult, dar am gasit un prieten bun, un dumnezeu care nu m-a respins si care m-a acceptat, asa pacatos cum eram. M-a iertat si mi-a dat o viata noua, acum traiesc pentru el si nu am regretat nici o clipa acesti 16 ani. E super sa fii un crestin adevarat. Sper ca raspunsul meu te ajuta
Trebuie sa imi angajez si eu un dobitoc care sa bage stupizi cui mi-e antipatic
Cu cata usurinta spui "Sunt doar un animal care are putin mai multa materie gri decat celelalte animale". Ei bine, tocmai creierul te face mai mult decat animal. Faptul ca simti, ca poti sa razi, sa suferi, asta te face mai mult decat "doar un animal". Noi avem ceva mai mult decat instinctele animalice sau cel putin ar trebui. Ne spunem "suntem animale". Ce-ar fi sa incepem sa fim oameni?
Ai ghicit, sunt una dintre cei care cred in "teoriile" sau mai urat spus "basmele" biblice. Ce nu intelegi tu, este ca iadul nu este "opera" lui Dumnezeu. Diavolul a fost inger la inceput, a cazut ulterior in pacatul mandriei si asta l-a alungat din rai. Atunci cand pacatuim slujim diavolului si atunci, faptul ca Dumnezeu ne trimite in iad nu este o pedeapsa, ci o rasplata. Ne da si dincolo ceea ce ne-a fost mai drag pe pamant.
Majoritatea spun ca ei sunt adepti ai stiintei si nu ai religiei, ca doar "stiinta" inseamna ce poate fi probat, dovedit. Ei bine, daca aruncam o privire mai atenta, exista mari goluri si in teoriile stiintifice precum Big-Bang-ul. De exemplu, teoria sustine ca acum n miliarde de ani exista undeva o minge de foc care se rotea. Aceasta minge a explodat si din particulele imprastiate au luat nastere planetele, materia, energia, spatiul, timpul. Hai totusi sa gandim logic. Stiintific acum, daca legi un obiect "x" de un alt obiect "y" care se roteste, atunci cand ata de va rupe, obiectul x va sari in directia in care roteai obiectul y. Cum se face ca planetele nu au "sarit" toate in acelasi sens, si ca nu se rotesc in acelasi sens?
Peste jumatate din oamenii de stiinta accepta teoria evolutionista, dar asta nu o face adevarata. Parerea majoritatii nu este neaparat cea corecta. Oamenii de stiinta predau ca toate planetele se invart in jurul pamantului, fals! Invatau ca pietrele mari cad mai repede decat pietrele mici, ca daca esti bolnav ai sange rau care trebuie scos din organism (ceea ce l-a ucis pe George Washington). Biblia spune ca "Viata trupului e in sange.", dar medicii erau oameni de stiinta, de ce sa creada in "basme"? Azi esti privit ciudat pentru ca inca mai crezi in Biblie; esti considerat om cu IQ limitat. Oamenii prefera termenul de extraterestru, care o sa apara si el intr-o buna zi. De ce sa oblige Dumnezeu astfel de oameni sa mearga in rai? Acolo nu sunt "verzisori", tigari, alcool si alte pacate. Nu crezi ca raiul n-ar mai fi rai pentru ei?
Cu tot respectul!
Parerea mea este ca nimeni nu este credincos in ziua de azi, de ce?
eu zic ca lumea si-a pierdut credinta din cauza necazurilor de care au parte.La Biserica se duc cei mai multi bani, popa nu iti face nici o slujba acasa fara bani! adica peste tot bani, bani.bani.Despre Biblie,eu nu am citit-o,dar ma gandesc:nu a scris-o oameni ca si noi? de unde se stie in zilele noaste dialectul ce se vorbea cu mii de ani in urma? ee, de unde? exista o mie si o suta de religii, si nu mai inteleg care era de fapt religia lui Dumnezeu.Fiecare crede in ce il taie capul.
De ce trebuie sa plateasca copii,pacatele facute de altii? se nasc cu malformatii sau cand cresc un pic ii trimit parintii la cersit,ii abuzeaza etc! ma ingrijoreaza pur si simplu ziua de maine. Undeva acolo sus exista Cineva care ne aude,dar nimeni nu stie cine e! se pare ca asa am fost crescuti sa credem in ceva.
Si ma mai gandesc ca exista undeva un loc despre care nimeni nu stie,un loc unde merge omul cand moare, nu are cum sa se termine asa, am murit si gata.Nu s-a intors nimeni nici din Iad si nici din Rai sa ne spuna daca exista sau cum e! Si daca esti credincios sau nu? ce sa zic du-te intr-o zi la biserica si fii atent la ce se intampla in jur, sti ce ai sa vezi? femei si babe barfid, barbati care isi pun ochii pe cate una ETC.Deci nimeni nu il mai baga in seama pe popa si ceea ce zici el acolo.Si la urma urmei popiii sunt cei care o duc cel mai bine! masinile pe care le cunduc(vorbim de cei putin mai mari in grad)noi le vedem doar in reviste si bineinteles ca au si sofer si noi, poporul "credincios"platim pentru ele.Nu imi aduc aminte sa aud undeva ca Dumnezeu se plimba in limuzine si avea si sofer.Voi ati auzit?
Nu e adevarat TU NU CREZI asta e problema ta esti prea usor de manipulat.in lumea asta sunt o gramada de rahaturi sa le zic asa la tv si nu numai si carti pliante pe care le impart tot felul de necredinciosi care vor sa te faca sa numai crezi in nimic si sa te manipuleze cum vor.si poate ca nu au facut numai bine dar au facut probabil foarte putine lucruri rele si exista o balanta care le cantareste pe toate RELE SI BUNE.nu ai dreptate asta pentru ca tu nu crezi! si nici nu vrei
(pentru hohenheim)nu e adevarat TU NU CREZI asta e problema ta esti prea usor de manipulat.in lumea asta sunt o gramada de rahaturi sa le zic asa la tv si nu numai si carti pliante pe care le impart tot felul de necredinciosi care vor sa te faca sa numai crezi in nimic si sa te manipuleze cum vor.si poate ca nu au facut numai bine dar au facut probabil foarte putine lucruri rele si exista o balanta care le cantareste pe toate RELE SI BUNE.nu ai dreptate asta pentru ca tu nu crezi! si nici nu vrei
In primul rand, Mos Craciun nu are nici o legatura cu Biblia. faptul ca nu mai crezi in ele e pentru ca te ai maturizat si ti ai dat in sfarsit seama ca NIMIC NU E ROZ. imi pare rau sa te dezamagesc, dar asa e. Si la preot NU DAI BANI ce naiba! am ajuns sa ne platim locul in Rai? asa ceva nu exista.La interpretarea Bibliei ai dreptate aici nu am ce comenta
si treaba cu iubirea lui Dumnezeu fata de noi pai, e ca si cum ti ai lasa copilul acasa cu un set de reguli si cand te intorci totul e dezastru.si normal ca il pedepsesti. eu apartin de religia crestina si nici eu nu pricep destule lucruri cand vine vorba de religie, cum ar fi: de ce trebuie sa L veneram atat pe Dumnezeu si spiritele lui supuse din cer, si sa suferim atat pentru numele Lui
DaciaRomania întreabă: