anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credinta religioasa se afla in dificultate. De mii de ani, religia ne-a cerut sa acceptam pe incredere un Dumnezeu iubitor, atotstiutor si atotputernic. Prin urmare, istoria a parcurs un drum lung si uneori tumultuos. Au fost momente de mare exaltare, amestecate cu orori inimaginabile comise in numele religiei. Dar astazi, cel putin in lumea occidentala, era credintei cunoaste un declin drastic. Pentru majoritatea oamenilor, religia reprezinta ceva ce nu poate fi pus la indoiala. Nu exista nicio legatura vie cu Dumnezeu. In acelasi timp, necredinta este in ascensiune. Si cum ar putea sa nu fie?
Odata constientizata ruptura dintre noi si Dumnezeu, o anumita dezamagire profunda iese la suprafata. Am trecut prin prea multe catastrofe ca sa mai avem incredere intr-o zeitate benigna si iubitoare. Cine poate sa se gandeasca la Holocaust sau la 11 Septembrie 2001 si sa creada ca Dumnezeu inseamna iubire? Ne vin in minte nenumarate alte suferinte cumplite. Daca incerci sa afli ce se intampla cu adevarat atunci cand oamenii se gandesc la Dumnezeu, vei descoperi ca zona lor de confort in ceea ce priveste religia se ingusteaza. Ei nutresc sentimente apasatoare de indoiala si nesiguranta. Multa vreme, povara credintei s-a sprijinit pe imperfectiunile credinciosilor. Daca Dumnezeu nu intervine, ca sa aline suferintele sau sa restabileasca pacea, inseamna ca vina apartine oamenilor. In cartea de fata, am inversat lucrurile, reasezand povara pe umerii lui Dumnezeu. Este momentul sa pun niste intrebari incomode.


1.Ce a facut Dumnezeu pentru tine in ultima vreme?
2.In ce ipostaza il vezi pe Dumnezeu:fiinta iubitoare si milostiva pentru ca ne.a dat viata si posibilitatea de a avea viata vesnica sau fiinta nemilostiva pentru ca ne gandim la toate razboaiele, conflictele si certurile pe care le.am avut si pe care le avem in continuare?

6 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Daca unui om ca mine i se inmoaie inima la asemenea intrebari, cu cat mai mult lui Dumnezeu care doreste sa te constientizeze -pe tine si pe mine- de purtarea Sa de grija.
Pamantul ar fi aratat altfel daca oamenii ar cauta sa cunoasca pe Dumnezeu, si daca ar fi trait in ascultare de El.
Biblia descopera marsaviile bisericii catolice ascunse sub mantia credinciosiei. Dar biserica catolica este fiara care a prigonit pe acei oameni care vroiau sa-si traiasca cu evlavie credinta lor simpla in Dumnezeu. Si biserica catolica va face in viitor lucruri mai mari decat a facut in trecut; si nu putini oameni sunt aceia care i se vor alatura persecutand pe credincisoi, pe aceia care nu se vor supune acestei biserici.
Cartea "Tragedia veacurilor" face lumina in privinta aceasta. Nu cumva sa o citim si sa cunoastem adevarul.
https://m.egwwritings.org/ro/folders/216

Ce a facut Dumnezeu pentru mine?! Este gresit o astfel de intrebare. Dumnezeu Si-a dat viata pentru ca noi sa avem nadejdea vietii vesnice. Daca noi respingem darul Sau, putem sa ne mai intrebam ce a facut El pentru fiecare in mod personal?
Daca toti oamenii ar trai dupa cum traiesc adventistii de ziua a saptea, atunci s-ar reduce drastic suferinta fizica si psihica in mod inimaginabil. Pentru ca trairea in ascultare de Dumnezeu este viata, sanatate, speranta, si mai presus de toate este dragoste. Pe cand un alt mod de viata este exact opusul acestor lucruri.
Am spus-o si in alta parte si o mai spun: Dumnezeu doreste -mai bine zis, tanjeste- sa ne ofere binecuvantarile Sale mai mult decat ni le dorim noi.
A pus in noi gandul vesniciei; si noi nu trebuie sa-l innabusim, ci trebuie sa cercetam adevarul despre acesta. Noi trebuie sa strigam fiecare in mod individual la Dumnezeu cu toata sinceritatea inimii, asa cum am strigat si eu: "Daca existi, atunci descopera-Te!" Si Dumnezeu Se va face cunoscut; nu exista posibilitatea ca El sa ramana ascuns. Pentru ca o inima sincera este exact slabiciunea Lui. Si cu cat mai mult ca El nu Se va juca cu inimile oamenilor, facuti dupa chipul si asemanarea Sa.

| Celcestietot a răspuns:

1. Într-un cuvânt : multe

2. Prima ipostază. Care este vina lui Dumnezeu că noi ne vrem răul unul altuia? Atâta timp cât noi avem liber arbitru, putem alege binele sau răul.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

1. Totul!
Dr. Stuart Burgess, cercetător la Departamentul de Inginerie a Proiectării la Universitatea din Bristol, in cartea sa "Amprente ale inteligentei creatoare", lucrare ce reprezintă o pledoarie încântătoare dar si bine argumentata științific in favoarea creaționismului, enumera câteva din funcțiile aerului, importante pentru viață de pe pământ:
- Aerul conține cam 21% oxigen, proporție tocmai potrivita pentru respirație si pentru întreținerea vieții. Daca procentul de oxigen din aer ar fi mai scăzut, animalele nu ar mai putea respira. Daca oxigenul ar fi insa prea mult, atunci ar întreține in mod continuu arderile.
- Toate plantele au nevoie de dioxid de carbon pentru fotosinteza.- Toate plantele au nevoie de azot, pe care il obțin din sol, sub forma nitraților.Aerul conține o rezerva de azot de care este nevoie in circuitul azotului.
- Aerul protejează pământul de radiațiile ultraviolete dăunătoare ce provin de la soare.Stratul de ozon din atmosfera absoarbe radiațiile dăunătoare înainte ca acestea sa atingă suprafața pământului.
- Liniștitoarea si splendida culoare albastra a cerului nu ar exista fara proprietățile speciale ale aerului. De exemplu, de pe suprafața lunii, cerul este negru chiar si atunci când soarele strălucește.
-Aerul, prin proprietățile sale, este un mediu potrivit pentru propagarea sunetului, a vederii si a mirosului.
-Aerul împiedica apariția unor temperaturi extreme prin formarea unui strat izolator de jur împrejurul planetei.Ei bine, crezi ca toate aceste lucruri sunt o întâmplare? A crea o singura substanta care sa îndeplinească atâtea funcții complexe este o capodopera a proiectării inteligente.
"Stuart Burgess - Amprente ale inteligentei creatoare".
Cu alte cuvinte, aerul este binecuvântarea gratuita a cerului, de care are parte atât cel ce crede in Dumnezeul creator cat si ateul.
Mai amintesc in treacăt, apa- fluidul vieții;
Soarele - un puternic agent vindecător.

| r3r3r3r3r3r3 a răspuns:

Intrebarea corecta ar fi "ce am constientizat ca a facut Dumnezeu pentru noi in ultima vreme?"Atata timp cat atentia nu e asupra lui Dumnezeu ci asupra lucrurilor pamantesti, nu iti dai seama cate face pentru tine. Insa daca tu Il respingi pe Dumnezeu, ii respingi si ajutorul iar Dumnezeu nu te poate obliga. Ce a facut Dumnezeu pentru mine? Raspunsul la intrebare n-o sa te ajute dar mi-a descoperit(clarificat) o multime de lucruri. Pe langa asta, m-a tinut in viata, mi-a asigurat mancare si conditii bune si chiar daca n-am constientizat, a fost langa mine mereu ca un tata care isi urmareste copilul crescand.
Dumnezeu e bun, eu consider ca ar trebui sa-mi fie Tata, Prieten si Imparat. Cu alte cuvinte, orice om trebuie sa se gandeasca ca e fiu, prieten si slujitor al lui Dumnezeu sau ca asta. a fost menit sa fie. Tatal te invata, prietenul te sfatuieste, inparatul iti porunceste insa nici unul nu te poate obliga sa faci ceva pentru ca D-zeu ti-a dat vointa prin care poti alege sa faci ce vrei dar asta nu inseamna ca tot ce ai face va fi bine. Cine a vrut razboaie, crime, jafuri,... Noi sau Dumnezeu? Ne-a obligat cineva sa nu le facem? Nu pentru ca astfel s-ar fi implinit vorba Diavolului: "nu noi alegem, n-avem libertate" dar am ales, si in continuare omul alege cum vrea sa fie, ce vrea sa faca si unde vrea sa ajunga ca gandul ca nimeni nu-l poate obliga punandu-se astfel in postura de victima atunci cand ii spune altul ce sa faca. Omul s-a nenorocit, s-au Dumnezeu a facut asta? Poate Dumnezeu sa intre in inima omului si sa-l schimbe pe loc inainte de a comite o crima? Pentru D-zeu nu e nimic prea greu insa El ne-a dat vointa proprie pentru a nu zice "noi Il iubim pentru ca asa vrea El ci pentru ca asa vreau eu" nerapind astfel nicio libertate si prin urmare, Domnul nu poate patrunde in inima ta fara acordul tau. Prin faptul ca Dumnezeu a murit pentru niste fiinte lipsite de iubire, El si-a demonstrat iubirea nemarginita pe care o are fata de noi. Dumnezeu e Iubire, Dreptate si Salvare pentru pacatos. Dumnezeu a murit pentru ca eu ca fiu salvat.
Prezenta lui Isus in viata unui om e rar intalnita insa e recunoscuta prin faptele acestora care reflecta ce au in inima.