| Dorotheea21 a întrebat:

Credinciosii au invocarea.
Ce folosesc ateii intr-o situatie limita, cand au nevoie de o reusita, o sansa, o doza de noroc?
Sunt curioasa cum functioneaza mintea celor fara religie in altfel de situatii, cum va descurcati cu hazardul.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
53 răspunsuri:
| Dorotheea21 explică (pentru Nilsson):

Stai lini, imi este doar amic, si imi dau seama imediat care sunt barbatii cu care pot sa fac ce vreau. Ii va trece, daca nu s-a intamplat deja. Am sa il vad maine.
Iti multumesc pentru raspuns, ti-as fi dat funda, dar intrebarea este adresata ateilor.

| Dorotheea21 explică (pentru Inferno):

Daca tot ai indraznit sa imi raspunzi la intrebare stiind ca ma va enerva. de ce ai mai simtit si ca trebuie sa il jignesti pe Celcestietot?
Ma gandesc sa iti dau funda pentru ca esti un nemernic destept, dar daca ii mai jignesti pe cei cu care vorbesc eu, o sa te tarasti dupa mine prin tot forumul cu trei conturi!
Sper ca le mai ai!
'Pam-pam'.batting eyelashes
Multumesc pentru primul raspuns.

| Inferno a răspuns (pentru Dorotheea21):

Daca îmi dai ignor pâng sad

| Inferno a răspuns (pentru Inferno):

App, cum reușește un pisoiaș mic că tine să vorbească cu băieți de 30 de ani + fara sa se îmbujoreze? laughing

| Celcestietot a răspuns (pentru Inferno):

Eu consider ca exista.

Vino atunci cu argumente care dovedesc inexistenta lui Dumnezeu. Eu m-am informat, inca ma mai informez si tot am ajuns la concluzia ca Dumnezeu exista. Daca eram ignorant ma limitam doar la ceva, dar nu am facut-o. Daca ai avut parte de nereusite in viata (ca majoritatea ateilor romani), nu este vina mea ca ti-ai pierdut credinta. Aceasta este cauza principala. Situatiile din comentariul tau sunt relative. Da, eu sunt opera unui CREATOR inteligent, nu a unui proces natural. Eu nu te-am etichetat in niciun fel si fiecare avem voie la opinii personale. Nu poti baga mana in foc ca NU exista un CREATOR, iar asta o stii si tu foarte bine. Adevaratii ignoranti sunt cei care neaga existenta lui Dumnezeu in totalitate.

Asa cum reusesc sa vorbesc si cu tine.
Te-am mai ignorat de trei ori, si ti-ai facut cateva conturi ca sa imi scrii.
Uiti repede dragule. laughing

| Dorotheea21 explică (pentru Celcestietot):

Eu incerc sa te apar si tu? sad
Daca crezi ca ii poti face fata,,.
Ma gandesc sa abandonez intrebarea asta, si sa va las sa va bateti.
As putea sa ma mut la a lui. laughing
Asa te va lasa in pace, caci pe mine ma uraste el.

| Celcestietot a răspuns (pentru Dorotheea21):

Tu esti scutul, iar eu sunt sabia. Impreuna ii putem face fata :-D!

| Inferno a răspuns (pentru Celcestietot):

1. Cel ce face afirmația trebuie sa o susțină. Nu este responsabilitatea scepticilor sa infirme o afirmație nefondată de la bun început.

2. Din faptul că o asertiune nefondată nu poate fi infirmată nu rezultă că este corecta.

Amuzant este că îi poți atrage atenția cu 1 și 2 și unui ateu care afirmă că Dumnezeu nu exista.

Nici teza ca Dumnezeu exista, nici antiteza, Dumnezeu nu exista, nu pot fi validate.
Deci da, nu pot demonstra că Dumnezeu nu exista, ceea ce înseamnă că poate exista.

Însă poate exista la fel de mult cum poate exista, chiar acum, pe luna un cap de elefant roz.

Poți să dovedești că nu există pe luna un cap de elefant roz?
Nu. Deci înseamnă că, pe luna, poate exista unul.

Întrebarea e, de ce pana mea ar exista pe luna un cap de elefant roz? De unde până unde?

Așa și cu Dumnezeu. De ce ar exista o asemenea entitate infinită în toate? De unde până unde?
Cum spunea marchizul de Sade, parafrazând: Dumnezeu nu este necesar realității.

Nu rezultă de nicăieri necesitatea unei asemenea entități absurde, ce sfidează logica și bunul simt?
Dumnezeu avea sens acum mii de ani, când nu știam nimic despre Univers.
Acum, când putem explica apariția întregului Univers până la o fracțiune de secundă, înainte de formarea sa, când putem explica modul în care se formează particulele fundamentale, atomii de hidrogen și heliu, nebuloasele, stelele, restul elementelor, moleculele, planetele, găurile negre, modul în care viața evoluează, TOATE fara sa apelam la un Dumnezeu. In contextul asta Dumnezeu este superfluu. Nu e necesar.
Sigur, sunt lucruri pe care nu le știm: Nu știm exact cum a apărut prima forma de viață, nu știm exact ce s-a întâmplat în momentul 0 în care Universul a luat naștere.
Dar aceste necunoscute reprezintă goluri mărunte într-o pictură aproape complet. Pictura in care Dumnezeu, până acum nu apare. Doar nu vrei să îmi spui că acest Dumnezeu se ascunde în spatele unui gol mititel dintr-o imagine vasta.

Ai o poza 4K, lipsesc 10 pixeli din ea și tu îmi spui că acolo e Dumnezeu.

Dacă entitatea de care vorbești exista, ar fi trebuit sa îi găsim amprenta de mult, la câte știm despre Univers până acum. Și nimic. Totul se produce fara un Dumnezeu, natural, in conformitate cu legile fizicii.

Oare de ce?

P.S: După cum observi nu te-am mai "insultat". Acum nu mai poți spune că ți-a tulburat orgoliul judecata. Aștept răspunsul tău să văd ce ai înțeles.

Ești peste mine că vârsta mai mult că sigur. Tot 21 de ani aveai și acum 5 ani când am mai vorbit. laughing

Oh, Doamne! rolling on the floor
Am 24, am pus atunci 21 in avans. Uitasem ca trebuie sa modific numarul in fiecare an. laughing
Cu un copilas m-am certat eu?:o
Incepe sa imi para rau.
pa, pa.

24 cu machiaj sau fara?

Imi cer scuze ca te-am dominat atat de tare incat te simti mai mic de 24 de ani. Esti inginer de instalatii de la 20? laughing
Sa ma lasi in pace, nu ma joc cu cei care nu imi fac fata.
Te credeam mai destept, vad ca ai doar momente.

Și eu tot 24 am.

| slayer09 a răspuns:

Uneori daca sunt intr-o situatie dificila, folosesc injurii si se streseaza si incearca sa dea vina pe sistem, oameni, lucruri...alteori, intampinand greutati mari si dese, care le cam sfasaie sufletul, incep ori sa injure pe Dumnezeu si sa Il fara rau si barbar, ori incep sa se smereasca si sa se intrebe ce este viata asta, pentru ce e facuta ea, de ce e asa de grea si smerindu-se, cu ajutorul Domnului, ajung la o pace si la gandul ca exista Dumnezeu si ca a gresit, si de aici incepe calea cea buna si spre Dumnezeu. Dar fiecare cu interpretarile lui, toti suntem diferiti, toti gandim si percepem diferit pe Dumnezeu, realitatea, emotiile, etc.

,,Dumnezeu avea sens acum mii de ani, când nu știam nimic despre Univers.
Acum, când putem explica apariția întregului Univers până la o fracțiune de secundă, înainte de formarea sa, când putem explica modul în care se formează particulele fundamentale, atomii de hidrogen și heliu, nebuloasele, stelele, restul elementelor, moleculele, planetele, găurile negre, modul în care viața evoluează, TOATE fara sa apelam la un Dumnezeu. In contextul asta Dumnezeu este superfluu. NU E NECESAR.'' -> cum sa nu fie necesar Dumnezeu? Daca nu mentinea El acest sistem solar in heliosfera, noi nu mai puteam exista. Daca se duce heliosfera tinuta de El, iti dai seama ca noi cu toata stiinta noastra actuala si cred ca si cu cea de peste 300 de ani (cel putin) nu putem face nimic, nu? Noi putem explica, dar nu si intretine ceea ce se afla in afara planetei noastre.

,, Dar aceste necunoscute reprezintă goluri mărunte într-o pictură aproape complet. Pictura in care Dumnezeu, până acum nu apare. '' -> pai nu a aparut de-a lungul istoriei Dumnezeu? Unul din cele mai bune exemple ale amprentei Sale in istorie este muntele Sinai.

,, Doar nu vrei să îmi spui că acest Dumnezeu se ascunde în spatele unui gol mititel dintr-o imagine vasta.'' -> El a creat aceasta dimensiune si bineinteles ca provine din alta.

| Dorotheea21 explică (pentru Goete):

Ups! :O

| GabiDumitrescu a răspuns:

Hazardul? Nu mai bine probabilistica, statistica, si rationament? Acum vreo trei saptamini era sa mor sufocat. M-am trezit facind ca pestele pe uscat (inflamatie/infectie pe faringe mai exact), moment in care m-am calmat si am zis ca daca ma sufoc pe gura, stau chill si trag pe nas - nici pe nas nu am reusit sa inspir. Am estimat ca in vreo 40 de secunde maxim pic jos si pa-pa in timp ce ma ridicam din pat si ma gindeam la doua chestii: sa incerc sa caut pe google traheostomie si sa vad exact o poza - cam 15 secunde estimat, sau direct la bucatarie si daca e un cutit pe masa sau trebuie sa ajung si la sertar. Nu dumnezei, nu pacate, nu vai daca mor ce se intampla dupa aia cu mine/familia. Din fericire nu a trebuit sa imi gauresc traheea ca sa intre aer in plamini, am reusit cu chiu cu vai sa tusesc cumva si sa imi reiau respiratia. Noroc? Random factor. De obicei nu am incredere in noroc, asa ca fac tot posibilul sa mi-l fac eu. De exemplu bunica-mea voia sa imi dea o iconita sa imi poarte chipurile noroc cand aveam bacul la engleza la oral. Am zis ca nu, dar a facut ea ce a facut si mi-a pus aia in buzunar la spate ca erau pantalonii pregatiti pe spatarul scaunului. Am gasit-o in drum spre liceu. Am facut-o bucatele si am aruncat-o frumos la primul cos de gunoi, nu pe jos ca toti pacatosii. Am luat 10 cu felicitari personale de la presedintele comisiei. Am dat nas in nas cu ursul la 1 noaptea pe munte. Aici e faza de grup, dar oricum, am actionat cu cap la gramada. Ne-am inapoiat organizat, calmi, si toate s-au terminat cu bine. Vreo doua accidente auto si vreo 3 de bicicleta in care as fi putut sa crap, la fel. Nu e timp de rugat barbosu' in situatii unde ai nevoie de calm.

| Atlas33 a răspuns:

In mintea oricarui ateu, in ultimele clipe de viata va rasuna intrebarea: si daca Dumnezeu chiar exista?! In momentul in care a fost cuprins de indoiala, realizeaza ca a trait o viata intreaga stapanit de o conditie ce nu a fost a lui., de-aici desartaciunea unei vieti de netrait nicaieri niciunde.Nimeni nu e ateu suta la suta cum unici credinciosi au fost doar apostolii. Restul e doar teama, aroganta, filozofie.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru Dragosdoar):

Eu sunt ateu și stiu ce vrea natura. Vrea viață, vrea supraviețuire. Despre cauze, citește Aristotel.

| Nickniky a răspuns (pentru Panamax):

Pai nu cred ca ai putea sa sa spui o tampenie mai mare ca asta pe care ai spus-o aici.

| Panamax a răspuns (pentru Nickniky):

Nickniky nu esti in stare sa intelegi.Toate la timpul lor.