Necedinta in Dumnezeu e ama nebunului/ Nebunul zice in inima lui< Nu este Dumnezeu( Ps 14.1)
Sigur, oricine are indoieli asupra Adevarului™ in privacy-ul propriei lui minti va fi condamnat la moarte vesnica de Kim Jong Un cosmic. Dupa cum ne invata romanul 1984, simpla idee ca ar fi ceva in neregula cu Partidul este crima mentala care trebuie pedepsita cu tortura si eliminarea fizica.
Aici nu se vorbeste de cine are indoieli ce de cine are certitudini arogante. Ca sa decretezi ca nu exista Dumnezeu inseamna sa pretinzi ca detii toata cunoasterea posibila si stii sigur asta.
Mai degraba a prostului. Altfel cum ar castiga altii din vanzarea unei iluzii?!
Prostul moare vesnic cu necredinta in mana.
O arma inseamna un dispozitiv care te ajuta sa lupti impotriva inamicului. Credinta in ceva ce nu exista nu ajuta la nimic. Il face pe om sa actioneze gresit si sa traiasca intr-o lume a fanteziei primitive.
Prin credinta moartea poate fi invinsa caci dupa moarte omul poate fi inviat de Dumnezeu.
Cred ca Dumnezeu se gandeste de doua ori cand o sa-ti vina randul la inviere.
Avand credinta in El macar pot spera, dar tu care nu crezi nu poti spera in vreo inviere.
Pana acum nu se vede nici un mort inviat de zeul din poveste. Zeul nici nu exista, deci tot asa e si invierea, inexistenta.
Iti dau un leu pe zeul tau.
In contextul de fata, "arma" e doar o metafora, dar in rest sunt de acord cu ce ai zis.
Mda, si o sa devina zombie. Si asa o sa inceapa mult asteptata apocalipsa cu zombie, iar necredinciosii o sa incerce sa supravietuiasca in timp ce toti credinciosii o sa fie zombie si o sa incerce sa ii atace pe necredinciosi ca sa ii transforme si pe ei in zombie.
Abia astept. Acum pot sa iar o bata si sa va zbor creierii fara sa fiu acuzat de ucidere din moment ce deja ati murit o data. Exact ca in filme. O sa imi fac o echipa de cativa oameni si o sa adunam provizii, o sa ne cautam un adapot, facem rost de arme, sau orice poate fi folosit in aparare si atac, si o sa traim ca intr-un film post apocaliptic.
Mergem prin oras, batem zombie care ne ies in cale, trecem cu masina peste ei, ii salvam pe cei care au nevoie de ajutor, si recrutam si alti oameni si sa ii aducem in camp-ul nostru si sa le oferim protectie si sa ii antrenam ca sa poata sa se lupte cu zombie.
O sa fie atat de fain. Mereu mi-am dorit sa existe un astfel de scenariu in viata reala.
Scenariul cu virusul letal care scapa dintr-un laborator si omoara sute de mii de oameni si pune toata planeta in haos a fost deja, dar nu a fost chiar asa de interesant pe cat ma asteptam, din pacate cateva parti care trebuia sa se intample in film, nu s-au intamplat si in realitate, dar poate asta cu zombie o sa se ridice la asteptarile tuturor.
Si? Daca nu l-ai crezut pe ultimul profet trimis de Allah tot in iad ajungi. Sau daca nu crezi in Zeus, Odin, Zalmoxis, etc., etc.
Urmeaza cenzura cibernetica cu inteligenta artificiala. Orice postare in favoarea credintei in Dumnezeu va fi stearsa automat si cautat cu dronele oamenii care fac astfel de postari si ucisi sau bagati in inchisoare. Restul celor ramasi in libertate vor fi examinati la aptitudini analitice. Cei care nu trec de nota 9 la teste vor fi trimisi la sapa si lopata.
Daca Isus nu ar fi fost inviat nu ar fi aparut crestinismul ca cea mai mare religie. Un eveniment extraordinar produce un efect pe masura. Crestinimsul a eclipsat vechile religii pagane din multe tari de pe glob. A mai ramas hinduismul si budismul. Budismul e hindusim evoluat adus la nivelul de ateism intrucat buda a fost un om, un sir de oameni si nimic mai mult care au murit si nu a mai inviat.
Ma faci sa rad. Inapoi in pestera cu tine!
Daca nu ar mai fi credinciosii pe TPU v-ati apuca sa va contraziceti intre voi.
Macar pentru asta sa existe si credinciosii astia.
Sacu de box pentru descarcarea nervilor.
Daca nu aveti aspiratii mai mari, nu-i problema noastra.
Tocmai aici e problema. Necredinciosii da de o parte nazuinta spre nemurire si o ignora considerand-o ceva imposibil. Dar aceasta nazuinta exista in toti oamenii. Unii o ignora in timp ce altii nu. Unii se gandesc la moarte altii nu evitand sa o aduca in discutie.
Nu stiu ce legatura are credinta cu omul sărac. Regele David, Regele Solomon, Avraam, Iov si multi altii au fost niste oameni extrem de bogati la vremea lor si au avut o credinta mai mare in Dumnezeu decat 99, 99% din oamenii saraci de azi.
Ba are. Isus a spus ca bogatii sunt minoritari la credinta.
Nu. A spus ca un bogat cu greu se va mantui. Deoarece are o ispita in plus. Dar asta nu-i face pe bogati rai sau pe saraci buni. Intrebarea era daca credinta e arma saracului. Nu e arma saracului. Nu e doar a saracului. E a oricui vrea.
Este o arma atintita spre lipsa unui scop in viata. O folosesc oamenii care n-au scopuri in viata iar stiinta lor este limitata in ceea ce priveste diversitatea universului.
Tu nu poti sa ai un sens bun in viata cu ateismul.
Ma cunosti tu ca sa stii daca mi-am ales sau nu un scop bun in viata? Tu stii ce gandire am, ce cunostinte am, ce personalitate am?
Cum iti permiti sa folosesti astfel de premise daca habar nu ai cu cine discuti? Spuneti de atei in fel si chip cum va convine voua dar in ograda voastra nu va uitati. Crezi ca Dumnezeul vostru se mandreste cu voi care va laudati ca sunteti de-ai domnului, ca voi judecati celelalte tabere, ca ii jigniti, etc?
Din simplu fapt ca nu crezi, nu ai credinta in Dumnezeu. Dupa mine, orice om care renunta la credinta e un om pierdut chiar daca se zbate sa aiba un scop in viata.
Eu credinta adevarata am dobandit-o nu privind la greselile din ambele tabere. Orice tabara face greseli pentru ca toti am mostenit pacatul si tendintele pacatoase precum tendinta de a jigni. Eu privesc ceea ce se afla in spatele jignirilor, privesc la modul de a rationa al oamenilor si baza argumentelor lor.
De exemplu si Isus i-a jignit pe farisei., i-a facut morminte varuite, pui de vipere. De aceea fariseii cautau sa-l omoare. Insa Isus le spunea pe nume. Ei se simteau jigniti pentru ca nu-si recunosteau starea degradata in loc sa se caiasca.
Care e treaba cu toate întrebările astea complet lipsite de sens?
Pe bune
În orice caz ca să îți răspund, da! Sărăcia, lipsa de educație și religiozitatea sunt strâns corelate pozitiv.
Intrebarile sunt cu sens. Un sens pe care tu nu-l mirosi pentru ca te-ai adancit in materialism. Tu ti-ai pierdut simtul rafinat de a medita la tot ce exista si poate exista.
Mai degraba arma prostului.
Daca mai este si sectant este prost de doua ori. Daca este martor al lui jehovel se inmulteste cu 7.
Omule, bogatii lumii sunt oameni care nu merg spre bine ci spre rau. Nu-i mai lauda atata ca nu merita.
Necredinta e arma prostului.
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: